Патриот: "Кумгейт" – плъзгане по повърхността!

А има ли реална вреда от семейните и политически назначения?
4 окт 2017 09:30, Петя Славова
43

3317 гледания   |  Още видео
Най-тъжното нещо около скандалите "Хасковогейт" или "Кумгейт" е, че се плъзнахме отново само по повърхността на скандала. Каква е реалната вреда от тези семейни или политически назначения? Явно работата на опозицията е да търси нови скандали, а не да върши градивна работа. Ние от "Обединени патриоти" винаги сме отричали шуробаджанащината и никога не сме я практикували, каза депутатът Искрен Веселинов в студиото на "България сутрин".
Още по темата

Според него тъжната истина е, че социалистите, винаги са кадрували на семеен или приятелски принцип.

"Не чухме какви са вредните последствия за назначаването на тези близки хора. Тези действия са обясними, тъй като няма вреден ефект. Опозицията може да насочва подобни обвинения към всеки политик. Вероятно би се очаквало всички обвинени да си подават оставката. Всички, които държат общинските институции, ги използват като приход на гласове", отбеляза Веселинов пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че в неговата парламентарна група не е коментирала казуса "Делян Добрев" по някакъв по-особен начин, освен като личното проявление на волята на Добрев.

Акцентът на разговора се измести към назряващата "битка" между президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов.

"Пак се плъзгаме по повърхността и скандалите. Освен, че тези личности не се харесват, те нямат друга причина за битка. Държавното въоръжаване трябва да гарантира националната сигурност, а не да угоди на егото на когото и да е политик. Няма градивен диалог. Държавния глава има право да насочва обществения дебат на там, на където реши. Но той не трябва да нарочва който и да е политик за противник на нацията", подчерта гостът.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Докато не се изредят децата и внуците, та дори и правнуците на управляващите бивши комунисти във властта, обикновените хорица няма да видят нищо от богатството на държавицата ни.Съжалявам, но така излиза, може би затова толкова хора напуснаха България.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи напуснаха роднините .Съзнателни хора , не искат да навредят на човека
35
4
 
3
 
! Отговори
леле преди 1 година
До До 32

Ама ти знаеш ли ги кои са тези престижни и колко са престижни ???????
34
3
 
13
 
! Отговори
алоо преди 1 година
"Не чухме какви са вредните последствия за назначаването на тези близки хора".
Назначаване на близки хора в ръководство на ОБЩИНА е абсолютно равностойно на назначаване на близки хора в своя фирма. А тези "патриоти" ако не правят разлика между община и частна фирма, жална ни майка, най-вече на ония, заблудените,които са им гласували доверието си.
33
1
 
5
 
! Отговори
ББББ преди 1 година
Цялото народно събрание е от кумове, ама парата не прощава и разваля дослука.
32
11
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Ти ли си по-кадърен от човек като Добрев, другарю? Човека е завършил престижни американски университет, работил е в големи западни компании. Дай да видим визитките на вашите червени утайки?
31
3
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Много беквокали, много нещо! На следващите избори т.нар. "патриоти"ще подсмърчат като Реформаторския блок!
30
8
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Да се самосезира за какво? Не става ясно как и като какъв точно е извършвал тези назначения Добрев, Йончева няма никаква доказателства за каквато и да е корупционна схема - напрактика това е единствено гнусен компромат и нищо повече. Да не би да си мислиш, че няма друг депутат, без роднини, приятели и съученици, работещи в държавната или общинска адмистрация? Що наивен човек си ти?
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три мандата вече станаха, Борисов да посочи от всичките министри, които е назначавал поне един кадърен и да не е крал. Няма такъв.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако имаше рабоещ съд, сигурно нямаше да остане депутатин в НС, но съда е толкова нагл и корумпиран, колкото и самите депутати, държавата е в застой заради всички тях, нагли и корумпирани, ча не виждам оправия
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В МОМЕНТА СОЛ ТА ШАКА НА ВАШИНГТОН ОЩЕ СЕ ДУДНЕ ПРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ - БОСФОР ТВ ! ЩЕ ВДИГНЕ КРЪВНО И СЕСТРА МУ ПАК ШЕ ТРЯБВА ДА ГО ГЛЕДА .
Няма уважение, еииий ! Толкова пари за техника им дават на журналята да са мирни ,добри , а те само го ядосват .
Бойко е прав дори и когато не е прав. Не го разбирате ,ще му стане лошо и ще си хвърли оставката
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добрев е просто човека, който ще е жертва, вместо всички корумпета във властта да бъдат изметени,ама то, както не останаха хора в държавата, така и не останаха честни хора във властта
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как да не стане като при комунизма като целото Герб са си твърди комунисти от най-алчните. Тая власт ще я стискат до гроба и със всички средства.
24
10
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Ако се направи разследване за Йончева, Нинова и други другари и другарки, ще излязат много по-тежки злоупотреби, корупция, а шуробаджанащината си е техен патент.
23
2
 
11
 
! Отговори
Илиян преди 1 година
Стана същото като при комунизма. Нагла управляваща върхушка изградена върху шуробаджанашка подкрепа. Единствената разлика е че през комунизма имаше държава и икономика а сега няма. Тогава имахме над 300 бойни самолета , сега са само 3. И най-важното лапачите тогава бяха много малко, сега са малко тези които с труда си крепят все още държавата. Прав е Бойко за онази *** пяна която все остава на повърхността в политиката. Сега тя е завладяла ГЕРБ и това ще предопредели съдбата на тази партия.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква комисия, бе!
Цацаров спи ли? Да си мръдне дебелия гз и да се самосезира.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво искате да каже един "патриот". До оня ден се плюеха,съдеха - сега са първи дружки.По сватбите си ходят,подаръци си разменят.
Какво да каже един "патриот" когато много добре знае, че след края на този парламент второ депутатстване няма да има. Сега му се е паднало да вземе суджук, да назначи роднина,който да краде и за него Че е не е разровено достатъчно дълбоко не е.Но не е разровено и навсякъде по страната. Чудо ще настане.Надявам се Елена Йончева да продължи да разследва.Желая й успех
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кое не е имало??
Цяло Хасково вижда какво става! Как се назначават само некадърни роднини и как крадат. Изглежда според Герб и Патриотите кражбите вече неса престъпление.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би следвало да се гледат единствено качествата и постиженията на даден държавен служител, а не дали е роднина, приятел и т.н. на някой друг по-висш държавен служител. Никой няма да спечели от този лов вещици, ако реално се изгонят кадърни хора. За мен е редно да се създаде комисия, която да прецени дали определените набедени за назначени от Добрев служители се справят с работата си, имат необходимите знания, умения и какви са резултатите от работата им до момента.
18
13
 
2
 
! Отговори
Добрев-Кмет!!! преди 1 година
БСП са експерти в манипулациите и изкуствените скандали. Сега години ще разказват за Хасково-гейт без да го е имало. Единствения полезен ход на ГЕРБ е да предизвикат предсрочни избори в Хасково и Добрев да ги спечели убедително. Хасковлии са много практични хора и ако наистина са видели полза за себе си от усилията на Добрев за развитие на региона ще го изберат. Тогава ще стане ясно, че Йончева и Нинова не са никаква алтернатива за Хасково или България, а просто лаладжийки.