ГЕРБ за Габрово - претопляне на стара манджа! В партията - единни!

Цветанов категоричен, че вицето Дончев не е в роднинска схема
5 окт 2017 14:30,
111
ГЕРБ за Габрово - претопляне на стара манджа! В партията - единни!
Снимка: архив "Булфото"

От ГЕРБ определиха новите обвинения на БСП за скандални назначения в община Габрово като "претопляне на стара манджа" и умишлено отклоняване от важните теми за България.

Цветан Цветанов заяви, че ако Томислав Дончев бе назначил брат си, докато е бил кмет на Габрово, тогава от ГЕРБ щели да бъдат съгласни с левицата.

"Томислав Дончев е в изпълнителната власт и от 10 години живее в София. Неговият брат е останал да живее в Габрово. Ако Томислав Дончев го бе назначил, когато беше кмет на Габрово, щяхме да сме съгласни с всички тези твърдения, щяхме да имаме отношение", коментира Цветанов и настоя, че вицепремиерът не назначава в общината.

"Партия ГЕРБ се учреди през декември 2006. Всички от ГЕРБ преди това не се познаваха. Нормално е като станем приятели през тези 10-11 години някой да се обърне към някой приятел и да го покани като кум", продължи Цветанов.

Още по темата

Все пак той каза, че са възложени проверки за всички структури на ГЕРБ, за да бъдат изчистени подобни случаи, ако има такива.

Според депутатът от ГЕРБ Николай Сираков вече са излизали подобни нападки от левицата в община Габрово и засегнатите са завели дела и са ги спечелили.

"Вземат се факти, които са факти - кой с кого е съученик, кръстник и кум и оттам нататък се пришиват лъжи. Това, което те изнесоха за Габрово, е претопляне на стара манджа. По време на предизборната кампания на предните избори извадиха същите лъжи", обясни Сираков.

Цветанов бе категоричен и че няма разделение между парламентарната група и премиера Борисов. По думите му твърденията на левицата, че има разцепление и бламиране на премиера са стар сценарий. Той посочи и че от левицата имало и подготвен сценарий за разкол между него и Борисов.

"Това сме го слушали от 2008, откакто се разбра, че ГЕРБ има потенциал да управлява. Тогава започнаха да говорят -  Цветанов ще вземе партията на Борисов, Борисов ще изгони Цветанов", припомни вторият в ГЕРБ.

"Няма разминаване с позицията на парламентарната група и с позицията на премиера. Има обаче парламент, парламентарна група, която има своя живот. Има също изпълнителна власт, Министерски съвет, който също има своя управленски живот. От тази гледна точка има разделение на властите. Всяко едно ключово решение сме го съгласували с Бойко Борисов", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стара стара ,ама манджа
72
0
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЦАЛАТА ДЪРЖАВА ЗАРАДИ ГЕРБ Е ОВЪРТОЛЕНА КАТО СУДЖУК, КОЯТО СПОРЕД ГРОБАДЖИЙСКИТЕ РАЗБИРАНИЯ ИМ ИМ Е БАЩИНИНИЯ И ПО СИЛАТА НА НЕБИВАЛАТА ИМ НАГЛОСТ И КОРУПЦИОННО ПОВЕДЕНИЕ ИМ СЕ ПОЛАГА КАТО БАНИЦА СПРЕТНАТА ОТ МАМАТА ЦЕЦКА!
71
0
 
8
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Е стига де ,*** то братчето на министърчето е толкоз калпаво че си връзва обувките с наръчник,затуй го цания шефче на озеленяването де се не ще пипе,вий розовките да поразровите за извънбрачните връзчици на гуспожа кметицата ни ....или по добре недей да се не окаже че не братчето а мотре.сата на министърчето е наредена на служба в Габрово..
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой назначи Продан Борисов ,първи братовчед на Б.Борисов,чрез регистрираната на Бахамите ,,Дебс Асет Кепитълс,, да извършва ,,текущо управление на свободните дългови наличности ,, ? На 16 -те милиарда изтеглени заеми .
69
0
 
