Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки

Патриотът обясни, че създаването на кадри отнема много време
6 окт 2017 11:29,
178
Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки
Снимка: архив "Булфото"

Няма как да кажем, че с идването на коалицията на ГЕРБ и патриотите е сложен край на роднинските назначения. Това призна вицепремиерът Валери Симеонов. Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки.

Вицето беше категоричен, че опитите да се назначават на властови позиции хора само с политическа кариера продължава вече 27 години.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов пред "Нова телевизия“.

Още по темата

Той обясни и че кадри се създават трудно и трябва да си даваме сметка, че това отнема години.

Според Симеонов обаче "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа.

"Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов.

Той беше категоричен, че хората, които си вършат работата, трябва да се пазят. "Няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото“, отсече той.

Вицето намекна за порочна практика и по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея", каза още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
9
 
! Отговори
Хронология преди 6 години
2005 - Сидеров и Симеонов създават партия "Атака" и влизат в парламента. Биват опозиция на БСП, ДПС и НДСВ, а в същото време нападат лансираните от всички медии у нас ГЕРБ и Бойко Борисов. 2009 - След местните избори 07' Сидеров усети накъде духа вятъра и пръв подкрепи ГЕРБ, когато спечелиха властта в Парламента. Симеонов напусна АТАКА под претекст, че не е съгласен с това. 2012 - След кошмарно ниския резултат на президентските избори 11', Сидеров мина в опозиция, за да си върне избирателите.
85
0
 
10
 
! Отговори
Това са мафиоти преди 6 години
Преди време бях върл симпатизант на АТАКА и Сидеров, признавам си. Дори когато подкрепиха ГЕРБ през 2009, продължих да гласувам за тях. Когато излязоха в опозиция през 2012г., бях сигурен, че това е партията. После дойде Златния пръст и отказа му да напусне парламента на "Орешарски". Върна ми доверието обратно, когато позна, че НФСБ(които предизборно плюеха по ГЕРб и Атака), ще се окажат патерица на Борисов. А сега, след толкова взаимни обвинения, обиди и клетви, взеха, че се събраха-"патриоти"
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смрад
83
2
 
12
 
! Отговори
Samo minavam преди 6 години
Мишок,много си малък,за да цитираш Конфуций
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кадрите решават всичко. Соцвъзход с нова партия. БКП ряпа да яде
81
2
 
19
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Един от най-противните......безочлив, нагъл, арогантен....милионер покрай стената.....
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицекралят на Бургас: "Важно е котаракът да има повече кумове и роднини, за да ловят заедно мишки."
79
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно!? Сякаш незнаем за печеленето на обществени поръчки на фирми близки до правителството и поставянето на хора на различни постове, които от своя страна слагат свои хора надолу по веригата до най-обикновенния работник?! Може и да не се говори за това, но факта, че знаещи и можещи хора немогат да си намерят работа тук заминавайки за чужбина е показателен за Шуробаджанария!!!!!
78
2
 
19
 
! Отговори
офффтопик преди 6 години
Едно е ясно, а именно, че всичките тези мазмантии наречени патриоти, оня Волен и срама за името на Каракачанското ни куче загубиха много, ама адски много от това, че влязоха с ГрОБ в правителство. Тихички са сега, гледат да бръкнат и те в кацата, но ще дойдат нови избори. Макар, че то българинът явно бавно се учи от грешките си...
77
2
 
15
 
! Отговори
граничар преди 6 години
Ало, граничната мрежа, ти от лисиците ли си ?
76
3
 
4
 
! Отговори
ДО 69 преди 6 години
Ало елтехника-родоотстъпник като чатиш през работно гледай да не те удари тока или хване началника, че язък ти за хвалбите тогава.
75
2
 
25
 
! Отговори
123 преди 6 години
К'ъв котарак като там сте само мишоци бе. Аре стига глупости.
74
1
 
11
 
! Отговори
62 преди 6 години
наредили сте се всичките един до друг роднини.Персонала с който работя ,не са от партия Герб но от години се назначават по роднински връзки.Преди много години един мъдър човек ми каза- Най -голямата глупост е да работиш на държавна работа с роднини.
73
0
 
31
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Много гнусен тип. Само тяхната рода е квалифицирана. В нормалния свят се срамуват от такива неща и си подават оставките. У нас се гордеят с мръсотиите си, щото у нас да си по-тарикат е ценност.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в бсп няма с телето и прасето не се ли назначаваше или в кръчмата само искам да попитам те са чисти все що ли щото ония другите са на власт и понеже техните не са изгладняха за това е така бедняците по цяло лято на море и къде ли не а засрамете се бре и тия ядат техниси аз кандидаствам за програма от евросъюза дамата я изкрала е какво е това и другия и сега си свиркат на тях се дее контрола бре спи спете и крадете нее държава това няма такава няма ред нищо няма закриваи
71
2
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Валери Симеонов Балевски - племеник на Ангел Балевски,висш комунистически функционер и рекрор на ВМИ ,,Ленин,, ,където племеникът получава диплом за висше образование ...
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много котараци и всичките си имат един кум,а когато всите ловят мишки значи кума добре си живее,по 10 мишки от всеки как начало на плоско да пляска и да мляска с облизване за вкусотия.
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това копче на снимката се видя във власт и много започна да дразни.
68
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа е стани да седна. Социалистическата измеет ще умрее от яд, че 10 години за натикани в ъгъла....гаврата с кутевската сбирщинаа продължава :)
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в България детските ще се вдигнат с 2 лв и ще станат 37 лева.в DE детските ще се вдигнат с 25 ойро и ще станат 225 ойро .