Бюджетът за догодина: Хляб, пътища и зрелища!

700 млн. лв. - за полицаи, военни и всички бюджетни сектори
9 окт 2017 11:52,
70
Бюджетът за догодина: Хляб, пътища и зрелища!
Снимка: архив "Булфото"

700 милиона лева в повече ще даде догодина държавата на почти всички сектори, които се финансират от държавата. 55 милиона от тях ще бъдат за работещите в системата на МВР. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов.

Той обясни, че предстои да обсъди с военния министър Красимир Каракачанов и вътрешният Валентин Радев диференцирано увеличение в техните сектори.

Още по темата

Горанов обеща, че бюджетът за догодина ще е готов в срок – до 30 октомври.

“Ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища", обобщи той пред bTV.

Финансовият министър обеща, че почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение.

Горанов смята, че в обществото има успокоение, а потреблението расте.

"По последни данни на националната статистика сме с растеж четвърти в Европа – 3,9%. Това се усеща и по парите, които харчим, и по ръста на доходите, който в последните месеци е почти двуцифрен“, обясни министърът.

Според Горанов активните на пазара го усещат най-добре, а пасивните и социално слабите нямало как да го усетят, защото то трябвало да мине през преразпределителната роля на държавата.

Финансовият министър обясни и че до 2018 г. ще бъде готова за възлагане отсечката от магистрала "Хемус" до разклона Плевен – Ловеч". Той беше категоричен, че до края на мандата ще има готова отсечката, която свързва София с Плевен и Ловеч за около час, допълни той.

Горанов коментира и скандалите в държавата от последните дни. Според него депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направил дебелашка шега със заплахата "празен стол“. Валери Симеонов пък се държал по-безобидно в студиото, но после реагирал остро.

Министърът обясни и че съпругата му е трябвало да напусне финансовото министерство, когато той го е оглавил.

"В началото наистина се сърдеше. Нейната реплика беше: Защо трябва аз да напускам министерството, при положение че съм започнала работа тук преди теб? Защо трябва аз да се подчинявам на това, че ти ще ставаш министър?", призна Горанов.

Сега смята, че жена му му е простила, макар понякога отново да се дебатира по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хляб , пътища и зрелища + саниране. Когато зрелищата са в повече хлебът и винаги по малко. На българина така му е по гот.Следващата серия може да е само зрелища без хлеб.
57
0
 
5
 
! Отговори
Iva преди 6 години
Terminal 2 Drugarki i drugari
56
0
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
И страхът им от народната любов очевидно е по голяма и от страхът от радиацията!На последните избори тук никой не се мерна от тези дето са в парламента!Затова имам логично обяснение-все пак радиацията в Припят спада,докато в северозапада любовта към народните избраници се увеличава.Често чувам страстни изказвания по техен адрес.Ако пък вземат да дойдат да ни агитират за избори не знам какво ще стане-направо"Ромео и Жулиета 2"!Шекспир би възкръснал за да възпее любовта народна.
55
0
 
8
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Изборите в България са като хвърляне на монета.Дали ще се падне гербът или стотинката монетата си е все тая.Вижте ги в парламента за какво се карат-кой на кого били кум или кой къде работел.С други думи-карат се за пари.За държавата не мислят въобще.Аз съм от северозападналият край и честно ви казвам,че 3-те града-Враца,Монтана и Видин заприличаха на Припят.Празни сгради и никакви работещи предприятия!Големците по скоро в Припят ще отидат,отколкото при нас да дойдат.Страх ги е от любовта ни !
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ТЕЗИ ТЕМПОВЕ С КОИТО ПОВИШАВАТЕ ДОХОДИТЕ ЩЕ ЗАСТИГНЕМ ЗАПАДНИЯТ СВЯТ СЛЕД 366 ГОДИНИ ! ТОВА СА ИЗВОДИТЕ НА ВИДНИ ПОЛИТИЦИ.....ОТ ТОВА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ НА 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ ,НАРОДА НЕ САМО ОБЕДНЯ ,НО ТАЗИ ЗЛОБА ,КОЯТО СЕ НАТРУПВА В ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ИЗБИЕ....ЗНАЙТЕ ГО ! НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА ТЪРПЕЛИВ ДА ГЛЕДА КАК ПОЛИТИЦИТЕ СЕ ОЯДОХА,ПРЕЯЖДАТ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН И НА ДРУГИЯТ ДЕН ОТНОВО А НАРОДА РЯПА ДА ЯДЕ.....
53
0
 
