Антон Тодоров: Не съм заплашвал, не бях разбран, но - извинявам се!

Депутатът излезе с позиция, в която определи критиките към него като превратни
Обновена: 6 окт 2017 17:25 | 6 окт 2017 17:23,
169
Антон Тодоров: Не съм заплашвал, не бях разбран, но - извинявам се!
Снимка: архив "Булфото"

Антон Тодоров, депутатът от ГЕРБ, който бе атакуван заради заплахи към телевизионния водещ Виктор Николаев, обяви, че е разбран превратно. Въпреки това той поднесе извиненията си на водещия.

Тази сутрин водещият попита народният представител дали договорката за изтребителите, в която обвинява президента, е "продукт на определена шайка". Определението "шайка" Тодоров използваше преди време за лидерите на ГЕРБ, когато бе един от критиците им.

"Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й", отвърна депутатът на журналиста в ефира на "Нова телевизия".

Още по темата

Това предизвика серия от реакции на журналисти и политици, които разкритикуваха казаното от Тодоров.

"Държа да подчертая, че изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима над останалите. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Нещо повече, самият аз винаги съм държал на истината и на фактите и винаги съм си служил с тях. В конкретния случай не съм искал да "заплашвам" журналиста Николаев, но наблюдавам една всеобща истерия по темата", казва в позицията си Антон Тодоров.

Той се учудва, че от думите му се прави заключение, че заплашва водещия.

"Та логиката на неговия въпрос визираше "Шайката на Румен Радев", който назначава служебното правителство. От неговите думи лесно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 млрд. лева. Моите думи бяха израз на загриженост, че с тези силни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за влияние", пише още депутатът от ГЕРБ.

Антон Тодоров смята, че от десет дни е обект на безпрецедентна атака за оплюване и дискредитация "от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи".

"Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го заради моя култ към свободата, правя го заради всичко онова, за което се боря повече от 28 години и заради създалата се истерия в определени среди от тази моя реплика, която смятам, че не беше коректно разтълкувана", завършва депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
28
 
6
 
! Отговори
ОБИЧАМЕ ТЕ ТОНИ! преди 6 години
А.ТОДОРОВ---Е ВЕЛИК!!!ВИКАТ МУ------"ТОНИ ДОККУМЕНТА".....ЗАЩОТО ПРИ НЕГО ВСИЧКО Е С ДОКУМЕНТИ И ФОТОСИ!НЕМА МЪРДАНЕ -----ЗАТОВА ВИЕ ЧЕРВЕНАТА ГЛУТНИЦА !!!!
89
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб превъзхожда най-вече в кражбите. За Гинес са.
88
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ Е *** И ДОНОСНИК. НАЙ ПРОТИВНАТА И МАЗНА ФИЭИОНОМИЯ КОЯТО СЪМ ВИЖДАЛ.
87
12
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
МОТОЦИКЛЕТНАТА .-ЖУРНАЛИСТКА .......ЯВНО СТРУВА СКЪПО НА БКП/бсп!СПИРА САМО --НА ЗЛАТНИ ЧАСТНИ СВЕТОФАРИ!)!!!/..като социално слаба-СОЦИАЛИСТКА--НО, СИЛНА В БЕДРАТА.../
86
16
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ РАБОТИ В ЕКИП! преди 6 години
ВЪВЕДЕТЕ КОНКУРС ЗА ВСИЧКИ ДЛЪЖНОСТИ В ОБЩИНИТЕ ----ТОГАВА , МОЖЕ ДА СЪДИТЕ И ОБВИНЯВАТЕ!ЗА СЕГА--МОЖЕТЕ САМО ДА ЛАЕТЕ ....ЗАЩОТО ГЕРБ ВИ ПРЕВЪЗХОЖДА ВЪВ ВСИЧКО!!!
85
12
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ РАБОТИ В ЕКИП! преди 6 години
СЛЕД КАТО ИСКАТЕ РАБОТА В ЕКИП---ЩЕ СИ НАЗНАЧА , НАЙ-ВЕРНИТЕ ХОРА , ЗА ДА НЕ МИ ПРАВЯТ САБОТАЖИ --ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!ТОВА --ИЗОБЩО НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ..НИТО Е НЕЗАКОННО!!!!!!!!!СЛЕД , КАТО НЕ СЕ ИСКА КОНКУРС---АЗ ЩЕ СИ ИЗБИРАМ ХОРАТА!!!!КЪВ Е ПРОБЛЕМА ??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
84
1
 
