От НС за Антон Тодоров – свобода на медиите, конфликтно поведение...

От ГЕРБ се разграничиха, БСП, ДПС – да не е само на думи
6 окт 2017 17:15,
54
От НС за Антон Тодоров – свобода на медиите, конфликтно поведение...
Антон Тодоров. Снимка: архив, Булфото

Острата забележка на Антон Тодоров от ГЕРБ към журналиста Виктор Николаев и намекът за "празния" стол предизвикаха коментари и в Народното събрание.

При разговора си с народния представител, който обвинява президента Румен Радев в договорка за изтребителите, водещият попита дали тя е "продукт на определена шайка". Тодоров му отвърна, че използва силни думи, които "ще му изядат хляба".

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев повтори позицията на ГЕРБ, с която от партията се разграничиха от думите на Антон Тодоров, и отново защити свободата на медиите.

"Нашата позиция е за свободна журналистика. Няма неудобни въпроси, а неточни отговори. Оттук насетне, каквото е казал Антон Тодоров, е негово лично мнение", заключи Главчев.

Още по темата

Попитан дали поведението на Тодоров уронва престижа на парламента, той отвърна, че това може да се каже и за други народни представители.

"Няма как да съм като класен ръководител на Народното събрание, аз съм пръв сред равни, всеки отговаря за своето поведение. С постъпките си показва какво мисли и какво прави", настоя Главчев.

"Политик не може да си позволява да се обръща така към журналист, че ще го уволнява или за въпросите, които му се задават", коментира и депутатът от левицата Пенчо Милков.

Според него от ГЕРБ трябва да се разграничат от Тодоров решително, а не само на думи.

"Поведението на Тодоров е конфликтно, неподходящо за народен представител. Той бива използван във всяко пленарно заседание по еднотипен начин и не би трябвало да вярваме, че това са негови самосиндикални решения", настоя Милков.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък цялостното поведение и политика на ГЕРБ били на проби, грешки и извинения.

"Такива ситуации като поведението на Тодоров, Велчев и ред други, изискват решимост, сила, воля и действия, а не извинения", заключи Карадайъ.

От "Нова телевизия" също излязоха с критична позиция към думите на депутата.  Медията обяви, че не приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти и нарече това "недопустимо поведение".

"Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми", се казва още в позицията на телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобно и арогантно човече , което няма работа там , където е сега . Раздава квалификации на достойни хора , незаслужаващи такова отношение . Сипе обиди върху една личност , която е в пъти повече над него и по морал и по култура , и по образование . Отвратителното му държане не подобава на народен избраник .
20
7
 
4
 
! Отговори
АНТОН ТОДОРОВ преди 6 години
НАЙ-ИНТЕРЕСНИЯ КОМЕНТАТОР И НАЙ ЧЕТЕНИЯ ЖУРНАЛИСТ!!!!!!!!ПРИ НЕГО---НЯМА ЛЪЖА ---ВСИЧКО Е С ДОКУМЕНТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАТОВА *** СА БЕСНИ И ВИЯТ ......КАТО ***......
19
2
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До номер 8"СЕГА Е ДОБРЕ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ДА ГО БОЙКОТИРАТ И НИКОЙ ДА НЕ ГО КАНИ."Точно обратното! Всички телевизии да го поканят и да му кажат какво мислят за него. И веднага да му се извинят. За да са в тон.
18
13
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАА-НЕ МЕ ТРИЙ преди 6 години
КАК ДА НЕ Е ОТВРАТИТЕЛЕН А.ТОДОРОВ...КАТО ВАДИ КИРЛИВИТЕ РИЗИ И ФИНАНСОВИТЕ МЕРАЦИ НА ЧЕРВЕНИТЕ ГЕНЕРАЛИ И ЧЕРВЕНАТА ГЛУТНИЦА ОТ БСП??!!!КОЙ ШЕ КАЖЕ ...КОЛКО БЕШЕ КОМИСИОННАТА ЗА "ГРИПЕНИТЕ"....от СААБ И РУСИЯ??!!!ТАМ--НЕ ПОТУПВАТ ПО РАМОТО ......ТАМ ДАВАТ ПАРИ ЗА ПОТУПВАНЕ ПО ПРОДАЖНИЯ ЧЕРВЕН ***!!
17
2
 
10
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Ставам банален, но ще повторя. ГЕРБ превантивно да се разграничи от всичките си членове и симпатизанти. Така винаги ще е в бяло. И атаките ще затихнат, поради липса на противник
16
0
 
8
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
...престижа на парламента...,голям смях!
15
5
 
26
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
АНТОН ТОДОРОВ Е ОТВРАТИТЕЛЕН, НО ТАКАВА Е И ПАРТИЯТА МУ ГЕРБ!!!
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, че то май няма нормални депутати от герб! Егати селекцията.
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По самата физиомутрия му личи чее га.дно влечуго. Грешката беше във водещият че не беше си приготвил един екземпляр от книгата Шайка. Тогава трябваше да му я забоде в зурлата и тогава да му задава въпроси! Представяте ли си този какъв урун.гел е!? Да напишеш книга против тези с които сега е в парламента. Ако е някой съвестен едва ли щеше да е там и то точно с тези против които плюеше. Гербавите заради този и онзи долночифликчията изгубиха най малко 300 000 гласуватели.
12
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като му гледаш дзу//рлата на този чичо, идва едно желание, да му забиеш една бърза. Ама такава, че да му светне, че и подлостта има граници. При него няма граници, толкова е затънал в тинята и фекалиите, че как живее????? Питам се, има ли приятели този чичо, кой би седнал с него и една бира да изпие??? Интересно!
11
2
 
22
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
"Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми",- Аха, а защо не се обадихте за Ани Цолова?
10
3
 
23
 
! Отговори
Smehurko преди 6 години
Защо ми прилича на Хайнрих Леополд Химлер??? А както знаете Химлер утре има рожден ден!
9
9
 
36
 
! Отговори
Я преди 6 години
От комунистите , наречени Герб, друго не съм и очаквал !
8
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винетуто има доста прозрачна тактика-чуждите кучета дето лаят срещу него ги прибира в собствената си кошара и с добре платена дресировка почват да лаят за него!Помним онова Янето дето щеше да уволнява Бойко Борисов,Барека,Сидеров..Симеонов..още пет-шест подобни..че сега и тоя Антон
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА Е ДОБРЕ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ДА ГО БОЙКОТИРАТ И НИКОЙ ДА НЕ ГО КАНИ.
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера му ръкопляскаха, днес се разграничават! Лицемерието на ГЕРБ няма граници!
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много дълго го толерираха този злосторник! Но мисля, че всички медии дължат извиневие на нас читателите и зрителите! Толерираха, а нас ни тероризираха и насъскваха. Този отровен език няма място на екрана и в публикациите!
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Мумията, а Мумията винаги са завръща обаче тоя път май ще се върне в дупката отдето е изпълзял.
3
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искрено се надявам Европа да е гледала поведението на вицепремиер и депутат в ефир! !!!!Тези хора се наричат "Народни Предтавители"?!?!?Е,брав'у !
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега А.Тодоров,да се готви Биков,Гърневски и т.н!Подадете ли сте изядени!