В БСП с вот: "Добрев, иди си!". Но Елена Йончева – не!

Корнелия Нинова призна, че мъжът й работи в "Лукойл"
4 окт 2017 10:15,
73
В БСП с вот: "Добрев, иди си!". Но Елена Йончева – не!
Снимка: архив "Булфото"

Всички депутати от БСП ще подкрепят оставката на Делян Добрев от парламента. Само Елена Йончева няма да гласува за напускането му.

Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова. Днес народните представители обсъждат желанието на Добрев да напусне парламента. Той подаде оставка заради скандала "Кумгейт", в който бе обвинен, че е назначил близки, роднини и приятели на ключови места в общинската администрация в Хасково.

В негов основен обвинител се превърна именно Елена Йончева. Вчера тя нарече искането му за оставка опит да се скрие от отговорността.

Още по темата

И според Нинова скандалът в Хасково не е единственият подобен случай. "БСП не се бори срещу Делян Добрев, а срещу модела на управление", каза тя пред Нова тв.

В ГЕРБ няма единно решение за това как да се гласува по оставката на Делян Добрев. Зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева беше категорична, че ще бъде против.

"Той ни е нужен. Изключителен професионалист е, разбира от работата си, етичен и честен е. И точно този негов професионализъм му изигра лоша шега, защото някой някъде иска в енергетиката да се върнат същите неща, които бяха налице преди години", каза Караянчева пред Bulgaria ON AIR.

Вчера Караянчева попита чрез медиите лидерката на БСП дали е вярно, че мъжът й работи в "Лукойл". Днес червената шефката й отвърна пак задочно.

"Много добре вдигната топка, която няма как да не им забия", каза тя. Нинова потвърди, че съпругът и работи в "Лукойл", но никога не е спонсорирал нейна кампания или кампания на партията.

"Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми на държавната хранилка. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни позиции", каза още червената шефка.

Тя обясни, че когато управлявало правителството на Сергей Станишев, съпругът й напуснал Агенция "Митници", където бил митнически инспектор. Когато управлявало правителството на Пламен Орешарски съпругът й напуснал държавната фирма "Елби Булгарикум".

"От 2014 година, откакто съпругът ми работи в "Лукойл", в парламента са гласувани 9 закона, свързани с горивата. 8 пъти не съм гласувала умишлено. Гласувах само, когато се освобождаваше от акциз горивото за отопление на хората", обясни още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До открийте разликитеРазликите може да ги открие само московско мeкере като тебе. Гарантирам ти че много по-лесно ще си намериш работа в общината в Хасково от колкото началническа работа в Лукойл. За второто ще ти трябва и съдействието на посоль Макаров.
36
9
 
8
 
! Отговори
nilesev преди 6 години
Ти да видиш. Я кой завеждал метрологията в Лукойл. Аз пък постоянно се чудех как в 40литрова газова бутилка, в бензиностанциите на Лукойл ми зареждат 46-47 литра газ. И на всичкото отгоре вместо да мина нормалните километри, минавам с около 100км по-малко. Той бил Курнелиният хубостник. Истинско лъжливо комунистче. Като жена си.
35
4
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Делян Добрев, Делян Пеевски - явно тиквата си избира все Делян-овци.
34
5
 
12
 
! Отговори
открийте разликите преди 6 години
БСП не е на власт, а мъжа на Нинова е в частна компания.Добрев е от управляващата партия и е наместил свои хора в общински и държавни структури. Като последните усвоили над 100 млн. държавни пари.Експертът в енергетиката спря големи енергийни проекти, затова и го пазят толкова."Добрев увери, че България има добри аргументи за арбитражното дело и че няма да се стигне до плащането на един милиард евро" - платихме ли? Платихме! А реакторите къде са, що не питате Борисов?
33
6
 
