Здравният министър се качи в линейка, за да спасява пациент

Мъжът припаднал пред министерството, починал във ВМА
26
Здравният министър се качи в линейка, за да спасява пациент
Снимка: Булфото, архив

Здравният министър проф. Николай Петров оказал спешна помощ на пациент без сърдечна дейност.
 
Петров правил сърдечен масаж на пострадалия в линейката, след което го интубирал във Военномедицинска академия. За случая разказа самият министър, който е сред най-добрите анестезиолози у нас.
 
Той уточни, че пациентът припаднал под прозорците на здравното министерство в центъра на столицата.

За съжаление обаче, независимо спешните интервенции, пострадалият е починал, обясниха за Дарик радио от ВМА.
 
"Погледнах и видях, че има линейка на входа на Здравното министерство. Попитах какво става и ми казаха, че спасяват човек. Слязох долу. На петата минута е била линейката на място след обаждането. Целият екип беше ангажиран - един обдишваше, друг правеше сърдечен масаж, трети оправяше системите и не можеха да тръгнат. Аз помогнах, направих масажа, за да тръгнем и да се движим лечебното заведение", каза министърът.

"Пациентът обаче беше в крайно тежко състояние, без сърдечна дейност. Със сърдечен масаж, с изкуствено дишане, макар и в този трафик, стигнахме много бързо до ВМА, където в шокова зала интубирах пациента, закачих го на апарат и оставих колегите да продължат. След това се прибрах. Няма сензация. Просто си свърших работата", допълни министър Николай Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е стига с тези реклами бе....ами добре е направи затова е лекар....но журналистите прекаляват с тези заглавия...Майка ми беше получила бъбречна криза обадих се на 112 а от там ми казаха ,че трябва да иде на личен лекар ,защото това не е животозастрашаващ случай. Жената се превиваше и плачеше като малко дето от болки но....това е България. А господинът министър във всеки вестник пишеше ,че е в болница и то заради бъбречна криза...представяте ли си какво тичане е паднало...е това озлобява народа!
1
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново сме свидетели на евтин ПР.Така типичен за герберастките некадърници. Компенсират с показно става липсата на качества.