Борисов разговаря с Монти и Туск за председателството ни

Премиерът е заявил, че залагаме на ясна и позитивна програма
29
Борисов разговаря с Монти и Туск за председателството ни
Борисов и Монти. Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов запозна бившия италиански премиер Марио Монти с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Монти, който има богат опит в европейската политика, е в София за участие в конференция "Бъдещето на Европа и българската перспектива".

Италианският политик даде пълната си подкрепа за приоритетите на Българското председателство, свързани със сигурността, продължаване на кохезията и увеличаване на конкурентоспособността. Той изтъкна темата за Западните Балкани като особено важна, съобщиха от правителствената информационна служба. 

По думите на Марио Монти, България има възможността да отправи силно послание към Европа с организираната по време на нейното председателство Среща на върха за перспективата пред държавите от този регион.

Борисов посочи, че страната ни залага на ясна и позитивна програма, ориентирана към бъдещето и към постигане на конкретни резултати.

Той подчерта още, че европейските граждани очакват по-голяма сигурност, повишаване на заетостта и силно присъствие на ЕС на международната сцена и че Българското председателство има за цел да работи точно в тази посока.

Марио Монти беше придружен от Ивайло Калфин, с когото са работили в Групата на високо равнище по собствените ресурси в Европейския съюз.

Министър-председателят е провел телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

В продължение на дискусиите от срещата на държавните и правителствени ръководители в Талин, двамата са обсъдили теми, свързани с бъдещите процеси и реформи в ЕС и по-конкретно т.нар. Дневен ред на лидерите 2017/2018.

Туск е информирал българския премиер за напредъка по изготвянето на дневния ред, по който той провежда консултации с европейските лидери. Целта е при срещите на върха да има повече ефективност и по-добра координация.

Двамата са обсъдили също така предстоящата среща на върха на тема "Западни Балкани" в София през май, в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС догодина, на която те ще бъдат домакини заедно.

Координирани са били действията по организация на срещата, както и процесa по съгласуване с останалите държави-членки на подходяща дата за насрочване на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Много е весел . На Радев никога не се усмихва.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смеете се на Бочката ама с половин прочетена книга е премиер! Е, уж управлява за нас а кинтите текат в неговите сметки. И то на сигурно, във офшорки на Вирджинските острови. За нас, е, по некоя лъжа ама сочна, колко сме забогатяли, какъв растеж имаме, но на цените, как сме се изтрепали да пътуваме до Гърция и караме по 3-4 морета. Окопал се е Бочката, над 200 общини е задушил. Или му гласуваш или шут изотзаде. А ако ти бият шута, нито бизнес, нито нищо. А и Цецо брои бюлетните. Красота!!
21
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сравнение Орешарски не бе поканен нито веднъж в чужбина.
20
3
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Ха-ха-ха, нямало преводач при унизителната за нас среща с Макрон!!!! По лицето на Банкянската ряпа личеше, че каквото и колкото да му говореше Макaрона, Нашичкият нищо не разбираше. Напъваше се но филиите с мас явно си казват думата, холестерола и природната му тъпота си казват думата. Колко му се иска на Рапона да вАжи но в комплект с Цецо Цървула освен за присмех и подигравка, за друго не стават. Толкова крадливи неграмотници никога не са ни управлявали!
19
7
 
3
 
! Отговори
u4en преди 6 години
БРАВО БОЙКО....БРАВО БОРИСОВ ! Така се работи за БГ ! След кражбите - като за последно - на серГЕЯ и Сараите ..БГ тръгва бързо напред. А ББ ще управлява ДОКАТО СИ ИСКА -свикваите безродни *** !
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BOIKO GOVORI 10 EZIKA I PISHE STIHOVE NA TYAH.
17
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 6 години
Уверил ги е че залагаме на ясна и "позитивна програма" Явно има нужда да ги уверява. А те немогли да сдържат усмивките си.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянския диалект е като есперанто-всички го разбират !
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж го попитаха как е преминала една среща в ЕС,каза:-"Много добре беше,два пъти сервираха основното ястие"Вари го,печи го-това е!Суджук!
14
2
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Бойко Полиглотчето...
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СуджукларевКупувай си български храни бе, на тях качеството е едно.В Лидъл и Кауфланд щандовете пращят от родно производство.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Добре, че Бай Бой научи Английски и вече спокойно разговаря, му-ха-ха!!!Да видя преводач когато Макрон беше тук?
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянския Супермен отдавна си е за посмешище в ЕС. У нас платените медии пишат глупости, колко важни инициативи имал. Те не го броят за 2 стинки но го търпят, удобен е и е послушен. Не разбира ли, че всичко около него е фалш, приемане и посрещане от президенти и премиери? От него само послушание и слугинаж, друго не се очаква.
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че е Бойко малко от малко да крепи нещата с Европа, че льотчика където иде все за Русия говори и ни излага по безобразен начин.
9
12
 
1
 
! Отговори
Различни преди 6 години
Борисов разговаря с Туск,а Курнелка с Йоло Денев!
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че Бай Бой научи Английски и вече спокойно разговаря, му-ха-ха!!! Баси Рапона, да се беше хванал да учи, поне нормален разговор да води, но в Тиквата освен семки друго няма.
7
1
 
11
 
! Отговори
познай преди 6 години
Кой е афроамериканеца на снимката?
6
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Радев се занимава с интриги Борисов работи за България.
5
14
 
3
 
! Отговори
гербист от ЕНП преди 6 години
Най-важната задача за всички българи е предстоящето европредседателство. Това е най-важната цел и ние само за нея работим, за да се представим добре пред ЕС и да покажем една съвременна България. България която е наша и с която се гордеем. Затова, нека да няма протести и недоволство, да няма компромати, а да има съгласие и доволство.
4
4
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
И какво от това ?Каква ще е облагата за народа ?