14
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Първо темите за България са различни и едната не пречи на другата. Както не закупуването на самолети няма да вдигне пенсиите. И второ, назначените кадри дори да са кадърни, когато връзката е топла с политик по-горе, те му се подчиняват. Политикът сам си реализира проектите и схемите, а приятелите му ги придвижват по неговите указания. Дори да се усвояват фондове, има една верига на подчинение от депутат до крайните участници и дефакто депутатът сам управлява целия процес безпрепятствено.
68
0
 
23
 
! Отговори
НЕГОДНИЦИ МРЪСНИ преди 6 години
МАНДЖАТА ВЕЧЕ Е ВКИСНАТА И НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ПРЕТОПЛЯ. ТОВА, КОЕТО ВСИЧКИ РАЗБРАХА Е, ЧЕ СИЛНИЯТ ЧОВЕК В ГЕРБ Е ЦЕЦО КРАДЕЦА. ЕТО КАКВИ ТИПОВЕ УПРАВЛЯВАТ ПАРТИЯТА ГЕРБ, КОЯТО ОТДАВНА Е ЕДНА МАФИОТСКА ШАЙКА ОТ ТРАФИКАНТИ, ИЗМАМНИЦИ, ЛОБИСТИ НА ЧУЖДИ СЛУЖБИ/ЦЕЦО НОСИ БУТОНЕЛИ ЦРУ И ПАРАДИРА С ТОВА/,А СЕГА ЛОБИРА ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ Ф16 И ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ ДА ВНИМАВАМЕ.И САМО ПРЕЗИДЕНТЪТ Е МЪЖ, А ГЕРБАДЖИИТЕ СА ТЪРГАШИ И КРАДЦИ. А ОТ ВЧЕРА РАЗБРАХМЕ,ЧЕ ШУРОБАДЖИНАЩИНАТА Е ЗАКОННА,ЩОМ Е ЗА ГЕРБ.ПФУУ
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в момента парламента се използва това,БСП и ГЕРБ да се мерят кой е по-по-най в шуробаджанащтината!!!
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В партията единни като комсомолци .
65
0
 
8
 
! Отговори
Dino преди 6 години
Vreme e da si otivate.a ti. boiko i companiia-v zatvora
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами тя гербава манжа си е една и съща и да я претоплят и да не я претоплят
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то хляб няма, тоя за манджа ми говори
62
0
 
14
 
! Отговори
Панталеев преди 6 години
В Партията единни подкрепят се ,всички са в кюпа
61
0
 
2
 
! Отговори
Fles преди 6 години
Dualnoto bg obrazovanie dava gotova produkcia veche...
60
0
 
27
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Изключителна наглост и дебелащина лъха от всяка изява на тоя мошеник , толкова любим на шефа му - мутрата от Банкя!Всички са от един дол дренки !Нищо хубаво не ги чака , когато народа се пребори за истинска демокрация!
59
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСОБЕННО СТЕ ЕДИННИ В ЛАКОМИЯТА СИ ! Е ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ НА БЪЛГАРИЯ. ВАШАТА ЛАКОМИЯ ДОВЕДЕ ДО БЪЛГАРСКАТА СИРОМАШИЯ !
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Цветанов е нормално ГЕрб да си назначават роднини и приятели на заплата с нашите пари. Пак е естествено при разделение на властите всяко решение да го съгласуват (различните власти) с Вожда. Тоя задмина и режима на Живков по безочие и наглост.
57
2
 
27
 
! Отговори
Красимир Велчев- преди 6 години
Господин Цветанов не допуска,колко е прав с метафората за претоплената манджа.Трябва,да е ясно обаче ,че въпросната манджа не е претоплена а направо прегоряла,Не е шега работа да подложиш едно ястие на силен огън за 28 год.период.Явлението шуробаджанащина винаги го е имало в България,но никога в такива мащаби.Държавата буквално се е разкапала от корупция.
56
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zashto Cvetanov ne podade ostavka kato predsedatel na GERB? Toi e vinoven za tozi sram, koito moze da svali pravitelstvoto
55
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова нагли *** не бяха управлявали България.
54
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Томислав Дончев го бе назначил, когато беше кмет на Габрово, щяхме да сме съгласни---------------А бе, Цецо, че той Томислав и сега си е кмет, само ти май не знаеш. Казват му Сивия кардинал на Габрово.