БСП видя шуробаджанащина и в Габрово, замеси Дончев

Извадиха нова роднинска схема на ГЕРБ - с братя и съученици
5 окт 2017 13:42,
142
БСП видя шуробаджанащина и в Габрово, замеси Дончев
Dnes.bg

БСП видя схеми и семейни и приятелски назначения и в община Габрово. Този път социалистите замесиха вицепремиера Томислав Дончев като обявиха, че брат му Момчил Дончев е назначен за управител на общинско звено "Озеленяване".

От левицата били провокирани от призива на премиера Борисов да бъдат изяснени всички подобни случаи.

"В помощ на Борисов и да улесним колегите от ГЕРБ сме направили една схема. Братът на Томислав Дончев, Момчил Дончев, е назначен от кмета на Габрово за управител на общинско звено "Озеленяване", управлява бюджет над 1 млн. лева и е назначен без конкурс", обвини Кристина Сидорова от БСП.

Братът на бившия народен представител Цветомир Михов пък не работел в габровската болница от година и половина, но е част от съвета на директорите и на тази си длъжност получава заплата от няколко хиляди лева, продължиха от БСП.

Според тях фирма на Цветомир Михов, който вече е областен координатор на ГЕРБ, а не депутат, изпълнява всички обществени поръчки за поддръжка на автопарка на общинския пътнически транспорт.

Съученичка на жена му пък е назначена за областен управител на Габрово. Нейният съпруг е зам.-директор на областната дирекция на МВР.

Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова - Мария Недева и Момчил Недев, пък били съответно председател на районната избирателна комисия в Габрово и юрисконсулт на здравната каса.

"Едно семейство в Габрово, една фамилия, само че повече прилича на тези италиански фамилии", определи Жельо Бойчев и каза, че след като от левицата са започнали с тези разкрития по общините, техни симпатизанти са били подложени на груб натиск и заплахи.

Стоян Мирчев от БСП даде пример с областен председател на БСП, който бил заплашван, след като била оповестена подобна схема в Силистра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
15
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
А бе, червени кратуни, вече прекалихте и не сте интересни. Шуробаджанащината и връзкарството са ваш патент още от времето на социализма. А иначе България е толкова малка, че който и да назначат все ще излезе с някой друг братовчед, съученик, авер от казармата, кум или случайно попаднали в една и съща туристическа група някъде.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44Нещо много са ти объркани мозъчните комуникации, май...
40
5
 
20
 
! Отговори
ТОЙ КОЛИ КУЧЕТО преди 6 години
КОЙТО И ГАБРОВЕЦ ДА ПОПИТАТЕ, ЩЕ ВИ КАЖЕ ЧЕ ИСТИНСКИЯТ КМЕТ НА ГАБРОВО Е ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ, НИШО ЧЕ ЖИВЕЕ В СОФИЯ. И при комунизма не е имало такава шуробаджанащина и такива кражби на обществени средства.
39
8
 
5
 
! Отговори
.... преди 6 години
Тоятно пък тея ли намереха да реват .... те не биле БКП ,а столетницата :Д .... както и да е ... не можа някой друг да реве все те.... Няма го ДОГАНА да им помага вече :Д :Д Долни БСП-ри .... Бабите ни да бяха гласували за алтернатива на ГЕРБ ... тея просто не могат да бъдат ...
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това е схемата,по която ГЕРБ"печелят"изборите.Навсякъде техни хора в администрациите,калинка до калинка,кум до кум,суджук до суджука.По този начин се рекетират около 350 000 души,че ако не гласуват"правилно"ще си загубят работата.В същото време тези хора контролират и районните избирателни комисии,където стават и най-големите фалшификации и манипулации.Към това като добавим и още 400 000 купени от Цветанов с крадените пари роми и нещата са ясни.По съвест за ГЕРБ гласуват само чалгаджиите.
37
2
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Някой да обясни как 1 км на бул дондуков струва 7 млн и как кръговото на лъвов мост струва 40 млн ????герберските суджци надебеляват с 30 процента от всяка поръчка без печалбата на строителя
36
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 6 години
И в НЕК яко.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
боковизЪмът още се въргаля по света и у нас, станишевизЪмът - също така, живковизЪмът -тоже и още колко много от "заслужилите по право" номенклатурни фамилии, та от червения ъгъл са захванали да лаят срещу роднинството на други!
34
24
 
