Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната

Двамата разрушихме стереотипи, наложени от 5 г., убедена е тя
Обновена: 8 окт 2017 11:56 | 8 окт 2017 11:49, Анисия Иванова
164
Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната
Снимка: БТА, архив

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите. "Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

"Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът пред БНТ.

Още по темата

Йотова не смята, че у нас има истинска война на институциите. "Вижте какво става в Испания, България изобщо не е в тази ситуация“, сравни вицето.

Йотова е убедена, че президенството изпълнява обещанията, които са дали на хората. "Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си“, посочи Йотова.

"Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви вицето.

Няма как да не направя разлика с предишната президентска администрация, в която влиянието отвън беше много силно, каза още тя.

"България взимаше доста решения под диктовки отвън заради липсата на какъвто и да било дебат за собствените ни специфики“, заяви тя и поясни: "желанието ни днес е политиката за България да се прави в България".

Според нея една част от напрежението срещу президентската институция се дължи на факта, че двамата с Румен Радев са различна президентска администрация и президентска двойка.

"Има наложени през годините стереотипи, които очевидно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в голямата степен обезличена“, заяви Йотова.

"С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато казвам, че няма война между институциите, имам предвид точно това. Не схващам политиката като договорка между мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите лидери“, обясни тя.

"Ако Бойко Борисов е бил искрен на онази пресконференция, която даде преди няколко дни, утре на КСНС много ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за борба с корупцията“, каза още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
14
 
! Отговори
Йотова, преди 6 години
Народът можеше и да свикне с Радев ако не бяхте трите Горгони около него.С вас трите няма как да се получи.Сега е послушко под три чехъла.
53
7
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Ивчо .... Словесната еквилибристика товарищ, е присъща най-вече на БСП и СиЕ, те умеят да говорят много без да казват нищо съществено и по стар навик да ни обещават "Светло Комунистическо Бъдеще", а резултатите от досегашните им управления са: започна се с куфарчетата на Луканов, мина се през приватизационните бонове на Виденов, после дойде банковата криза и инфлацията, после дойдоха трапа Белене и Южен поток, после дойде назначението на Пеевски за шеф на ДАНС и фалита на КТБ ................
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-възрастните помним как започна политическата кариера на телевизионната говорителка, другарката Йотова.
51
6
 
14
 
! Отговори
Иванчо дезориентиран преди 6 години
И с теб ли да свикнем ***, како?!
50
4
 
6
 
! Отговори
гого преди 6 години
до ивчокак кой ще яде суджука, Кумеца бе
49
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е парламентарна република.Президенството е излишна институция гълтаща само средствата на данъкоплатеца.Има само представителни функции и е типичен пример за шуробаджанащина,БСП даже съпруга му назначи на летеца.И тази на снимката и назначената втора съпруга са с шуробаджанашки назначения.Цяла народ знае и помни как започна политическата кариерата на тази на снимката...
48
3
 
6
 
! Отговори
Uksel преди 6 години
Prezidentsvoto go e hvanala zvezdomania...po padasti zvezdi....
47
10
 
5
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
словесна еквилибристика срещу президента, а суджуцуте са си висят ама кой ще ги папка.
46
7
 
13
 
! Отговори
Илона СталерЧичолина преди 6 години
Потресена съм!!! Аз със стотици часове пред камерата за филми за възрастни едвам стигнах до италианския парламент. А тук неква си лелка с няколко устни упражнения на "правилния човек-агент-гоце" стана евродепутат а после и вице!!! И после разправят, че труда на запад бил по-добре заплатен! Глупости!
45
9
 
15
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Нашия *** така се изцепи, точно в Полша да лобира за руснаците. Все едно да иде в Израел и да каже, че нямя холокост. Абсолютен резил, скоро ще го канят само във Виетнам и СК.
44
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно,остър като гъба Гадев-да отидеш в Полша и да се изцепиш за сваляне на санкциите ПАК ДА ПОДЧЕРТАЯ НА РУСКАТА ОЛИГАРХИЯ е все едно в Гърция да кажеш че Кипър трябва да се присъедини към Турция!Аз съм в изумление изобщо как поляците са му обърнали внимание на тоя нашия "симпатяга"а може би е нарочно ДА ГО ВИДЯТ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА!Никога ама никога български президент не ми е бил толкова противен!
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз пък къде са сложи :)) алоу моме ако се беше явила ти нямаше да вземеш и 2 процента.
42
9
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Анонимен .... Така е другарю, Радев е преЦедент в една Парламентарна Република, и може да тъче само в унисон с правителството, а ако не може да го прави просто ще изпадне в изолация ! По същия начин и Крим е рушки, но това го знаят само *** и нашенските ***, а официалната позиция на света се изразява в санкции, контрасанкции, изолация и противоракетни щитове опасали Матушката Ви Русь .... !!!
41
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е кукла на конци, които се дърпат от Москва, а Йотова надьирава дали конците са здрави и при нужда сменя изтърканите.
40
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ-Продан Борисов -16 милиарда !!!!!
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зозо ГЕРБ= БКП. *** !
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб- Червеното котило ! *** ! Партииците !
37
6
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Свикнете! Решетников е президентът на страната. Ало-Радев е мъпет. Поредната му излагация в Полша... ***!!!
36
2
 
7
 
! Отговори
Etelin преди 6 години
Prezidentat ne e otishal da vidi rabotnicite na nito edno bg predpriatie...kakvo si misli toi, che parite za prezidentsvoto padat ot nebeto li...v nito edna mina, v nito edna bg firma za hranitelni stoki, drehi, obuvki, na nivata s luk, domati, na kariera za piasak, kamani, mashinostroitelen zavod, na masovo sportno biagane, pluvane, skokove, velotur...samo s frackane po koncerti, teatri i biblioteki nema da izkara mandat...
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко ***...ва,КАЖЕТЕ НА КОРНЕЛА,ТАШАНКО,КУТЕВ,бившата метреса на съргея и ост. ЧЕ ББ И ГЕРБ към момента и т.н. патриоти СА УПРАВЛЯВАЩО МНОЗИНСТВО!Кажете на другарите ЧЕ ББ И ГЕРБ МОЖЕ ДА СА БОКЛ..ЦИ,НО ВИЕ СТЕ ПО-ГОЛЕМИ ТАКИВА,затова засега ББ ОСТАВА КАТО ПРЕМИЕР!Гадев къде седне,къде стане първа приказка му е "ДА МАХНЕМ САНКЦИИТЕ ПРОТИВ РУСКАТА ОЛИГАРХИЯ"ПОНЕЖЕ ГАДЕВ Е ПЛАТЕНА И НАТРАПЕНА НА БЪЛГАРИТЕ РУСКА....Завалията иначе е като гъба остър и има език като за кръчмата У НЯКУЬЕ СЬЕЛО!