БСП стяга редиците за местните избори, София - голямата цел

Избираме кметове през 2019 г., но левицата не губи време
106
 БСП стяга редиците за местните избори, София -  голямата цел
Снимка: Булфото, архив

Червената шефка Корнелия Нинова обяви курс за подготовката на левицата за местните избори, които са чак през 2019 г.

"Няма да чакаме последния момент. Очакваме градската организация да изготви силна програма за София с предложения за решения на наболелите за столичани въпроси с транспорта, Топлофикация, концесията на водата, презастрояването и зелена София. Нека тази програма да бъде конкретна и ясна", обяви тя пред столичните социалисти, цитирана от пресцентъра на БСП..

Според нея да бъде избран кмет от БСП на София е голямо предизвикателство, трудна, но възможна цел.

Нинова отсече, че до местните избори трябва да има нов  закон за местното самоуправление и местната администрация, който да постави на друга основа отношенията държава и общини.

"Отсега мислете за кандидат за кмет на София. Моделът кум гейт в общините трябва да бъде разбит. Това не е битов въпрос, а проблем на държавността. Резултатът от изборите във Вълчи дол и Трън е следствие и от този модел. Той не е израз на свободния избор на хората.  Млади във Вълчи дол ми споделиха, че кандидатстват за работа в местните администрации и заедно с молбите им дават декларации, че стават членове на ГЕРБ, иначе няма да ги допуснат. Възрастни ми се оплакаха, че щом гласуват за нас, ще им спрат топлия обяд от социалната кухня", коментира тя.

Според нея победите, с които се кичи ГЕРБ, са резултат от натиск, страх и купен вот.

Така че социалистите имали голяма задача - да освободят хората "от това бреме и да му осигурят спокоен и свободен вот и да избират по вътрешно убеждение, а не под заплаха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
18
 
! Отговори
ДД преди 6 години
НЕЩО НАПЪЛНО СИ ИЗКУКУРИГАЛА
61
7
 
22
 
! Отговори
Наздраве преди 6 години
Тая нещо яко си е ударила главата при катастрофата. София не е като малките села със средна възраст 80 години. Тук хората могат да мислят.
60
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Колко си прав ! Разлика между БСП и Герб е кръгла НУЛА ! Този грабеж и тонът за далавери от БСП Герб го продължават. Разликата е нула ! Затова бягат децата ни ,защото тези български политици са като акули ,нямат насита и народът не може и дъх да си поеме от тяхната лакомия !
59
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, тука се б.клуци от Герб и козяк. Явно мизата се е дигнала.
58
7
 
7
 
! Отговори
Червен до 37 преди 6 години
До СтарСмешник, 60 години не ти стигат да видиш каквото за 10 се вижда като се сравни с който и да е друг европейски град. 60 години май не си излизал от градското" Софе. Все едно че бомба е паднала преди година а не преди половин век...
57
4
 
23
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
бсп стяга халката за изборите, че съвсем се разхалтави...
56
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сън в лятна нощ. Поредният етюд на г-жа лъжа.
55
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистически престъпници!
54
4
 
29
 
! Отговори
Стар преди 6 години
Какви точно сметки си платил ти? Помниш ли сметките при Нинов,Междуречки,Янчулев???Кажи алтернатива а не само плюене.От кога помниш София и с какво?След инж.Иван Иванов,Фандъкова е най действащия кмет бе пубери и ***.Всеки софиянец/не соф.жител/ живял като мен повече от 60 години знае,помни и вижда.Какво може да каже един 25 годишен д.р.и.сльо като нищо не е видял.А за троловете е ясно те за пет лева биха затрили майка си и баща си.
53
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе какво се делите и ги делите като ВСИЧКИ знаете че тия горе са си ЕДНО-останалото е театро за назе ДОЛЕ !
52
3
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До Червен до 37София кмет имала ли е изобщо??имаше един, дето такива като теб ги плющеше през гaщите--------------------------АааааахахахахахаЮпиайеййй
51
2
 
19
 
! Отговори
f преди 6 години
бсп ако спечели ще замени кум гейт с путин гейт
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонимеЩе се преместя,но след като вие се преместете на централните.
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44То е ясно, че нищо няма да спечелите, ами я раздухай как Станишев те уволни за корупция :)))Зам.министрите *** Нинова и Деян Пеевски уволнени заради корупция от Станишев!И тримата все елитни борци против ГЕРБ - направо да падладейш както казват руснаците :)
48
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми за ***.Една стока са.Но при Бочко не е живот.Не си ли от партията Му-умираш от плащане на сметки и глад.Дано им се върне-и за седмица поне.От полза ще е -да се пречистят мръсните душици.А някои цинично ме убеждават,че ми е добре.Ха,ха..
47
14
 
6
 
! Отговори
Червен до 37 преди 6 години
София кмет имала ли е изобщо??
46
3
 
22
 
! Отговори
крава преди 6 години
Абе, тази не беше ли джебчийката и приватизаторката на Костов ?????? Кога стана комунистка ????? А стига бе .......
45
2
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Затова ( поне ) евалла на софиянци!!!Не са успани като текезесарите по села и паланки!Помнят БКП!И му се "отблагодаряват" подобаващо!
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мислете и от сега какви лъжи да казвате след като загубите пак! Купуване - там сте специалисти - печатане,заплахи вече се изтъркаха! Търсете нещо друго - то и без това нищо не правите а само избори сънувате!
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според нея победите, с които се кичи ГЕРБ, са резултат от натиск, страх и купен вот.Другарко, тоя лаф много се изтърка ***. Съсела навремето все това повтаряше. То е ясно, че нищо няма да спечелите, ами я раздухай как Станишев те уволни за корупция :)))