Бюджетът за догодина: Хляб, пътища и зрелища!

700 млн. лв. - за полицаи, военни и всички бюджетни сектори
9 окт 2017 11:52,
70
Бюджетът за догодина: Хляб, пътища и зрелища!
Снимка: архив "Булфото"

700 милиона лева в повече ще даде догодина държавата на почти всички сектори, които се финансират от държавата. 55 милиона от тях ще бъдат за работещите в системата на МВР. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов.

Той обясни, че предстои да обсъди с военния министър Красимир Каракачанов и вътрешният Валентин Радев диференцирано увеличение в техните сектори.

Още по темата

Горанов обеща, че бюджетът за догодина ще е готов в срок – до 30 октомври.

“Ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища", обобщи той пред bTV.

Финансовият министър обеща, че почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение.

Горанов смята, че в обществото има успокоение, а потреблението расте.

"По последни данни на националната статистика сме с растеж четвърти в Европа – 3,9%. Това се усеща и по парите, които харчим, и по ръста на доходите, който в последните месеци е почти двуцифрен“, обясни министърът.

Според Горанов активните на пазара го усещат най-добре, а пасивните и социално слабите нямало как да го усетят, защото то трябвало да мине през преразпределителната роля на държавата.

Финансовият министър обясни и че до 2018 г. ще бъде готова за възлагане отсечката от магистрала "Хемус" до разклона Плевен – Ловеч". Той беше категоричен, че до края на мандата ще има готова отсечката, която свързва София с Плевен и Ловеч за около час, допълни той.

Горанов коментира и скандалите в държавата от последните дни. Според него депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направил дебелашка шега със заплахата "празен стол“. Валери Симеонов пък се държал по-безобидно в студиото, но после реагирал остро.

Министърът обясни и че съпругата му е трябвало да напусне финансовото министерство, когато той го е оглавил.

"В началото наистина се сърдеше. Нейната реплика беше: Защо трябва аз да напускам министерството, при положение че съм започнала работа тук преди теб? Защо трябва аз да се подчинявам на това, че ти ще ставаш министър?", призна Горанов.

Сега смята, че жена му му е простила, макар понякога отново да се дебатира по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
25
 
! Отговори
ЕВРОФОНДОФЕ преди 6 години
До ЦиникПРЕДИ СЕ КРАДЕШЕ ОТ ДМА/дълготрайни материални активи/ на България , а сега от от ЕВРОФОНДОВЕТЕ .НЕ БЪДЕТЕ НАИВНИ
17
32
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Кое правителство от 89 не е крало бе???Помните колкото кокошките вие!Забравихте приватизациите...заменките...БТК...Техноекспорт...Техноимпекс...Булгартабак..Разликата е съществена!Предешните САМО КРАДЯХА...Бойко поне строи нещо!И пак - ПРЕДИШНИТЕ САМО КРАДЯХА!!!
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горанов е прав - ще има достатъчно пари за зрелища! И ще ги платим и ще се отвратим!
15
7
 
28
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Kakto мирише НАГЛИЯ ПР\еСТЪПНИК НА СНИМКАТА тези 700 000 000 ограбени от народа допълнително са з а поощрения на нагли престъпници издържани десетки години с ограбвани пари от народа ..НАскоро терористите около Борисов наредиха ограбване на над 600 000 000 живи лева за нагло престъпни античовешки проекти срещу децата в училищата..Ограбените от народа стотици милиони са само за ПАртиино подставени компаниики..
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** А братовчеда Продан Борисов усвоява 16 милиарда заем на ГЕРБ .,,Дебс Асет Кепитълс,,На Бахамите . Упълномощен от държавни органи .
13
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владиславчо Локумаджийчето обясни ли как построи Замъка в Бистрица за 4 500 000 лв със заплатка 2 780 лв.
12
2
 
34
 
! Отговори
АМАН от Борисов & преди 6 години
За вили и палати с яхти и вертолети плюс джипове 4 по 4 отделиха над 10 000 000 000 живи лева ограбени от народа.За заплати тия 0.7 милиарда им с е виждат много .Пидирастите командващи БОрисов и цветанов засега не могат д а крадат десетки милиарди от заплати ,помощи и пенсии.
11
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През деня Боко-тиквата, Мумията и Вуерката Симеонов а вечер Сузанита,Мегз и Мара-отварачката, ето това е ежедневието на един мега-опростачен народ.
10
16
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ще има увеличение за работещите получаващи заплати от бюджета! Полицаи...държавни чиновници...и прочие хрантутници!Огромната част от българите - ще получат - дупка от геврек - от частниците на които слугуват! И още - с всичките му кусури бат' ви Бойка усвоява еврофондове, които предишни правителства от некадърност...нехайство...и дърления - не усвояваха...и да краде...поне магистрали има - до морето си е окей! Одобрявам!!!
9
2
 
34
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А секс нма ли да има.Вече 30 г ни обещават какво ли не а накрая получаваме само секс
8
2
 
39
 
! Отговори
O_O преди 6 години
Предизборно обещанието беше до края на мандата- цялата Хемус.Сега стана до края на мандата- отсечката до Ловеч.А всъщност в края на мандата, ако има завършени десетина км ще е добре.
7
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бюджетът трябва да се харчи основно за пътища, заолатите са и без това достатъчно високи.
6
30
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Новото е, че са предвидени и за народа.
5
2
 
48
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Бюджет 2018 е като пържоли с гарнитура - за управляващите и техните семейства са пържолите, а за всички останали е само гарнитурата.
4
6
 
15
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 2пий си ракийката лапай суджуците и да питаш или не файда нема самооцеляване му е майката
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 3 мaндата на Тиквите провинцията вече трябваше да има напредък от тез магисрали защо ли не се вижда. Потреблението наистина расте откак цените пораснаха, харчим повече пари за едни и същи неща произведени в Сомалия и Египет.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тях ще има, з за нас?
1
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ - никой не може да ви даде толкова, колкото ние можем да ви обещаем. Номерът минава вече толкова години. *** народ - слаба държава.