20
 
! Отговори
МЪЛЧИ БЕ БЪЛГАРИНООО преди 6 години
Я МЪЛЧЕТЕ БЕ КВО СТЕ СЕ РАЗГОВОРИЛИ, ЩЕ РАЗВАЛИТЕ СТАБИЛНОСТТА!!!!
83
22
 
4
 
! Отговори
ЩО МЪЛЧИТЕ БЕ..??! преди 6 години
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА И КМЕТА БЕЛИВАНОВ НА ХАСКОВО ---ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ОТ ЧОВЕКА С БЕНТЛИТО И ЗЛАТНИЯ СВЕТОФАР В ХАСКОВО ---МИЛИОНЕРА СТАВАТОВ!!!ЗАЩО МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ ЗА ТАЙНИТЕ СРЕЩИ НА ЙОНЧЕВА И СТАМАТОВ И С КАКВИ ПАРИ КМЕТА-БЕЛИВАНОВ И СТАМАТОВ СА БИЛИ В МОНТЕ КАРЛО НА ВЕЧЕРЯ И В РУЛЕТКАТА??!!
82
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ ДРУГАРЮ ТОЧНО МУ ПОИСКАХА ОСТАВКАТА ЗАЩОТО ВИНАГИ СА НА СТРАНАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПОНЕЖЕ ЕДНИТЕ СА ЧЕРВЕНИ А ДРУГИТЕ ФТЕНТИЧНО ДЕСНИ БОЛШЕВИКИ,ЕДНИТЕ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ-*** А ДРУГИТЕ ЛИБЕРАЛИ-***,АКО НЕ ВЯРВАШ ГЛЕДАЙ ФТЕНТИЧНОДЕСНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ БИТ И ЧЕТИ ДНЕВНИК,ЕДНО КЪМ ЕДНО С ДУМА И КОМУНЯРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ БТВ,НОВА,БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР,АМА ЕДНО КЪМ ЕДНО,ТАКА ЧЕ НЕ ЛАЙ НА МЕСЕЧИНАТА НАПРАЗНО.
81
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАЛЕЕЕ как са се разпенявили комундерите по форумите,болиии ах каааак болииии.......
80
2
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
На този...шемет е време вече да му издадат...жълта книжка.
79
2
 
17
 
! Отговори
Зоро преди 6 години
Надменния мустакатко няма равен в агресивното си поведение . Но щом е агресивен сигурно е и милионер. И иска да шиба честните българи.......
78
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като зрител, слушател, читател и данъкоплатец мисля, че всички медии ни дължат извинение за психическия тормоз, упражняван чрез повсеместното натрапване на този низък екземпляр! Толкова ли не се погнусиха досега, та чакаха докато започна да се гаври с тях? Нейсе, сега надявам се, този Тонко няма да е всеки ден в телевизора ми!
77
1
 
27
 
! Отговори
da преди 6 години
Какво си позволяват в праймтайма, представете си какво се случва като няма камери. ГЕРБ забива един от последните пирони в ковчега си, поне в моите очи - дългогодишен техен избирател. Обаче нещата си имат граници... Да видим как ще продължат нещата!
76
18
 
1
 
! Отговори
Проектозакон преди 6 години
Който си позволи,да не е съгласен с даден журналист ,президент или някой от бесипето да бъде прокълнат и изселен в Белене!
75
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че Антон Тодоров е грубиян две мнения няма. Но думите му са преиначени и им предаден грешен смисъл
74
2
 
35
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Настъпиха го лекичко и си изпусна нервите, а злобната му природа лъсна. Много правилно бе разбран, когато човек заплашва няма две мнения.
73
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такова противно и нагло поведение в ефир, извинение се поднася в писмен вид под формата на оставка.
72
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заради тези двамата вики и анка спрях да гледам сутрин нова. толкова са амортизирани и поръчкови.
71
5
 
35
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ЕДИНСТВЕНАТА ПОЛЗА ОТ ТОЗИ ГРОБАРСКИ ДЕПУТАТ Е ЧЕ ПОКАЗВА ВЪЛЧИЯ НРАВ, ХИТРОСТИТЕ НА ХИЕНАТА И МЪРШОЯДИТЕ, КОИТО ХАРАКТЕРИЗИРАТ МАФИОТСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ !!!