Здравният министър се качи в линейка, за да спасява пациент

Мъжът припаднал пред министерството, починал във ВМА
26
Здравният министър се качи в линейка, за да спасява пациент
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър проф. Николай Петров оказал спешна помощ на пациент без сърдечна дейност.
 
Петров правил сърдечен масаж на пострадалия в линейката, след което го интубирал във Военномедицинска академия. За случая разказа самият министър, който е сред най-добрите анестезиолози у нас.
 
Той уточни, че пациентът припаднал под прозорците на здравното министерство в центъра на столицата.

За съжаление обаче, независимо спешните интервенции, пострадалият е починал, обясниха за Дарик радио от ВМА.
 
"Погледнах и видях, че има линейка на входа на Здравното министерство. Попитах какво става и ми казаха, че спасяват човек. Слязох долу. На петата минута е била линейката на място след обаждането. Целият екип беше ангажиран - един обдишваше, друг правеше сърдечен масаж, трети оправяше системите и не можеха да тръгнат. Аз помогнах, направих масажа, за да тръгнем и да се движим лечебното заведение", каза министърът.

"Пациентът обаче беше в крайно тежко състояние, без сърдечна дейност. Със сърдечен масаж, с изкуствено дишане, макар и в този трафик, стигнахме много бързо до ВМА, където в шокова зала интубирах пациента, закачих го на апарат и оставих колегите да продължат. След това се прибрах. Няма сензация. Просто си свърших работата", допълни министър Николай Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
Е, СЧИТАТЕ ЛИ, ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ТОЛКОВА ПИСАНЕ.СТАНАЛОТО СТАНАЛО-СТИГА ТОЛКОВА, ДЕ!КАТО ХВАЛБА НА ГЪРБА НА ПОЧИНАЛИЯ!АМА И ЖУРНАЛЯТА СРАМ НЯМАТ - ДРЪНКАНЕ, ДРЪНКАНЕ, ДРЪНКАНЕ! КАТО ЛАЙ ***!
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В съседната новина събират поредните пари за поредното лечение на болно дете в чужбина.Там министърът няма ли щедро да се бръкне от заплати/бонуси/дивиденти и прочее и да метне нужната сума?
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петров не е никакъв професор, а само доцент.Иначе е сред най големите подмазвачи на Суджука. Но това не е достатъчно да бъде произведен в Професор от медиите.
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gn. Petrov e vreden za lekari i pacienti, zashtoto e nekompetenten intrigant i Gospod shte go nakaze za mrasotiite, ***
18
5
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Когато ми спре сърцето и дойде калинка да ме спасява ще предпочета калинката да си стои със скръстени ръце, а не да ме доубие.
17
10
 
13
 
! Отговори
Смешна помощ преди 6 години
Когато гробаджия те лекува изхода е с краката напреде скоро гробъджиите ще направят изкуствено дишане и сърдучна интубация на цяла Тиквостания.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моето мнение за този министър и лекар е че се представя за далеч по-добър от колко е. Честно казано професорската му титла е подарена, той е доцент. След случая със спряното дете за лечение в чужбина в медиите ми стана ясно, че и като лекар е доста спорен. Жалко за човекът, който е издъхнал заради комплекси на малоценност на един празноглав военен лекар. Следващият път, когато е някъде в ефир ще се обадя и ще засегна въпроса дали дъщеря му е работила при Москов и като каква и защо
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на човека. Вместо да стои с часовник в ръка над главите на лекарите, е помогнал според силите си.Ама все ще има някой да мрънка независимо от всичкоБог да ни пази.
14
1
 
9
 
! Отговори
Ъхъ преди 6 години
Брат ми интубира баща ми за да дойде линейка след 40 минути! Нататък е ясно!!! Защо спешния телефон не изпраща частни линейки или директно да каже,че ще закъснеят?
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мога да кажа само едно голямо браво на този Министър за направеното от него, жалко за починалият пациент.
12
1
 
5
 
! Отговори
Doftor преди 6 години
Zashto ne e intubiran v linejkata. Kak e obdishvan v dvijeshta se lineika s maska ?ako beshe u nemsko e osaden.
11
5
 
12
 
! Отговори
Аномимен 1 преди 6 години
Познавам министъра и мога да твърдя,че е един от най-добрите специалисти.Със сигурност той е изпълнил лекарския порив с първична реакция да помогне но ПР-те около него неспят и веднага се възползват от ситуацията!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ARTISTI I NAGLASENA RABOTA.ZDRAVNIAT MINISTAR NAKARA SLEPITE DA PROGLEDNAT,KUZITEDA HODYAT RAKOVOBOLNITE DA SE IZLEKUVAT.ZNAHARKATA NA BALGARIA--V BG.DNES OBIYAVI S BANKOVI SMETKI DA POMOGNEM.KADE SA PARITE ZA BG ZDRAVEOPAZVANE?MILIARDI ZA BUDGET,A PARI ZA BOLNITE NYAMA-ZASRAMETE SE.
9
4
 
11
 
! Отговори
berba преди 6 години
Пишете за фирмата на дъщеря му с която имат алъш - вериш. Щерка му стана милионерка на 20
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЧе доколкото знам детската смъртност в България е на първо място в Европа. Малцина са докторите които са наистина лекари и човечни ! А най-големият кусур на лекарите е безчовечността ! Разбирате ли като вляза в някой кабинет и ако там ми се усмихнат аз оставам с отворена уста,защото съм свикнал като вляза в някой лекарски кабинет да ме увикат да ме изгледат сякаш съм ги събудил от най-сладкият им сън......Тези побои над лекарите не ви ли накараха да се замислите ,че народа им писна
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя кат царя дето навремето подкарал влака....Представете си какви дитирамби щеше да има, ако припадналият беше оцелял, а?Аланкоолу, работата ти е да накараш лечебната система в България да заработи като хората, а не да се правиш на интересен!
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жална ни майка тогава ,докъде стигнахме-министъра да ни спасява,Бойко да ни вади зиме от преспите и Далавери да пази тишината на курортистите
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Не познавам нито министъра, нито ситуацията и ДА, пълно е с *** доктори, но да твърдиш, че повечето лекари са тотално неспособни си е гавра с много медицински лица. Не всеки лекар кара бял мерцедес, не всеки го е наредил брат'чед му. Има хора, котио си вършат работата. Иначе детската смъртност щеше да се върне на 35%, а средната възраст, щеше да падне под 50 години ....
4
4
 
14
 
! Отговори
Браво на министъра преди 6 години
...можеше въобще да не обърне внимание , както обикновено правят другите министри, които най- често не са специалисти в областта , която ръководят.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То се вижда каква е била "помощта" му!Те повечето докторя така помагат..