7
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Как не ви е срам да се показвате публично , а да не говорим ,че и се показвате даже.Я ДА ПОПИТАМ.КАК СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ ,КОВАЧЕВ,ГЕРГОВ,ЦВ.ВАСИЛЕВ,ГУЩЕРОВ,БАНЕВИ,ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЧАСТНИ ОРЪЖЕЙНИ ЗАВОДИ,СОБСТВЕНИЦИ НА ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ,..............СЕГА КВИЧИТЕ ,ЧЕ ИМАЛО 10ЧОВЕКА КОИТО РАБОТЕЛИ ЗА ОБЩИНАТА И БИЛИ РОДНИНИ,КАКТО И ЧЕ РАБОТЕЛИ ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.АМИ НАЛИ РАБОТАТА ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ ВСЕ ОТ НЯКОЙ БЕ ,САМА УЛИЦАТА НЯМА ДА СЕ АСФАЛТИРА.МРЪСНИ ДОЛНИ КОМУНИСТИ.........
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали ви казах всяка седмица ГЕРБ е в скандал.Даже зачестяват.Аз такива партии събрани от кол и въже не ги харесвам ,ама народа гласува на кого да си дава парите.
32
1
 
24
 
! Отговори
ББ преди 6 години
И в НЕК
31
1
 
34
 
! Отговори
gore преди 6 години
да видят и Шумен
30
1
 
36
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А в шумен и варна?
29
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ЕС даде на тая корумпирана сг-ан Председателството, това означава че узаконява корупцията като начин на управление на България.Само за ремонта на НДК досега са похарчени 120 млн и е изтеглен заем от още 40 млн.За справка - така мразеният комунист Тодор Живков навремето построи целия дворец за 1 година и срещу скромните 36 млн лв.
28
33
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Така е било винаги , така и ще бъде. На всякъде по света е така. Е точно ние ли ще бъдем единствените в света без шурободжанащинаИ БСП да зная ,че колкота па мърдат , по им влиза. Те са шампионите по шуробаджанащината.
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е тия така и така са почнали, я започнете и по болниците и ще видите цели фамилии в едно отделение, катедра или клиника! Но не им отърва, защото повечето са членове на партията.
26
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където и да да стъпили суджуците е така, кумове, кумици, брат'чеди, лелинчовци и лели, сестри и братя, тъстови и тъщи, братя и сестри, майки и бащи. Във всеки град където властват, не могат да управляват се вижда, е гепачка страшна работа. Милиарди се окрадоха и поделиха, а няма за болни и болници, няма линейки и оборудване, всичко е на минимума. Ето защо Суджука и суджуците му трябва да се махат и съдят. Колко лъга Суджук паша, растеж имало, 5% безработица, напредък! Да, но в далаверите.
25
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то това отдавна се знае.Габрово си е вилает на Томислав Дончев.Той и родата му колят и бесят там.Затова няма пукнат инвеститор,който да дойде в града.Навремето Габрово гонеше 100 000 души.Сега дали са останали и 50 000.Всичко младо се изнася.
24
2
 
30
 
! Отговори
147 преди 6 години
Гледам , че все кръстниците се уреждат. Голяма мафия, ей. Който вече се е кръстил, кумува. Особено ми беше смешно, че Боко кумувал на някакви дето живеели от 20 години заедно , а някакъв друг станал кум на двойка, която е отдавна е минала под венчилото, нещо като потвърждаване на брака. Някак мафиотско ми е. Сигурно и кръвни братя стават.
23
1
 
29
 
! Отговори
Do 19 преди 6 години
До Bai-HuiАми, цинично е.Но, това, че БСП са цинични не правят фактите по-малко истински.