От НС за Антон Тодоров – свобода на медиите, конфликтно поведение...

От ГЕРБ се разграничиха, БСП, ДПС – да не е само на думи
6 окт 2017 17:15,
54
От НС за Антон Тодоров – свобода на медиите, конфликтно поведение...
Антон Тодоров. Снимка: архив, Булфото

Острата забележка на Антон Тодоров от ГЕРБ към журналиста Виктор Николаев и намекът за "празния" стол предизвикаха коментари и в Народното събрание.

При разговора си с народния представител, който обвинява президента Румен Радев в договорка за изтребителите, водещият попита дали тя е "продукт на определена шайка". Тодоров му отвърна, че използва силни думи, които "ще му изядат хляба".

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев повтори позицията на ГЕРБ, с която от партията се разграничиха от думите на Антон Тодоров, и отново защити свободата на медиите.

"Нашата позиция е за свободна журналистика. Няма неудобни въпроси, а неточни отговори. Оттук насетне, каквото е казал Антон Тодоров, е негово лично мнение", заключи Главчев.

Още по темата

Попитан дали поведението на Тодоров уронва престижа на парламента, той отвърна, че това може да се каже и за други народни представители.

"Няма как да съм като класен ръководител на Народното събрание, аз съм пръв сред равни, всеки отговаря за своето поведение. С постъпките си показва какво мисли и какво прави", настоя Главчев.

"Политик не може да си позволява да се обръща така към журналист, че ще го уволнява или за въпросите, които му се задават", коментира и депутатът от левицата Пенчо Милков.

Според него от ГЕРБ трябва да се разграничат от Тодоров решително, а не само на думи.

"Поведението на Тодоров е конфликтно, неподходящо за народен представител. Той бива използван във всяко пленарно заседание по еднотипен начин и не би трябвало да вярваме, че това са негови самосиндикални решения", настоя Милков.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пък цялостното поведение и политика на ГЕРБ били на проби, грешки и извинения.

"Такива ситуации като поведението на Тодоров, Велчев и ред други, изискват решимост, сила, воля и действия, а не извинения", заключи Карадайъ.

От "Нова телевизия" също излязоха с критична позиция към думите на депутата.  Медията обяви, че не приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти и нарече това "недопустимо поведение".

"Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми", се казва още в позицията на телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
monstercock преди 6 години
kyf e toq HIT(aktivist) na pik4ara?