12
 
! Отговори
Нинов преди 6 години
До АнонименЗащо щерката на Бойко живее в Лос Анджелис,а не полива магнолиите в Банки,откъдето баща и ръководи държавата?Нали блиц писаха,че е завършила второ вишо у сащ.Да се върне да помага на тате.
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, най-добре е да прекратиш своето присъствие във властта. Ти не си виновен - толкова си можеш, но си един посредствен човек, който все повече закопава България. Ами тия посредственици до теб ? Може ли такъв изключително *** човек като Цветанов да е фактор в държавата ? В цивилизования свят Цветановците си пият в кръчмата и дори на ум не им минава да са във властта. Ами принцесата Деси от Дулово ? Нагла и проста жена, която дори бе министър. Виж и другите около теб.
31
10
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Оле-оле, БСП да обвиняват други за шуробаджанащина. Това може да важи само за тези, родени преди 2 години.
30
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко Нинова, защо съпругът ви работи в Лукойл, а синът ви учи в САЩ?Защото съпругът ми не можа да си намери работа в Росатом или Газпром, а синът ми не го приеха в Софийския университет.
29
12
 
8
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Яд ли ви е, че държавата върви на добре???????ЯД ВИ Е.
28
4
 
13
 
! Отговори
Делян Добрев преди 6 години
Хубу , бе ... ще си ида ! Ама цялата ми рода ... до девето коляно ... плюс приятелите на родата ми ...... Ще си остане на ръководните постове в Аскьово !!! Айде ... от мен да мине ... Можем да намерим един пост - "младши експерт по озеленяването на тенис кортовете" и на Григорката Димитров , ако реши да се върне към корените си ....... :) 44039
27
8
 
17
 
! Отговори
mitova преди 6 години
Начинът, по който управлява ГЕРБ, е известен на всички. Питам се, що за същество трябва да си, за да гласуваш за тях!
26
4
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Да беше само Добрев да го оплюе човек, ама то няма община в България където да не се назначават роднини. Без значение кои са управляващите. Ако не бяха роднините на Добрев щяха да са роднините на кмета.
25
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делянчо и роднинската му мафия в Хасково открданаха 120 млн от Обществени поръчки.Делянчо няма никакъв ценз, но беше назначен за Министър на Енергентиката, единствено защото е вярно герберастко пуделче и слуша безпрекословно Суджука и Лицето с грозното лице.Не може с диплома бакалавър при изкустата, при това фалшива да си Министър на Енергетиката.Това го има само в Тикволандия - страната на крадливите Суджуци и овчия народ.
24
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май вървим към Президентска република.Тия крадци разсипаха държавата.Някой трябва да сложи ред.
23
6
 
16
 
! Отговори
КОКО преди 6 години
Абе хора, защо се наричате журналисти, когато не се опирате на фактите, а правите произволни (дано не са умишлени) интерпретации на случките? Първо подзаглавието: Нинова никога не е казвала, че мъжът и не работи в Лукойл и не е крила това и второ- Нинова казва, че Лукой не е спонсорирал кампаниите и, а не съпруга И. Той е служител в компанията и няма как да я спонсорира.
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте, недодялани герберске ***. Тонва че съпругът ти работи за огромна заплата в Лукойл не е шуробажанащина това е укрепване на вечната българо-съветска дружба.
21
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тиквата" всеки месец го посещават Европейски и Балкански лидери . Тебе те посещават работодатели ти ...Да им бараш малко камбаните :)))
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството че живея в някаква паралелна вселена.Случая с пудела Добрев е ИДЕНТИЧЕН със случая 'Батко и Братко" но там имаше арести, дела, СЪД и т.н а тук говорим за морал?Да не забравяме че Тиквата ЯХНА властта именно от този скандал през 2009.
19
4
 
19
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Тенор е мъжки глас ,сопрано и алт - дамски.Тиквата отново се прави на умен , но не му се получава.
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен..........Герберастки тролчета, тук..................Не знам за герберските тролчете, но ти руско *** вземи пример от мъжа на *** и почтни да работиш в Лукоийл за големи мангизи, ане да дращиш глупости по форумите и да получаваш жълти стотинки като ***.