"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП

Комисията за досиетата отново разгорещи страстите в НС
101
"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП
Снимка: архив, Булфото

Мумии, Холивуд, строителни войски... белязаха дебата за спирането на избора на нов председател, негов заместник и секретар на Комисията по досиетата, поискано от ГЕРБ.

Темата за досиетата винаги разгорещява страстите в парламента, но като че ли този път тонът при размяната на репликите премина рамките на приличието.

А иначе всичко започна от наглед безобидното предложение на ГЕРБ за отмяна на приетото Решение за приемане на процедурните правила за избор на нов състав на Комисията с оглед на искането на БСП тя да бъде закрита.

Още по темата

От мнозинството призоваха за широк дебат, защото явно бъдещата законодателна дейност и новият състав на Комисията, трябва да бъдат внимателно обмислени и обсъдени.

Миналата седмица депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сам се похвали, че ще бъде номиниран да оглави Комисията и обяви, че това е детската му мечта. Преди два дни пък стана ясно, че ГЕРБ стопира процедурата.

В сряда обаче Тодоров се похвали: "Аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените", което стана повод Славчо Велков от БСП да се изкаже язвително, че една "мумия" щяла да заеме важен пост.

Тодоров не му остана длъжен и отсече, че Комисията би спечелила от неговия избор, защото ако я бил оглавил щял да извади и досието на Велков, който бил агент на репресивния апарат на ДС, освен това бил изгонен от МВР за неизпълнение на заповед.

"Аз поисках от Борисов и Цветанов да отменят тази комисия, детска мечта ми е, щях да извадя досието и на това личице /бел.ред. Славчо Велков/, което се представя за антитерорист, но ако антитерористите го хванат, ще го обичат през гащите", каза Тодоров, което предизвика Велков да му отговори, че той е бил редник в строителни войски в Герман, а "там без гащите ги минавали".

След това се извини за думите си, защото не бил искал да обиди Строителни войски, а просто визирал конкретно поделение, известно с извращенията си.

Според Александър Симов от БСП явно в ГЕРБ има някакви проблеми, защото първо мнозинството бламира лидера си Бойко Борисов, като не приема оставката на Делян Добрев, след това пък бламира своя кандидат за Комисията по досиетата, без да дадат някакви причини.

"Единственото обяснение е, че ГЕРБ вече са се разцепили на няколко лъча и всеки прави, каквото си иска", отсече Симов.

"Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая, тя винаги се разправя на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала "Живите мъртви", коментира той.

Това стана причина Антон Тодоров отново да вземе думата и да обяви, че в левицата са уморени като мумии.

"Погледнете се на какво приличате", обиди ги той.

Симов каза още, че се е бил вдъхновил да вземе думата от първата стихосбирка на Спас Гърневски, който сега е депутат от ГЕРБ.

Поетът пък го обвини, че в БСП са разбрали, че най-висшата форма на комунизма е капитализмът и заради това социалистите са станали най-големите капиталисти и карали скъпи коли.

Гърневски цитира и своето стихотворение "На партията":
"Ах моя, Партийо любима,
макар проклета и устата,
затова че още теб те има
си карам още аз мандата.
Детирамби нежни ще ти пиша
ще те възпявам,
ще ти се обричам,
но щом престанеш окончателно да дишаш,
пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
18
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
От формирането си до сега настоящото НС не е свършило нищо полезно. Служи само за прикритие на далавери. Гледайте какво става в Букурещ и Испания и да си направим изводите колко долен народ сме! Боко и Цоко ще ни мачкат и грабят докато господ ги прибере!
51
1
 
21
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Безсмислието на тази дейност се състои в това, че тя няма да промени битието на хората, а ще стане повод за конкретно хвърляне на кал по конкретни личности. На база период минал във времето. Все едно единствен критерий за морал да е този, дали имаш досие. Това погрешно ще придаде непорочност на героите на новото време, които обаче направиха не по-малки зулуми във времето след комунизма. И като същност не са по-добри от онези, по които ще хвърлят кал, с помощта на някой маниакален гробокопач.
50
3
 
19
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Вече дойде време да вадим досиетата на криминалния преход, който последва комунизма. Имаше смисъл да се оповести истината за него, но само за да не се позволи на старите кадри да правят още бели. Сега баницата е изядена, а и новата власт е натрупала грехове. Демокрацията си прилича на комунизъм, преиначен. Номенклатурата е различна, идеологията също, но натискът е еднакъв. Със същия устрем, с който пишеха в учебниците за братушките, сега пишат за правото да си избереш пола, имаме нови братушки.
49
2
 
