БСП стяга редиците за местните избори, София - голямата цел

Избираме кметове през 2019 г., но левицата не губи време
106
 БСП стяга редиците за местните избори, София -  голямата цел
Снимка: Булфото, архив

Червената шефка Корнелия Нинова обяви курс за подготовката на левицата за местните избори, които са чак през 2019 г.

"Няма да чакаме последния момент. Очакваме градската организация да изготви силна програма за София с предложения за решения на наболелите за столичани въпроси с транспорта, Топлофикация, концесията на водата, презастрояването и зелена София. Нека тази програма да бъде конкретна и ясна", обяви тя пред столичните социалисти, цитирана от пресцентъра на БСП..

Според нея да бъде избран кмет от БСП на София е голямо предизвикателство, трудна, но възможна цел.

Нинова отсече, че до местните избори трябва да има нов  закон за местното самоуправление и местната администрация, който да постави на друга основа отношенията държава и общини.

"Отсега мислете за кандидат за кмет на София. Моделът кум гейт в общините трябва да бъде разбит. Това не е битов въпрос, а проблем на държавността. Резултатът от изборите във Вълчи дол и Трън е следствие и от този модел. Той не е израз на свободния избор на хората.  Млади във Вълчи дол ми споделиха, че кандидатстват за работа в местните администрации и заедно с молбите им дават декларации, че стават членове на ГЕРБ, иначе няма да ги допуснат. Възрастни ми се оплакаха, че щом гласуват за нас, ще им спрат топлия обяд от социалната кухня", коментира тя.

Според нея победите, с които се кичи ГЕРБ, са резултат от натиск, страх и купен вот.

Така че социалистите имали голяма задача - да освободят хората "от това бреме и да му осигурят спокоен и свободен вот и да избират по вътрешно убеждение, а не под заплаха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото по-лошо нещо, което може да се случи след Фандъкова е да дойде кмет на БСП...Дано се появят свестни кандидати.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги 80% от хората няма да идат да гасуват, защото така хранят крадливите политици със колко лева там е субсидията за глас. Вола и той рие ама на гърба му пада.Въпроса не е в едното левче, а приниципен. Xората имат чувство за елементарна сраведивост никой не храни крадливи политици. Прав е Слави като каза, че сте се самозабравили.