Антон Тодоров: Не съм заплашвал, не бях разбран, но - извинявам се!

Депутатът излезе с позиция, в която определи критиките към него като превратни
Обновена: 6 окт 2017 17:25 | 6 окт 2017 17:23,
169
Антон Тодоров: Не съм заплашвал, не бях разбран, но - извинявам се!
Снимка: архив "Булфото"

Антон Тодоров, депутатът от ГЕРБ, който бе атакуван заради заплахи към телевизионния водещ Виктор Николаев, обяви, че е разбран превратно. Въпреки това той поднесе извиненията си на водещия.

Тази сутрин водещият попита народният представител дали договорката за изтребителите, в която обвинява президента, е "продукт на определена шайка". Определението "шайка" Тодоров използваше преди време за лидерите на ГЕРБ, когато бе един от критиците им.

"Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й", отвърна депутатът на журналиста в ефира на "Нова телевизия".

Още по темата

Това предизвика серия от реакции на журналисти и политици, които разкритикуваха казаното от Тодоров.

"Държа да подчертая, че изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима над останалите. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Нещо повече, самият аз винаги съм държал на истината и на фактите и винаги съм си служил с тях. В конкретния случай не съм искал да "заплашвам" журналиста Николаев, но наблюдавам една всеобща истерия по темата", казва в позицията си Антон Тодоров.

Той се учудва, че от думите му се прави заключение, че заплашва водещия.

"Та логиката на неговия въпрос визираше "Шайката на Румен Радев", който назначава служебното правителство. От неговите думи лесно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 млрд. лева. Моите думи бяха израз на загриженост, че с тези силни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за влияние", пише още депутатът от ГЕРБ.

Антон Тодоров смята, че от десет дни е обект на безпрецедентна атака за оплюване и дискредитация "от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи".

"Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го заради моя култ към свободата, правя го заради всичко онова, за което се боря повече от 28 години и заради създалата се истерия в определени среди от тази моя реплика, която смятам, че не беше коректно разтълкувана", завършва депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
34
 
! Отговори
абвг. преди 6 години
Не мога да повярвам че тази ***( антон тодоров) е от герб. С тази партия става нещо ужасно. Затова гласувах за Радев.
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се дърлите с журналистите, бре?! Нима искате, да ви попитат, какво става с АЕЦ Белене и реакторите?!За това ли браните Делянчо и родата му?Явно не се задават "правилните" въпроси и ето ви "грешни"отговори!
68
1
 
7
 
! Отговори
До анонимен 67 преди 6 години
Вземи си хапчетата и гледай детското, а не сутрешният блок! Лека нощ почва скоро.
67
2
 
16
 
! Отговори
хххл преди 6 години
В пространството се движат 9 грама а къдели ще намерят покой.Не знам г-н Тодоров защо се заяжда със всички страда от комплексиВ момента той е най големия резил за ГЕРБ
66
20
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Много откровен е бил г-н Тодоров, казал е самата истина. От истината боли.
65
3
 
22
 
! Отговори
Алооо преди 6 години
Няма ли Нова тв да заведе дело за обида и заплахи и то в ефир
64
2
 
24
 
! Отговори
Има хора преди 6 години
Има хора, които трябва да бъдат подминавани с отвращение и погнуса!Този е един от тях.Няма да забравя как с един още един доносник от ДС коментираше брака на експрезидента Плевенлиев. Независимо че не съм гласувал за него, бях отвратен!Това е човек без лице, няма позиция.
63
3
 
30
 
! Отговори
Китов преди 6 години
До Анонимен 67Гледай видеото малко, преди да пишеш. Заплашва си го директно, после се е насрал и обяснява някакви глупости. Нерви се заради думата "шайка", защото това е заглавието му на книгата, която е написал против ГЕРБ. А сега се е извъртял като ***.
62
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не харесвам Тодоров, но той нищо не е казал. Освен, че тази шайка срещу, която работи има лостове да уволни журналиста! Четете преди да пишете!
61
3
 
41
 
! Отговори
Китов преди 6 години
Този ехиден мустакат мазняр е точното олицетворение на властта в България.
60
29
 
6
 
! Отговори
#храназатролове преди 6 години
Тодоров излезе с докумети срещу "шайката" на Радев за самолетите и милиардите... И дори с думи, че точно тази шайка ще уволни журналиста, беше нападнат самия той, което е смешно :))))))) ОТ ТОЧНО ТАЗИ ШАЙКА!!! МЕДИИ, ***, ПИШАТ БЕЗ ДА МИСЛЯТ И СЕ ХВАЩАТ ЗА ВСИЧКО, ЗАЩОТО НЯМА КОНКРЕТНО ЗА КАКВО!!!! СТАВАТЕ ЖАЛКИ!!!!!!!!!!! :)))))))))))))
59
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, ти директно в ефир заплаши журналист с уволнение заради въпросите, които задава. Има го на видео, не знам какво повече има за разбиране.
58
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от хранилката никой не си тръгва доброволно, запомнете го това!
57
30
 
6
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ, СЛУШАЙТЕ!!! преди 6 години
Тодоров не заплашва журналиста бе хораааа, а се бъзика, че с тези думи хората, които Тодоров се опитва да изобличи и които журналиста нарича "шайка", ще го уволнят, а не той. Точно той е против тази шайка!!!...............Четете добре преди да пишете глупости и после да изглеждате смешно... и мислете, ако можете...
56
1
 
10
 
! Отговори
Иде Полиграфа преди 6 години
Кайте на Тошката да се паи оти от Симитли иде двукракият суджук и наместо с conUdoma иде със СеРеСетния куфар в който с набор от силиконови суджуци ще бъдат използвани като полиграф
55
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Та логиката на неговия въпрос визираше "Шайката на Румен Радев""Хахах не, Тони, Виктор Николаев попита дали атаките срещу президента са продукт на "шайката". Не знам защо така се изнерви, чудя се дали не е заради "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите", сещаш ли се, това е книжката дето ти я написа преди да станеш гербер. :D
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тони заби автогол.
53
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
OCTABKA , OCTABKA , OCTABKA
52
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинението ти нито е искрено, нито се приема. Изключително нагла и противна личност си, и нямаш място в парламента.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определението "изключителни лостове за влияние" говори достатъчно за гнусотията в която тънем