9
 
! Отговори
дебел депутат преди 6 години
ако няма хляб ши ядете пасти :)
52
3
 
14
 
! Отговори
чуденка преди 6 години
Хляб, пътища и зрелища - а суджук кога ?
51
2
 
14
 
! Отговори
сара преди 6 години
Те зрелищата започнаха авансово - още преди приемането на бюджета.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А този индивид от снимката в затвора.
49
2
 
7
 
! Отговори
Певенчанин преди 6 години
Горанчо, нали си от Плевен, аве не ви ли е срам за пътя Плевен - Ловеч, участъка в нашата област - под всякаква критика! Не идвайте тук за избори изобщо! Само в Плевенско има мислещи хора и го доказаха на изборите, другаде гласуват за БСП- ГЕРБ!
48
2
 
11
 
! Отговори
Божкееее преди 6 години
с такъв "министър"- такъв бюджет... Вервате ли,ч е тоя пише бюджета, пишлемето голобрадо, с 5 г. стаж?
47
4
 
13
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Да увеличават се доходите на членовете и симпатизантите на ГЕРБ - всички са държавни служители.Такъв чиновнически рекет не е имало до сега. Пълно е по ведомствата със гербаджий които нищо не работят а само пари вземат. Такава надута държавна администрация е нямало до сега. Сега да си държавен служител пей сърце получаваш голяма заплата осигуряват те. как няма да се бориш ГЕРБ да е власт. Другите да го д у х а т това е тяхната логика плащам : 40 - 10 - 20 % на всеки изкарани сто лева
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демократите, които завзеха властта в България след 1989-та да се борят с корупцията!!!! Смях в залата. Та те нали затова са демократи, за да крадат както успеят, вкл. и чрез корупцията, като основна черта на демократите. Първо крадоха сините демократи, после крадоха демократите на бившия цар, след тях и социалистите демократи, а сега от 2009-та година крадат демократите от СИК.
45
1
 
16
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До Браво! Само ГЕРБ! пост 39Тая стратегия дето сте я приели да назначавате навсякъде само млади "специалисти" със "свежи" идеи, ще ви изяде главата. Продължавайте да гоните хората! Никой няма да ви пречи. Ще се осъзнаете късно. Ще разберете грешката си, няма да я признаете, но ще я осъзнаете. Тая ваша стратегия ни демографията ще пребори, ни ще подобри качеството на работния процес, ни ще доведе до напредък. Нищо. Дерзайте!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ненавиждах БКП за лъжите и просташката пропаганда. След 20.11.89имах някаква надежда, че ще заживеем по-нормално. Стана все по-лошо! БКП се префасонира на БСП и некой бивши ***, агенти и партайгеносета отпаднаха. И къде се завеяха в ГЕРБ. И вместо да работят за българина, тези бивши но много прости и неуки *** започнаха само едно, окопаване във властта и кражби, от всичко и всеки. Започнаха да изнасят в офшорки, Съджука е шампион. Милиарди. Корупция, разруха, лъжи и България затъна.
43
2
 
19
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До Браво! Само ГЕРБ! пост 39Ти се моли да не си тръгнат пенсионерите, щото ви е спукана работата с младите специалисти с подарените дипломи, дето не могат сами даже връзките на обувките си да завържат. Тогава ще цъфнете и вържете и в Просветата, и в Здравето, и в Администрацията, и в частния сектор...
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се бойте.Кораба потъва бавно но сигурно.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От всичките празни приказки на министъра от ГЕРБ, разбрах едно - светлото капиталистическо бъдеще пак се отлага за неопределено бъдеще.
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие не сте само за съд, а за бой най- малкото, вие червените престъпници!
39
1
 
20
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До Анонимен 37Като не искаш хляб, си купи суджук!МРЗ 460лв- чисти взети 360лв. 200лв за ток, вода, телефон, нет- остават ти 160лв. Килото на суджука е 20 лв на прИмоция- купуваш си 8 кила суджук и караш с тях цял месец. Това е положението. За друго няма.Ако си пенсионер, не знам как ще излезе сметката.Само се шегувам, някой да не се засегне и да тръгне да ме съди.