"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП

Комисията за досиетата отново разгорещи страстите в НС
101
"Мумията" Антон Тодоров се завръща! За ужас на БСП
Снимка: архив, Булфото

Мумии, Холивуд, строителни войски... белязаха дебата за спирането на избора на нов председател, негов заместник и секретар на Комисията по досиетата, поискано от ГЕРБ.

Темата за досиетата винаги разгорещява страстите в парламента, но като че ли този път тонът при размяната на репликите премина рамките на приличието.

А иначе всичко започна от наглед безобидното предложение на ГЕРБ за отмяна на приетото Решение за приемане на процедурните правила за избор на нов състав на Комисията с оглед на искането на БСП тя да бъде закрита.

Още по темата

От мнозинството призоваха за широк дебат, защото явно бъдещата законодателна дейност и новият състав на Комисията, трябва да бъдат внимателно обмислени и обсъдени.

Миналата седмица депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров сам се похвали, че ще бъде номиниран да оглави Комисията и обяви, че това е детската му мечта. Преди два дни пък стана ясно, че ГЕРБ стопира процедурата.

В сряда обаче Тодоров се похвали: "Аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените", което стана повод Славчо Велков от БСП да се изкаже язвително, че една "мумия" щяла да заеме важен пост.

Тодоров не му остана длъжен и отсече, че Комисията би спечелила от неговия избор, защото ако я бил оглавил щял да извади и досието на Велков, който бил агент на репресивния апарат на ДС, освен това бил изгонен от МВР за неизпълнение на заповед.

"Аз поисках от Борисов и Цветанов да отменят тази комисия, детска мечта ми е, щях да извадя досието и на това личице /бел.ред. Славчо Велков/, което се представя за антитерорист, но ако антитерористите го хванат, ще го обичат през гащите", каза Тодоров, което предизвика Велков да му отговори, че той е бил редник в строителни войски в Герман, а "там без гащите ги минавали".

След това се извини за думите си, защото не бил искал да обиди Строителни войски, а просто визирал конкретно поделение, известно с извращенията си.

Според Александър Симов от БСП явно в ГЕРБ има някакви проблеми, защото първо мнозинството бламира лидера си Бойко Борисов, като не приема оставката на Делян Добрев, след това пък бламира своя кандидат за Комисията по досиетата, без да дадат някакви причини.

"Единственото обяснение е, че ГЕРБ вече са се разцепили на няколко лъча и всеки прави, каквото си иска", отсече Симов.

"Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая, тя винаги се разправя на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала "Живите мъртви", коментира той.

Това стана причина Антон Тодоров отново да вземе думата и да обяви, че в левицата са уморени като мумии.

"Погледнете се на какво приличате", обиди ги той.

Симов каза още, че се е бил вдъхновил да вземе думата от първата стихосбирка на Спас Гърневски, който сега е депутат от ГЕРБ.

Поетът пък го обвини, че в БСП са разбрали, че най-висшата форма на комунизма е капитализмът и заради това социалистите са станали най-големите капиталисти и карали скъпи коли.

Гърневски цитира и своето стихотворение "На партията":
"Ах моя, Партийо любима,
макар проклета и устата,
затова че още теб те има
си карам още аз мандата.
Детирамби нежни ще ти пиша
ще те възпявам,
ще ти се обричам,
но щом престанеш окончателно да дишаш,
пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
21
 
11
 
! Отговори
Хасмукар преди 6 години
Брей тука коментаторите как рипат. Защо така ви е страх от мумията бе? Нека да си работи, какво ви пречи?
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен9а не, тогава не бил той, ами Мумията написала тинтириминтирито за някой хонорар - после се завърнал от другия свят и започнал да се храни като всички останали според детската си мечта
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха от какво се притесняват толкова в бсп (к)?
9
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно тоя кога е писал "Шайката" с душа е чакал да го приемат за член на шайката.Друго обяснение няма!
8
3
 
18
 
! Отговори
seira преди 6 години
КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":ТАШАКЛАРЪ!
7
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Противна твар !
6
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
120 депутати и 1 лев субсидия защо трябва да им плащаме огромните заплати а те да ни правят на ***----ти и да ни се хилят от местата си ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР
5
9
 
27
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Този *** няма ли кой да го пребие
4
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори Стивън Спилбърг не може да създаде по-противно и по-отблъскващо същество от тая ***.
3
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за потрес и погнуса на цялата нация
2
5
 
28
 
! Отговори
Агент Павел преди 6 години
Сакън, въй въй въй
1
7
 
39
 
! Отговори
Сокче преди 6 години
Или как Шайката подкупи Мумията!DDD