Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната

Двамата разрушихме стереотипи, наложени от 5 г., убедена е тя
Обновена: 8 окт 2017 11:56 | 8 окт 2017 11:49, Анисия Иванова
164
Йотова към политици: Свикнете! Радев е президентът на страната
Снимка: БТА, архив

Има престрелки между отделни политици, които така и не можаха да свикнат, че Румен Радев е президентът на страната, колкото и това да не им се иска. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод създалото се напрежение между институциите. "Част от тези политици все още не могат да изживеят комплекса, че са загубили лично и персонално тези избори, защото са отговаряли за тях в една предизборна кампания“, посочи тя.

"Крайно време е да свикнат с тази мисъл, защото не е добре това, което става. Налива се все повече масло в тоталното недоверие, което българските граждани и общество имат към политическата система в страната“, заяви вицепрезидентът пред БНТ.

Още по темата

Йотова не смята, че у нас има истинска война на институциите. "Вижте какво става в Испания, България изобщо не е в тази ситуация“, сравни вицето.

Йотова е убедена, че президенството изпълнява обещанията, които са дали на хората. "Удовлетворена съм от това, че след всичко, което казахме на хората в предизборната кампания, не сме мръднали на сантиметър от обещанията си“, посочи Йотова.

"Едно от обещанията ни с Румен Радев, когато разговаряхме с хората, е често да бъдем сред тях. Мога да кажа, че това е едно от най-стриктно изпълняваните обещания. Всеки месец имам поне 10 срещи в страната по най-различен повод“, заяви вицето.

Няма как да не направя разлика с предишната президентска администрация, в която влиянието отвън беше много силно, каза още тя.

"България взимаше доста решения под диктовки отвън заради липсата на какъвто и да било дебат за собствените ни специфики“, заяви тя и поясни: "желанието ни днес е политиката за България да се прави в България".

Според нея една част от напрежението срещу президентската институция се дължи на факта, че двамата с Румен Радев са различна президентска администрация и президентска двойка.

"Има наложени през годините стереотипи, които очевидно сме разрушили. Предишните 5 години тази институция беше в голямата степен обезличена“, заяви Йотова.

"С президента Радев сме екип, политиката ни е на един екип. Когато казвам, че няма война между институциите, имам предвид точно това. Не схващам политиката като договорка между мен, министър-председателя, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова или който и да е от политическите лидери“, обясни тя.

"Ако Бойко Борисов е бил искрен на онази пресконференция, която даде преди няколко дни, утре на КСНС много ясно ще проличи дали всички събрани при президента имат волята да се роди един добър закон за борба с корупцията“, каза още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
5
 
! Отговори
:):) преди 6 години
така и не разбраха че Радев има благословията и от Големия брат зад океана.Но той Големия брат така харесва да раЗделя от вътре мишоците и да го слушат.Който е минал две щатски академии не е притеснение за ЮС.
13
15
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Илиянчее .... !!! Ние с "натовския льотчик", дето ни го натресоха от маскава, след среща на *** с ген.Решетников, няма как да свикнем .... Няма как да свикнем и с теб, и с такива като Кутев, и с такива кат топ-журналистката на държавна издръжка - Елена Йончева ..... Така че по-добре ти свиквай, че сегашния ти статут е временен и няма да продължи дълго .... !!!
12
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербавите газ пик..ят.Друго си е да беше някой послушко,който да им играе по свирката и да го плескат по темето.А то,мъж и половина,с чест и достойнство непознати за шайката.
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарко Йотова,Никога няма да свикнем с кандидатурата на генерал Решетников!
10
8
 
11
 
! Отговори
Шуробаджанак преди 6 години
Радев и Йончева не ни дават да крадеми суджуци и да си назначим родата на работа ще ги плюем пък.
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев не е нищо повече от поредния московски покемон. И като такъв той не може да е обединител на нацията, а само я разделя.
8
7
 
12
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
То и Плевнелиев беше президент , ама в БСП не мислеха така.Радев бил обединител..Е , видно е .Така ви се пада.
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото в случая е, че управляващите не желаят да работят с Радев и това е от инат, а не защото не може. Те не му дадоха почти никакъв кредит на доверие, а директно го почнаха още преди да е стъпил в длъжност. Народът има приказка за такива - коне с капаци :)
6
11
 
14
 
! Отговори
Бонката преди 6 години
Тонката,другарю,свикнете с тази мисъл,бе.Злобата към президента ще ви изяде и ще ви разболее.Колкото повече го плюете,толкова повече му вдигате рейтинга.Приемете,че е различен от вас,че е непримирим към вашите схеми и шуробаджанащина и че само закона не му позволява да ви разбута статуквото,но не и да говори за него.Ставате жалки и смешни и ще се сгромолясате с гръм и трясък.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме си президента Плевня да удари един голям теман на Суджук Паша до земята да му целуне ръка и г*з и да каже да живее демокрацията и ЕС.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таз пък къде са сложи?
3
10
 
15
 
! Отговори
тонката преди 6 години
ЗНачи другарко Йотова ние това го знаем,обаче за ваше съжаление длъжността президент на Република Българие е все едно лукова глава или по-точно казано няма думата.(:(:Каквото реши народното събрание(Бойко Борисов)това се случва другарко Йотова.А и да попитам вашият син къде учи или работи?(:(:(:
2
1
 
8
 
! Отговори
маалии преди 6 години
Кво ми е радостно,че няма война в институциите!Сега,ако и времето се оправи...
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да е президент ама много говори нещо. Не е послушен. Първо ще уволнят Николаев и Радев е следващия.