От ГЕРБ ще гласуват оставката на Антон Тодоров по съвест

Това стана ясно след двучасово заседание на парламентарната група
10 окт 2017 20:07,
72
От ГЕРБ ще гласуват оставката на Антон Тодоров по съвест
Снимка: Архив, Булфото

След близо двучасово заседание парламентарната група на ГЕРБ реши всеки депутат да гласува по съвест дали оставката на Антон Тодоров да бъде приета, съобщава bTV.

Още по темата

Въпреки това неофициално се говори, че той ще бъде освободен.

Очаква се оставката да бъде първа точка в дневния ред на депутатите утре.

Тодоров подаде оставка вчера заради скандала, който се разрази заради отправени от него заплахи за уволнение към телевизионния водещ Виктор Николаев.

"Изслушахме мотиви, но още нямаме крайно решение и ще гласуваме по съвест", каза зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева.

Самият Тодоров присъства на заседанието и заяви, че е развълнуван от подкрепата на колегите си. Той нарече атаките срещу него "активно мероприятие".

Коалиционните партньори днес се дистанцираха от проблемите на ГЕРБ.

За последните месеци това е трета подобна ситуация в партията. Предишните бяха свързани със "Суджук гейт" и Живко Мартинов и с "Кумгейт" и Делян Добрев, който в крайна сметка остана народен представител.

От опозицията обещаха и този път да са последователни.

"На нас всички депутати от управляващите са ни еднакви и ние ще подкрепим оставката на Антон Тодоров. Отварям темата за Валери Симеонов. Ако досега той беше проблем на премиера, смятам, че след тези резки действия спрямо Антон Тодоров и оставането на Валери, това вече е национален проблем", каза Кирил Добрев от БСП.

От ДСБ и "Да, България" официално поискаха оставката и на Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кумът на Радан получи договор за правно обслужване на Терем, когато сложиха за директор съпартиеца му от ДСБ. Сега Радан е адвокат на коалиционния си партньор Ненчев, който стана министър със 7 хил. гласа за БЗНС, назначи си любовниците в МО и съпартийците на топли места и го съдят за ощетяване на държавата. А "Да, България" получаваше финансиране от *** фондации. Сега тези хора са морални съдници.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Бойко тия където ги вкара в парламента ти всички са за психодиспансера бе с конкурс ли ги избира
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А оставката на Дилян Добрев защо не беше по съвест а Цецо рапоня реве на умрело а днес си трае като мишок
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ????????????? да не се мерка повече по медии и улици.
57
0
 
4
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Оставката на Антон да се гласува по съвест. За следващите гласувания това не важи. Това ли е посланието на ГЕРБ?
56
0
 
11
 
! Отговори
Прегледи и тестове преди 6 години
Неоходима е спешна промяна на закона за депутати и министри.За да влезне в длъжност като депутат или министър, всеки кандидат да минава следните прегледи и тестове:-Тест за елементарно ниво на интелигентност от независима организация като Mensa-Тест за наркотици-Психопреглед
55
1
 
9
 
! Отговори
В Лудинцата веднага! преди 6 години
Вкаравайте го тоя в лудницата на шокова терапия, студени душове и да спи с каиши на ръцете и краката 3 месеца за да миряса най-сетне.Най-важното --- съгласен съм с 58, че първо трябва да си оправим здравеопазването и социалната област, а след това да купуваме скъпи играчки на военните.
54
1
 
8
 
! Отговори
RE Боби преди 6 години
Щом сме в НАТО - да си оправим първо здравеопазването. Здравето на нацията е част Н сигурност. Никой не е питал БГ - народ дали иска в НАТО? Таче че, вместо да се профукват 2-3 милиарда за въоръжение, при наличие, че С-я има 10 линейки е цинизъм.Къде отиват 4 милиарда в НЗОК, 2 милиарда още на 1.01. потъват в олигархични кръгове?Ти нямаш ли майка и баща,деца. С-я няма Национална Многопрофилна Педиатрия, има до ВМА с 10 лекаря. Това нормално ли е според теб?Позицията ти е цинична, хората умира
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тодоров стана жертва на две неща:1. Собствената си амбиция за реализация в политиката, която има 20-годишна история.2. Месомелачката ГЕРБ.Изгуби всичко, но вината е само негова.
52
2
 
15
 
! Отговори
-- преди 6 години
герб и съвест--две протъвоположности
51
11
 
2
 
! Отговори
Боби Игнатов преди 6 години
От коментариите е ясно, че хората нямат достатъчно интелект да разберат, че щом сме в НАТО, то задължително трябва да имаме поне Ф-!5, който единствено е 100% съвместим с НАТО! АЗ служих във ВВС и знам какво е ковчегът МИГ! Колеги не се завърнаха след излитане с този ковчег! Той има горе долу само едно пращящо радио, а за съвременни радари да не говорим и докато прехванеш противника с него, ще те свалят! Затова МИГ-овете, като видеха Ф-15 бягаха от него, като луди! ИЗВОД: Само Ф-15, за
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Тодоров, българският Химлер. Така неочаквано изгря на небосклона с желание за дълъг и мазен политически живот, но журналист му мина път и заминава в забвение. Така се надяваше да оглави Комисията, да пълни лай//:мета и да пръска по тези които ще посочи Бай Суджук и Цецо Рапоня. Еееех, съдба, съдба, защо бе тъй жестока, защо отне му таз любов??? И как да живее Мумията от утре, на някое тихо и тъмно местенце, без медии и интервюта, без да се чувства значим? Толкова свикна с камерите.
49
1
 
12
 
! Отговори
Az преди 6 години
Два часа са търсили съвест!!! И който я намерил..утре ще гласува!! Голям цирк...вместо по съвест..да гласуват по прашки!!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тони Грипена ще се вози на новия самолет на Радев
47
0
 
14
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Значи Цецо няма право да гласуеа... Откъде да намери съвест.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен извънземните ми казаха, че ще има същата съдба ,като на онези пишман хроникьори и писатели за ъндърграунда.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По съвест при ГЕРБ е като по трикини! Всичкото навънка, ама дрънка!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и съвест-все едно казвате желязно дърво.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и съвест - две взаимноизключващи се понятия.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще гласуват по какво???? Съвест????