8
 
! Отговори
истината преди 6 години
когато фактите говорят и боговете мълчат
48
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тончо Шайката станал мумия - търси се мавзолей...
47
7
 
20
 
! Отговори
ПЕШО преди 6 години
До Анонимен: ПРЕБОЯДИСАНИТЕ КОМУНИСТИ ОТИДОХА В СДС. СЛЕД КАТО НАРОДА ИМ БИ ШУТА И ГИ ЗАПРАТИ НА СМЕТИЩЕТО ,ЗА ДА НЕ ОТЪРВАТ ПЪРЖОЛАТА ,СЕ ПРЕБОЯДИСАХА И СТАНАХА ГЕРБЕРИ. СЕГА ПАК СЕ БОРЯТ СРЕЩУ КОМУНИЗМА И ПРОДЪЛЖАВАТ ЗАЕДНО ДА ЛИКВИДИРАТ ДЪРЖАВАТА. ГОЛЯМА МЪКА ИМ Е ,ЧЕ БСП ИМ ВАДИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ И НЕ ГИ ОСТАВЯ НА МИРА.
46
10
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Червения подлец с 37,който се е изказал от мое име да ляга в мавзолея до Ленин и никога повече да не се връща!!!
45
8
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Този шут го избират само за да прави зрелища в парламента. И заради п'росташкият му език - това е манна небесна за гербаджиите. Най-добре е от БСП просто да не му обръщат внимание изобщо. На него тъкмо това му е нужно - да го коментират, за да си оправдава назначението.
44
16
 
9
 
! Отговори
подлога на серГЕЙ преди 6 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
43
13
 
8
 
! Отговори
Мумийо преди 6 години
До АнонименТака е,комунистите са мумии вече.Нали партийката им навърши 100 г. А всички сме вийдали 100-годишни хора на какво приличат. Скоро и попа ще запее след 100 годишната.
42
26
 
14
 
! Отговори
Ел.Йончева-смешно е преди 6 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
41
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОПАРИХА ДЕТСКАТА МЕЧТА НА ТАЗИ ГОДЗИЛА.
40
6
 
32
 
! Отговори
д-р преди 6 години
Ако някой срещне Антон Т. извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
39
5
 
27
 
! Отговори
ГНУС преди 6 години
Всички възроптаха срещу кандидатурата на тази мумия за Комисията по досиетата, че Борисов се принуди да го оттегли.
38
4
 
25
 
! Отговори
ШАЙКАТА ГЕРБ преди 6 години
Ми те в ГЕРБ всички са мумии.Но чак пък ужас, хайде де.
37
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЪРНЕВСКИ НАВРЕМЕТО БЕШЕ ИЗКЛЮЧЕН ОТ СДС, ТОЛКОВА МНОГО КРАДЕШЕ, ЧЕ ДОРИ И ТЕ СЕ РАЗГРАНИЧИХА ОТ НЕГО. И ТОЙ ОБИКОЛИ НЯКОЛКО ПАРТИИ, ДОКАТО НАКРАЯ ЛЕГНА НА ГЕРБ. И СЕГА СЕ СТАРАЕ.
36
4
 
30
 
! Отговори
чекист преди 6 години
Гърневски смени/така на прима виста ги броя/ 7 партии. Ако свети Петър се е отрекъл при първи петли, то Гърневски и тях изпреварваЗа Антон Тодоров какво да се говори-болен човек с утежнена семейна анамнеза
35
2
 
26
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Боже боже, слез и си прибери вересиите. Боже колко простотия в този парламент. Това не са нормални хора, това са мумии, вампири, партиоотстъпници и всякакви филмаджииски декори. Парламента се превърна в студио на НЮ Бояна. Може всичко да се снима от сапунки до хоръри. *** парламента. Артисти.
34
4
 
25
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Делянчо е обещал поне на стотина негови роднини, приятелчета и партийни другарчета да ги назначи на добре платени длъжности в Хасково. Затова не го пускат да си ходи от парламента, докато не си изпълни обещанието!
33
6
 
22
 
! Отговори
Народът на България преди 6 години
Народът на България иска да бъде независим от т.н. "герб"! Ще се борим за освобождение и независимост от т.н. "герб", до крайната победа!