В БСП с вот: "Добрев, иди си!". Но Елена Йончева – не!

Корнелия Нинова призна, че мъжът й работи в "Лукойл"
4 окт 2017 10:15,
73
В БСП с вот: "Добрев, иди си!". Но Елена Йончева – не!
Снимка: архив "Булфото"

Всички депутати от БСП ще подкрепят оставката на Делян Добрев от парламента. Само Елена Йончева няма да гласува за напускането му.

Това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова. Днес народните представители обсъждат желанието на Добрев да напусне парламента. Той подаде оставка заради скандала "Кумгейт", в който бе обвинен, че е назначил близки, роднини и приятели на ключови места в общинската администрация в Хасково.

В негов основен обвинител се превърна именно Елена Йончева. Вчера тя нарече искането му за оставка опит да се скрие от отговорността.

Още по темата

И според Нинова скандалът в Хасково не е единственият подобен случай. "БСП не се бори срещу Делян Добрев, а срещу модела на управление", каза тя пред Нова тв.

В ГЕРБ няма единно решение за това как да се гласува по оставката на Делян Добрев. Зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева беше категорична, че ще бъде против.

"Той ни е нужен. Изключителен професионалист е, разбира от работата си, етичен и честен е. И точно този негов професионализъм му изигра лоша шега, защото някой някъде иска в енергетиката да се върнат същите неща, които бяха налице преди години", каза Караянчева пред Bulgaria ON AIR.

Вчера Караянчева попита чрез медиите лидерката на БСП дали е вярно, че мъжът й работи в "Лукойл". Днес червената шефката й отвърна пак задочно.

"Много добре вдигната топка, която няма как да не им забия", каза тя. Нинова потвърди, че съпругът и работи в "Лукойл", но никога не е спонсорирал нейна кампания или кампания на партията.

"Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми на държавната хранилка. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни позиции", каза още червената шефка.

Тя обясни, че когато управлявало правителството на Сергей Станишев, съпругът й напуснал Агенция "Митници", където бил митнически инспектор. Когато управлявало правителството на Пламен Орешарски съпругът й напуснал държавната фирма "Елби Булгарикум".

"От 2014 година, откакто съпругът ми работи в "Лукойл", в парламента са гласувани 9 закона, свързани с горивата. 8 пъти не съм гласувала умишлено. Гласувах само, когато се освобождаваше от акциз горивото за отопление на хората", обясни още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямо жлъч по ГЕРБ в тоя форум бе.И всичките коментари по време когато нормалните хора са на работа.Лукойл е частна компания но с български представител в нея с право на глас.Р.Овч.до скоро беше такъв,а сега е подсъдим...Съда ли решава кой е крал или "жълтия весник" БСП.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен63 с образовани хора
55
3
 
4
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Тоз мъж много кадърен бе,пространствен...и митничар става и сиренар и бензинджия...утре може и неква тежкарска фирма да ръководи...неа майтап. :))))
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме от 1944 до 2009 ...С какви бяха пълни - общини , администрации, банки , бизнесмени. ... айде малко по кротки.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 61: "От признанията на Нинова разбираме, че част от "суджуците" на Позитано са "Лукойл" и "Митници"."...и млякото - "Елби Булгарикум" !
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От признанията на Нинова разбираме, че част от "суджуците" на Позитано са "Лукойл" и "Митници".
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KORNELIA NALI BESHE PRI CERNIA VANIO KOSTROV,NALI IMENNOTTAM ZABOGATYA.A YONCEVATA DA SI SPOMNI,CE DORI STRANISHEV SE OTKAZA OT NEYA I YA ZAHVARLI KATO IZPOLZVANA STOKA.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди години беше митничар и се прочу с контрабанди и далавери по сръбската граница, а тя беше костовистка приватизаторка
49
4
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
кУрнелийо *** си !!! След загубата ти на парламентарните избори, нерегламетираната ти среща с ге.Решетников, изцепкатата ти с тезата: "Какво ни е отнела демокрацията", както и с китките които поднасяш на паметниците на комуниститически диктатори .... Просто нямаш място в българския парламент .... !!!
48
3
 
15
 
! Отговори
Учудване преди 6 години
Най-ми е чудно защо на Нинова мъжа се е хванал на работа след митничарството. Много са лакоми .
47
2
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До гробокопача. А как реши, че ти си умен? Ами то наистина се вижда какво прави ГЕРБ , когато е на власт и какво правят другите. И затова мнозинството от избирателите гласуват за ГЕРБ, затова печелят за четвърти път парламентарни избори (поредни), затова Боко ще има и още един мандат. Дали това е случайно, а? А плювачи като теб хайде да не се мислят за по-велики от стотиците хиляди гласували за ГЕРБ - направи си труда да видиш статистиката кои слоеве преобладаващо гласуват за ГЕРБ.
46
2
 
10
 
! Отговори
Къде са преди 6 години
Нинова говори само за суджуци напоследък. Като я гледам как прогресивно наедрява веднага разбрах какво е станало със суджуците.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази след ПТП има пукнатина в мозъка и изпада в безмозачно бърщолевене.Скоро ще започне и дименсията ......
44
2
 
13
 
! Отговори
Дали преди 6 години
всичко ще си каже г-жа Лъжа.Какво стана с Техноимпекс , къде са милионите?
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съпругът на другарката Нинова много кадърен бил бре. Всички висши държавни постове обиколил ама всеки път когато идвали техните на власт напускал и сменял позицията. Горките Нинови, живи да го оплачиш.
42
8
 
17
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Нинова, нинова, тази топка си я забий в кокошия за_ник. Много добре знаем какво представлява БСП - и когато е на власт, и още повече когато не е. А хора на такава позиция, на каквато е мъжът ти изобщо не разчитат на смешната заплата, а на други неща - много добре знаеш какви.
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От изказването на Нинова се разбира, че "суджуците" на БСП идват от руските земи, а на ГЕРБ - от европейските !
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама че йезуитска логика има Борисов! Може да каже на кмета ха Хасково да си подаде оставката, а не може да каже на Цветанов да спре да се цели в Президента, защото клати лодката! Всъщност, глупостите на Цветанов, Деса Атанасова, Караянчева ... клатят ГЕРБ. И скоро ще жънат резултатите. Колкото повече, толкова повече
39
1
 
7
 
! Отговори
Валю златния преди 6 години
До nilesevАйде,бе зареждаш в Лукойл,ама друг път.Пишеш измишльотини в качеството на платен ***.Сложи ръка на сърце като вожда и кажи- да пукна,ако лъжа.
38
4
 
11
 
! Отговори
OMV преди 6 години
До nilesevПълни от ОМВ и Шел бре, те западните не лъжат, нали? Друго си е демократично да те eбaвaт?