Нинова скочи: ГЕРБ превръща общините в семейни фирми!

Левицата стартира своя кампания за бюджета за 2018-а
56
Нинова скочи: ГЕРБ превръща общините в семейни фирми!
Снимка: Булфото, архив

Соцлидерката Корнелия Нинова обяви пред червените кметове и общинари, че БСП стартира национална кампания за бюджет 2018 година от днес.

По време на срещата тя отсече, че разговорът тече в момента, в който държавата се тресе от скандали.

"И от ярки примери на превръщане от ГЕРБ на българските общини в семейни фирми за заемане на постове и разпределяне на обществени пари на роднински фирми", заяви Нинова и посочи, че не става само дума за Хасково, но и за други общини.

Според нея скандалите около Делян Добрев и Хасково, са следствие от умишлено заложена политика на правителството в лицето на премиера Бойко Борисов.

"А тя е – правителството реже парите на всички общини със закон - Закона за бюджета, но след това с постановление на МС, субективно,  финансира общини, управлявани от ГЕРБ. Когато там се излеят парите, идват вече общинските фирми и назначенията. Тази роднинска администрация бива използвана после за избори. Изправят се пред нас и казват: Вие ще мълчите, защото ви бихме на местни избори. Не, няма да мълчим. Казват: Нас народът ни иска, а вас – не и затова няма да казвате нищо. Ще казваме! Защото не народът ги иска, а този политически октопод е задушил свободната воля на народа", отсече Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Соцлидерката обяви, че предложенията, които общинските представители ще дадат на срещата, ще бъдат обобщени и ще бъдат нанесени в предложенията на "червените" за бюджет 2018 г.

Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще подготвят изцяло нов Закон за местното самоуправление и местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам ГЕРБ, но най голямата шуробаджанащина е в БСП и при техните кметове. Там е нещо страшно, слагат лоялни некадърници на ключови позиция, крадеца десетилетия, до някъде сме на това дере е заради тях. Знам за няколко милионера близки до БСП, а децата са им в чужбина.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми вие що дремете ??
43
1
 
0
 
! Отговори
Arhitektfaculteto преди 6 години
Bg drevna tradicia ot monarchicheska bg, bkp, bsp, dps, gerb, ....Samo majoritarni izbori v rbg! Bg idol politik big brother talent!
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не се направят законите така че за всяко бъркане в кацата с меда всеки да си понесе последствията и то по бързата процедура никой не може да ни спаси.Манталитета на българите е такъв че винаги аз съм прав а ти си крив и за мене може а за теб не може.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е въпроса - защо няма протести срещу Делян Добрев, каквито имаше срещу Пеевски? аааа протестите срещу Пеевски бяха платени.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има търпимост и интерес ще е така едните ще викат уу другите осана и после обратно - никои от тези в парламента не трябва вече да бъде там.Да се въведе лимит, да се махнат тези /ако БГ бе държава тези хора нямаше да са там/.Тази 30 годишна промяна/преход се оказа една обикновенна подмяна от мантрата за благото на народа стана за личното благо.Все крайности без бъдеще.Трябва ни Свобода...
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО СЕ СПАЗИ ЗАРЪКАТА НА БОКО ДА СЕ РАЗЧИСТЯТ СЕМЕЙНИТЕ КРЪГОВЕ, В Габрово държавната софра ще трябва да напуснат 42 шуробаджанаци от герб - все хора на гаулайтера Томислав Дончев.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво,Корнелия!Отдавна трябваше да кажеш това.ГЕРБ са спечелили честно само изборите през 2009 г.Всичко след това бяха нечувани фалшификации,манипулации и купуване на гласове.Изборите тази година практически бяха загубени от ГЕРБ,които до към 16,00 часа губеха с около 3%.След това Борисов и Цветанов развързаха кесиите и купиха 350 000 роми.Плащаха им с по 4 чисто нови банкноти от 20 лева,разнасяни по махалите с каруци,та да не бие на очи.Останалото свърши тяхната ЦИК с добре познатите номера.
37
1
 
4
 
! Отговори
куката преди 6 години
Убедихте ли се най-после, че всички са МАСКАРИ! Тези ояли се *** е време да поемат кой към панделата, кой към родните си села и да се заемат с нещо по-прилягащо им, например да садят домати, че нещо покрай тези простотии забравихме вкуса на българския домат!
36
1
 
2
 
! Отговори
Г-жо Нинова преди 6 години
Приемам оптимизма Ви, какво направихте срещу: Премахване на лимити за направления? Достойни заплати в Спешна помощ?Изграждане на Многопрофилна Национална Педиатрия - София? Хората с деца няма къде да отидат, да бъдат диагностицирани и отправени в детски отделения.В момента има педиатрия до ВМА с 10 човека персонал. Частните клиники процъфтяват за сметка на здравето на децата ни.Кога ще се забрани лекари с държавна пректика да имат частен бизнес и практика.БГ умира!!!Черните списъци на ЛС?!
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** се подплаши, че издърпват килимчето под краката на фирмите на БСП и скочи на бой.
34
9
 
5
 
! Отговори
Гжа Курнела преди 6 години
Айде бе хора,отдавна не сме били на власт ,искаме и ние да се облажим!Вие знаете ли как се издържа студент в САЩ?И целият "Лукойл да работи за нас пак не стига!
33
2
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
И какво, като е бременна? Айде сега *** номера!
32
11
 
10
 
! Отговори
;) преди 6 години
Точно пък тази лелка реши да се изкаже. Крадеца вика ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА.
31
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджиииии, Суджуковста ви партия е проядена от шуробаджанащина, краде се като за последно. Краят ви идва, не разбирате ли? Омразата към Суджук паша е огромна! Тук пишат двама трима на хранилката но разрухата се вижда в провинцията. Ще има съд и конфискация на краденото, няма да ви се размине!
30
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласувам за ГЕРБ, откакто е създадена. Комунистите да го дууууухат! Вече няма да ги търпим.
29
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кривата червена ракета все ГЕРБ й пречи.
28
6
 
20
 
! Отговори
ххх преди 6 години
оказа се, че сме държава на братовчедите. управлява се чрез политически гилдии и роднински кланове. в момента гилдията на герб доминира с най-много власт и пари, а бсп ги гледа жално и им завижда.
27
1
 
14
 
! Отговори
Петър Незнайни преди 6 години
Зимата е обещаваща, обещават се зрелища и празни маси.През това време децата на работещите в чужбина забравят българския и великите актьори Бойко, Корнелия, Доган, Валери Симеонов.Цар Доган асвалтира всяка полянка с помашка къща, а останалата държава си мисли за миналото и Тодор Живков.Тази месец в Търговище и Кърджали Цар Доган отвори още два завода за по 500 човека.През това време Ангелкова клечи по съблекалните в Слънчев Бряг. Българските милиардери да го ухат, човешкия им ресурс се изчерпа.
26
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме, как цяла държава беше семейна фирма - 1944 до 2009. Амин.