Радев прие подадената ръка от Борисов, но пак захапа ГЕРБ

НС не контролира кабинета, а е трибунал срещу президента, смята той
156

Президентът Румен Радев прие подадената ръка от премиера Бойко Борисов, но за пореден път разкритикува остро поведението на съпартийците на министър-председателя.

Още по темата

"Аз оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството", подчерта Радев пред журналисти.

"Както виждате, премиерът пред камерите подава ръка към мен, има и моята, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават. Трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на комфорта на управляващите, които и да са те", продължи държавният глава.

По думите му оставките на депутати, кметове и общински съветници са авариен изход, който доскоро е успявал да потушава проблемите, но този изход вече не работи.

"Трябва дълбоко, сериозно разследване и по-независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите. Освен това в цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, а по-скоро се използва като трибунал срещу президента", заяви още Румен Радев.

Президентът коментира и препоръката на посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин, който предупреди България да внимава с избора на своя нов изтребител.

"Не приемам посланици да се бъркат в работата на българските институции", обяви Радев.

Президентът обяви още, че днес е върнал предложението за кандидатурата на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд на новия Висш съдебен съвет, "който е носител на нова легитимност".

"Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото", подчерта държавният глава.

На въпрос дали ще прави партия, Радев отвърна, че това твърдение е смешно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го призная за президент-мъжкар тогава,когато се изрепчи на руския посланик така,както се репчеше на американския!
125
4
 
5
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Гордея се с Румен Радев. Истински българин с чиста българска кръв. Обича братска Русия. Бъдете все така принципен и горд българин Господин Президент. България е с вас. Голяма чест е че назовавате вмешателството на мърш ...Ата сащ с истинското и име. Не случайно ви избрахме с милиони гласове.
124
2
 
4
 
! Отговори
жиу жиц преди 6 години
До Президент надали ?Ние пък си иаме Президент,но Минискус прецедател надали!
123
9
 
5
 
! Отговори
Президент надали ? преди 6 години
Летци си имаме, ама президент надали...
122
8
 
3
 
! Отговори
до 143 преди 6 години
Терористите ястребинчета, Вела Пеева и Митко Палаузов, Гошо Димитров и чичо Митко Благоев можеш да си ги последваш, знаеш къде, прав ти път, крива ти пътечка
121
8
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 6 години
Ти се самопобърка бе, чиляк, я си пийни едно лексотанче и се легни, да си завиеш краката и целуни портрета на Радев
120
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече с тая съвецка марионетка и подметка Радев, живее се прекрасно без него, не се забелязва, ако иска известност - да влезе във ВИП Брадър, там му е мястото
119
8
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Мачкай генерале герберастите! С теб сме!
118
5
 
5
 
! Отговори
до 132 и 133 преди 6 години
2 коментара не значат двойна надница, позитановско ястребинче, хахаххаха
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** от Позитано, не сваляйте зеления чорап Радев, че поетесата ще ви начука канчетата и ще ви изтръгне сърцата
116
7
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ-ави БОКЛУЦИ преди 6 години
БОКО Е ЕДИН ОЯДЕН ДЕБЕЛАК ОТ КАЛИБЪРА, ЕДИН ТИПИЧЕН МУСОЛИНИ, А ЦЕЦО Е ТИПИЧЕН НАЦИСТКИ ПРОПАГАНДАТОР,ЕДИН ГЬОБЕЛС - НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ И ДОКАЗАН КРАДЕЦ,ДОСУЩ СА КАТО ФАШИСТКИТЕ СИ ПРОТОТИПИ. НЯМА КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ДРУГО. АКО ФАШИЗМЪТ Е КАФЯВАТА ЧУМА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ГЕРБ И ГЛАВАТАРИТЕ ИМ СА МУТРЕНСКАТА ЧУМА НАЛАЗИЛА ЗЛОЩАСТНА БЪЛГАРИЯ. И НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ ПРЪЖДОСВАТ ПРЕЗ ДЕВЕТ ЗЕМИ В ДЕСЕТА. СПОКО, ДРУГАРЕ И ГОСПОДА, И НА ТОВА ПРАСЕ МУ ИДВА КОЛЕДАТА.
115
9
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Радев да иде в Габрово и да посети музея за народната просвета в ,,Априловската гимназшя,, и да прочете надписа за ,,всяко нещо си има своето едно място и всяко нещо трябва да се поставя и винаги да стои на своето място,,.Дълбока философия за всеки голям държавник,който е длъжен да поставя на своето място в държавата всеки в тази държава! Радев трябва да се поучи от тази наша мъдрост, а не да се циври- както е в случая!
114
5
 
6
 
! Отговори
Рубльов преди 6 години
Начело на институциите и парламентарно представените партии стоят фигури, които в навечерието на нашето праедседателство правят всичко възможно, за да омаскарят България. Какви са тия закани чрез медиите за битки между Румен Радев и Бойко Борисов и кой ги подклажда ? Какви са тия компроматни акции на БСП актива срещу депутати на ГЕРБ ? Какви са тия недипломатични изказвания на Румен Радев по адрес на посланника на САЩ ? И какви са тия анонси на Борисов за подкопававане на солидарността на ЕС ?
113
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не отива на един Генерал от кариерата, а камо ли на Президент, да се муси непрекъснато като ощипана ученичка и постоянно да се надява някой да го утешава - хората все пак се надяваха, че са избрали истински мъж.
112
15
 
5
 
! Отговори
Жалко… преди 6 години
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Жалко..
111
15
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Оставка на ***! Да се връща Обединителят на Народа Господин Росен Плевнелиев - БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ!!!
110
6
 
7
 
! Отговори
до 121 преди 6 години
"...президент с богата култура, остра и бърза мисъл, с осанка на държавник..." хахахах, Деса поетеса ще ти издере очите, че го сваляш бе, хахахаххахахахахахахахахахахахахаха
109
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, Радев, жалко, един Генерал Барисович те вкара в миша дупка
108
16
 
8
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Ясно е, че Радев не го слуша главата, ама защо му трябваше да става жертвения агнец на БСП(к)? Защо бе, Радев, защо?
107
1
 
13
 
! Отговори
папагено преди 6 години
До Анонимен 116Генерал Барисович ли имаш предвид?