"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП

Комисията за досиетата отново разгорещи страстите в НС
101
"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП
Снимка: архив, Булфото

Мумии, Холивуд, строителни войски... белязаха дебата за спирането на избора на нов председател, негов заместник и секретар на Комисията по досиетата, поискано от ГЕРБ.

Темата за досиетата винаги разгорещява страстите в парламента, но като че ли този път тонът при размяната на репликите премина рамките на приличието.

А иначе всичко започна от наглед безобидното предложение на ГЕРБ за отмяна на приетото Решение за приемане на процедурните правила за избор на нов състав на Комисията с оглед на искането на БСП тя да бъде закрита.

Още по темата

От мнозинството призоваха за широк дебат, защото явно бъдещата законодателна дейност и новият състав на Комисията, трябва да бъдат внимателно обмислени и обсъдени.

Миналата седмица депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сам се похвали, че ще бъде номиниран да оглави Комисията и обяви, че това е детската му мечта. Преди два дни пък стана ясно, че ГЕРБ стопира процедурата.

В сряда обаче Тодоров се похвали: "Аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените", което стана повод Славчо Велков от БСП да се изкаже язвително, че една "мумия" щяла да заеме важен пост.

Тодоров не му остана длъжен и отсече, че Комисията би спечелила от неговия избор, защото ако я бил оглавил щял да извади и досието на Велков, който бил агент на репресивния апарат на ДС, освен това бил изгонен от МВР за неизпълнение на заповед.

"Аз поисках от Борисов и Цветанов да отменят тази комисия, детска мечта ми е, щях да извадя досието и на това личице /бел.ред. Славчо Велков/, което се представя за антитерорист, но ако антитерористите го хванат, ще го обичат през гащите", каза Тодоров, което предизвика Велков да му отговори, че той е бил редник в строителни войски в Герман, а "там без гащите ги минавали".

След това се извини за думите си, защото не бил искал да обиди Строителни войски, а просто визирал конкретно поделение, известно с извращенията си.

Според Александър Симов от БСП явно в ГЕРБ има някакви проблеми, защото първо мнозинството бламира лидера си Бойко Борисов, като не приема оставката на Делян Добрев, след това пък бламира своя кандидат за Комисията по досиетата, без да дадат някакви причини.

"Единственото обяснение е, че ГЕРБ вече са се разцепили на няколко лъча и всеки прави, каквото си иска", отсече Симов.

"Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая, тя винаги се разправя на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала "Живите мъртви", коментира той.

Това стана причина Антон Тодоров отново да вземе думата и да обяви, че в левицата са уморени като мумии.

"Погледнете се на какво приличате", обиди ги той.

Симов каза още, че се е бил вдъхновил да вземе думата от първата стихосбирка на Спас Гърневски, който сега е депутат от ГЕРБ.

Поетът пък го обвини, че в БСП са разбрали, че най-висшата форма на комунизма е капитализмът и заради това социалистите са станали най-големите капиталисти и карали скъпи коли.

Гърневски цитира и своето стихотворение "На партията":
"Ах моя, Партийо любима,
макар проклета и устата,
затова че още теб те има
си карам още аз мандата.
Детирамби нежни ще ти пиша
ще те възпявам,
ще ти се обричам,
но щом престанеш окончателно да дишаш,
пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партията контролира парламента, Партията и правителството са с едни и същи водачи. Държавата и Партията се управляват от едно място. Списъците с номенклатурата от наши и проверени пионки запълват държавните и общински постове. Държавните и общински средства постъпват в нашите спечелили конкурси фирми. Супер. БКП пасти да яде.
31
1
 
19
 
! Отговори
ret преди 6 години
Тони-флашката е пич. Вярно ли е че е от Раднево? Като Пацо??? Да не е чичо му.
30
5
 
6
 
! Отговори
баба Петруца преди 6 години
и язе сметам че мумията че бъде добър президент и че ни напраи много убавини и че ми подари и он магарица като Бойко ама тоя път нема да я проиме на кюфтета че гласуваме с дедо Методи за мумията да ни е жива и здрава
29
4
 
16
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
МУМИЯТА ПРЕЗИДЕНТ. ДА ОТВОРИ НА БОЙКО ДОСИЕТО И ДА ГО ПРАТИ НА ДАЛАЙ-ЛАМА
28
3
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 6 години
ЛЕЛЕ, ЛЕЛЕ НЯМАМ ДУМИ. ЕГА ТИ НАХАЛСТВОТО САМ ДА СЕ ПРЕДЛАГА НА ПОСТА ДА ГО ИЗБЕРАТ. КАКВО ЛИ ЧАКА БЪЛГАРИНА ОТТУК НАТАТЪК.
27
7
 
25
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите Борисов, Цветанов Цачева, земеделките Атанасова, селянките Цвета Караянчева, мумията Антон Тодоров, кмета Гърневски ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях.
26
8
 
25
 
! Отговори
СЪРДИТ преди 6 години
Д.Добрев обяви Е.Йончева за негов политически екзекутор и я заплаши със съд!! Та кой кой го "екзекутира", този който показа фактите за безобразията му, оли самите безобразия ??? А за Е.Йончева - ами тя е журналист и цял живот информира хората....било за талибаните от Авганистан, било за талибаните от ГЕРБ !!
25
0
 
13
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
(Тодоров трябва да стане не мумия а президент,а после да отвори ВСИЧКИ досиета до едно,като ги публикува в Интернет!)- комент.25Двама доносници се изказаха с "против",навярно ще се явят и още.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква култура строи от това НС, Мила Моя Майнольо!What a time to be alive!
23
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Тодоров трябваше да е премиер, не Боко.Досега *** щяха да са по затворитите, ама.....на Боко не му светна навреме
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Elena jon4eva e velika jena jurnaluska sapruga imaika a vie deto ja pluete vaschte msiki sa dolni bkp prostitutki sa tova na sa vi vaspitali koi vi e baschtata pitaite msikite vi
21
1
 
14
 
! Отговори
Ленчето преди 6 години
Само да се поразрови в самоковска община там да видите какво чудо е кой кум кой сват и на булката брат ,ами по селата какво чудо е
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Antin tiforov mrasen bkp komunist prebojadisan v dolen gerb islaga boiko borisov 4uda se na boku ksk go e vsel v gerb i kak oschte ne go e isgonil sram sa gerb i pravitelstvo e komunjagata bkp antin todorov aci baschta mu e lejal sa ubiistvo v satvora sram sa gerb s takav deputat ni v gerb ima i dr atanasova 26 miliona ot sdravnsta kasa kade sa kato. Esche minis.na sdraveto lilana pavlova milionerkata kolko iliona ot komisionni i fandakova sa.vseli islagate drugarja boiko borisov sram
19
18
 
14
 
! Отговори
подлога на серГЕЙ преди 6 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
18
10
 
16
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Тодоров трябва да стане не мумия а президент,а после да отвори ВСИЧКИ досиета до едно,като ги публикува в Интернет!
17
19
 
16
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
16
20
 
11
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
15
4
 
24
 
! Отговори
смях преди 6 години
Тони шайката ся го излъчват в пик директно. Голям смях.
14
6
 
19
 
! Отговори
Yohan преди 6 години
този противен *** да се завърни на сиелооооо
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтриха ми коментара понеже нарекох Антон Тодоров селянин (ще го обичат през гащите?). Страхотни сте бе :))