Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

По-атрактивното заплащане на учителите давало резултат
Обновена: 8 окт 2017 18:36 | 8 окт 2017 16:05, Веселина Йорданова
90
Колко постна ще е "пицата" за 2018-а? Горанов обеща повече пари

Следващият български бюджет ще бъде с по-малък дефицит от този, който беше планиран. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ министърът на финансите Владислав Горанов.

Над 700 милиона лева повече разходи за персонал ще има в следващия бюджет, който правителството ще предложи, и то във всички сектори.

Още по темата
В него залагаме всички тези политики, за които преди шест месеца претендирахме за изпълнителната власт, посочи финансовият министър.

Увеличението на учителските заплати е факт и ще продължи и през следващата година, каза Горанов. Обещали сме на Северна България магистрала "Хемус" и до пролетта на 2018 г. тя ще бъде завършена като проект до разклона Плевен-Ловеч, заяви финансовият министър, цитиран от БТА.

Той каза, че другите теми са за социалната политика, за подобряване на работата на институциите и за премахването на излишната бюрократщина.

"Всичко това безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики", коментира Горанов. Той отбеляза, че потреблението и доходите в реалния сектор растат и това се оценява от обществото.

Следващата година се очертава да бъде добра за българската икономика, каза финансовият министър и отбеляза, че добрата новина е свързана с това, че увеличението на учителските заплати вече дава резултат. Той се изразявал в това, че химици и биолози напускат някои институти на Селскостопанската академия и "влизат в българското училище".

Целта е с увеличението на заплатите на учителите най-добрите преподаватели, които могат да бъдат мотивирани от това повишение, да влязат в класните стаи, обясни министър Горанов.

Той съобщи, че има планирано увеличение на заплатите на полицаите, но дебатът по него все още върви.

"Дайте ни време да си свършим работата в правителството, не искам да съм говорител на министър Радев", коментира Владислав Горанов в отговор на въпрос. Той каза, че през втората половина на октомври ще има Национален съвет за тристранно сътрудничество и проектът на бюджета за 2018 г. ще бъде обсъден със социалните партньори, преди да бъде внесен в парламента.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза на пресконференцията, че неокончателните данни показват, че заради комплексните усилия на министерства и различни институции до момента 17 000 деца са върнати обратно в класните стаи.

Той отбеляза, че това не е достатъчно, защото тези ученици трябва да бъдат и задържани в училище. "Изключително важна стъпка в тази посока е по-атрактивното възнаграждение на учителите и това е върхът на йерархията на приоритетите ни", коментира Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези дето казват, че ГЕРБ нищо няма да направят за държава се лъжат. ГЕРБ ще дръпнат още заеми. Това никак не е малко!
36
3
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Проверено с документи.В Германия за да получаваш минимална пенсия искат 60 месеца 5х12=60 тоест 5 години.В България, до тука съм с 20 години стаж,на пълен работен ден и не знам на къде съм?Горанов....чакам ти отговора!!!
35
1
 
16
 
! Отговори
ugoeni politici преди 6 години
Мафиите по света се наименуват или на територия, или на основателя, а в България се наричат "Министерства на..."
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... и повече пица за учителите
33
1
 
24
 
! Отговори
ух мама ви преди 6 години
Баба Пена отишла при доктора. К'во те мъчи бабо Пено? Ох, на 79 станах докторе, а още съм девствена! Как така девствена бе, бабо Пено? Нали три пъти си се омъжвала? К'во да ти кажа, докторе? Първият беше хлебар и само ме мачкаше, вторият беше сладкар и само ме ближеше, а третият беше политик и само ми обещаваше.
32
6
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Истината е доста груба,колкото и да не им изнася на повечето,особенно държавните хранилки.В момента частния сектор смогва да внесе осигуровки за около 180 лв заплата.Пари просто няма.Тия 520 минимална просто няма отде да се вземат осигурително.Дълговата спирала виси ,като Дамоклеев меч.Дори не знам защо се отлага.Наближава времето, когато ГЕРБ-ерските чиновници ще забравят за Струма и Люлини и Гергьовското празнуване в Гърция.Много,ама много случайни личности ще реват от 2020-та!!
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банда бухалкаджии, милиционери, суджуци и "усвоители" на НАШИТЕ данъци
30
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ментарджии нищо нема да направят за България, освен да обещават и заблуждават. Краденето на тях и техните калинки е посъвместна, от всичко и всеки. А Влади Милионерчето, помните защо напусна Б 1, защото не станал милионер, вече е милионер и трупа ли трупа. Не може да стигне Бай * и Цецо Цървула но има вече и за правнуците. Как с лекота лъжат и се опитват да им повярваме. Факта, че в провинцията хората мизерстват и няма подобрение показва категорично, корупцията ни е прояла изцяло.
29
1
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Питат ли ме дей земятана балкански кръстопът.Общинари депутатиде не спират да крадат.Тамо аз ще отговорятук корупция вирей.И с цените все нагоревсе по-тежко се живей.Българската политикае машина за пари.Всеки тарикат ти вика"Първо мене избери"Българийо грабиха те поколения наред.И нещата се оправятс нов режим на Пиночет.
28
1
 
25
 
! Отговори
uh mama vi преди 6 години
Капка по капка ни дават сакън да не се удавим.С това темпо ще ми трябват два живота за да се видя с нормални доходи да живея като нормален човек.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересни времена настанаха.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Администрацията, чакайте голямата секира! Е сега ще видите кон боб яде ли и герб стока ли са.
25
1
 
28
 
! Отговори
б преди 6 години
Като го погледна и ми идва да взема лопатата.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея страхливци само протести може да ги накара да видя, че нещата не вървят!
23
1
 
28
 
! Отговори
:):) преди 6 години
това отроче на Дянков си рабити за личния интерес и международен имидж. Все пак след две три години ще си търси работа.
22
1
 
31
 
! Отговори
не преди 6 години
дрън-дрън на герберчетата. Добре че сами се хвалят, щото ромката пукна от глад. ГЕРБ приключиха с властта. Щом опътаха чадър над гранд-далавери за 100 млн в Хасково, повече не ми ги хвали! И Владко ще напусне ГЕРБ и ще отиде в друга партия, за да е на власт, той също не иска в ГЕРБ.
21
2
 
18
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Колко прекрасен е живота и как всички хора са като братя.....и то благодарение на ТЯХ....
20
1
 
43
 
! Отговори
НЕ на КОРУПЦИЯТА ! преди 6 години
Владиславчо по-добре да отговори на въпроса - как със заплата 2 850 лв построи палат в полите на Витоша, с.Бистрица на стойност 4 800 000 лв.Защото аз не съм чак толкова голям икономист като него, но определено елементарната математика нещо не излиза.
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гури, кога ще преизчисли те старите пенсии???
18
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всичко това безспорно дразни и притеснява нашите опоненти, които трябва да намерят смислени аргументи, за да се противопоставят на успешните ни политики"Все едно говори за мърморковците, коментиращи в днес беге :)