Държавата и "Емко" се разбраха, връщат договорите

Планираният за утре протест на работниците отпада
Обновена: 10 окт 2017 19:09 | 10 окт 2017 19:04,
15
Държавата и "Емко" се разбраха, връщат договорите
Снимка: МС

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи пред журналисти в МС, че от днес започва работа за възстановяване със споразумение на договорите на "Емко" в пълния им размер. Той изрази благодарност на ВМЗ, за това, че в момент, когато "Кинтекс" е имало нужда, предприятието е откликнало, и добави, че тяхната продукцията ще бъде изкупена от "Кинтекс" и ще бъде реализирана, защото има интерес и за друг вид боеприпаси, и скоро ВМЗ ще получат и допълнителни договори.

Министърът изрази надежда и за "Емко" да е така.

Днес спечелиха работниците на "Емко" и, благодарение на г-н Гебрев, и "Кинтекс" спечели немалък процент като печалба по договора, който имат с "Емко", допълни министърът, цитиран от БТА.

Собственикът на дружеството Емилиян Гебрев благодари на премиера за своевременната намеса по казуса и обяви, че планираният за утре протест отпада.

Премиерът Бойко Борисов коментира защо са му били необходими два дни във връзка с решаването на казуса "Емко" с думите :"когато има "Кинтекс" като държавен посредник и частни и държавни заводи, винаги могат да се направят спекулации". Той посочи, че за него няма разлика дали дружествата са частни или държавни; - и двете са ми еднакво мили, изтъкна премиерът.

Когато седнаха заедно с колегите от "Кинтекс", не само че се намери решение и работниците да си вземат заплати, и "Емко" да си вземе своята печалба - близо 6 млн., но и държавата ще вземе повече пари, допълни премиерът.

Той съобщи, че е разрешил на "Кинтекс" и Министерството на икономиката да работят съвместно с държавни и частни компании, за да може при голяма поръчка, тя да бъде изпълнена в срок.

В отговор на въпрос премиерът каза, че по казуса с "Емко" е видял грешка и при Гебрев, и в "Кинтекс", и в Министерството на икономиката, и посочи, че когато "под прозорците на властта" има протести, тези грешки не се поправят, а се мултиплицират. Във връзка с това той напомни за вчерашния КСНС, че изрично е уведомил президентството, че ще закъснее с един час, и добави, че ако не е бил приел вчера протестиращите от "Емко", те са можели да преместят митинга си пред президентството и да блокират работата на КСНС.

Премиерът съобщи още, че днес ще има среща с "Росатом" за проекта "Белене".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Уф преди 6 години
Много *** нашите министри, що така? Не знаят процедурите за връщане на договори, ако не е Бойко да им разясни "процедурата" как щяха да се оправят нещата не знам.
13
1
 
1
 
! Отговори
Ufle преди 6 години
Armeiski theater na bg generali...
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестите на Хаинбоаз не впечатлиха никого, но когато раеботниците дойдоха на жълтите павета веднага си размърдаха сланините.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я вижте как Бойко взе енергийния бизнес на Гриша Ганчев
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом някъде се изкарват добри пари веднага мафията ги прилапва
9
3
 
6
 
! Отговори
гошо печения преди 6 години
Схемата е една. Всички печеливши фирми се прилапват от боко и дебелия. Както СИК едно време. Шефа сие един и същ
8
2
 
16
 
! Отговори
nekoj преди 6 години
Това си бе кражба сравнима само с тази на КТБ! "държавата" взима сделка от частна компания (и то вече спечелена и изпълнена!) за да я даде на държавно предприятие !!! Защото нямало пожарогасител или нещо подобно!!! Ама 'бати Боко е велик' - и оправя нещата...
7
1
 
9
 
! Отговори
vot42 преди 6 години
Ще е добре да се публикуват имената на собствениците на частните оръжейни фирми,какво са работили те преди това и кога и как са придобити тези предприятия !? Ще изскочат доста шокиращи неща за тази грабителска приватизация.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хепи енд!!! Има сделка! Бойчо пак намаза филията! Чакаме министърчето да го отнесе -за пред публиката.
5
1
 
5
 
! Отговори
vot42 преди 6 години
В няколко предприятия през последните години имаше взривове с убити работници,поради неспазване на технологичните изисквания за безопасност,нито един от собствениците на тези предприятия не беше осъден!!! В редица случаи се оказва,че в стремежа си за по-големи печалби,работниците са притискани да ускорят темпа на работа,което води до пропуски в технологическите изисквания за безопасност на производство и съхранение на продукцията.
4
10
 
5
 
! Отговори
ЗА 3 преди 6 години
До АнонименЗА ДА МОЖЕ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ЕМКО ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ЗАКОНОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ И ДА НЕ ИМ ГРЪМНЕ СКАПАНАТА ФАБРИКА И ДА ИЗБИЕ НАСЕЛЕНИЕТО ОТ ОКОЛНИТЕ СЕЛИЩА.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕКОМУНИЗАЦИЯ НА ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС
2
3
 
29
 
! Отговори
Момо преди 6 години
ББ управлява тази държава все едно е селски чифлик...
1
4
 
18
 
! Отговори
nomera преди 6 години
Nomera na Gerb ne mina, da obere kaymaka na EMKO. Vidya se $e i tam ima golemi lapa4i.