БСП и БЛС обсъдиха бюджета за здраве за 2018

Парите за догодина вещаят проблеми за медиците, смятат левите
11 окт 2017 17:00,
8
БСП и БЛС обсъдиха бюджета за здраве за 2018
Снимка: архив "Булфото"

Бюджетът за здраве предопределя много затруднения в съдбата на българските медици през следващата година. Това стана ясно от думите на депутатът от БСП Георги Йорданов след среща на левицата с Българския лекарски съюз /БЛС/.

"Темата беше частта здравеопазване в предстоящия за внасяне законопрект за държавния бюджет. Общо е впечатлението, че той се внася в полунощ, общо е впечатлението, че ние не можем да направим съществени промени, защото няма да бъдат приети", обясни Йорданов.

По думите му се е стигнало до консенсус, че трябва нов модел в българското здравеопазване и да бъдат определени стойността на труда на медицинските специалисти и правата на пациентите.

Председателят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев каза, че досега всички парламентарни групи подкрепят становищата на организацията за финансовата рамка.

Според него е нормално да получаваме качество, но то да бъде финансирано с нормални средства.

"Няма некачествен български лекар. Услугата, която даваме, в максимална степен е качество в условията, в които се намираме. Ако си мислим, че ще седим в недоимък, но ще искаме качество, вижте какво се получава. Какво се получи с Враца, Ловеч, Девин, Видин, Стара Загора. Доминото тръгва, ние докога ще седим да чакаме", попита Грозев.

Той допълни, че всички парламентарни групи изказват подкрепа за становището на БЛС, тъй като исканията на организацията са в границите на нормалната разумност.

Георги Михайлов от БСП пък посочи, че досега не е воден практически разговор по меморандума на БЛС за проектобюджета за 2018 - за остойностяване на труда на медиците и за преразглеждане на клиничните пътеки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: бспздравебюджетБЛС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амин!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
коментарите по-долу показват че здравеопазването найстина непомага навсички!
5
2
 
2
 
! Отговори
Няма здравеопазване преди 6 години
НАркомафията завладя пазара на лекарства и трови съзнателно лекарите по време на семинари..засечени с а много пострадали тежко от активно пси препрограмиране включващо подмяна на личноста в тялото на лекарки..Плаща се на сервитьори да слагат наркотици и микро и нано скенери в храни и напитки по време на срещи и семинари..Отравят милиони с спец добавки в хляба и напитките вкл бир а и безалкохолни..
4
3
 
2
 
! Отговори
нема здравеопазване преди 6 години
Нагли престъпници внедриха исключително жестоко вредни скенери маскирани като ЖИВАЧНИ лампи.Живачните скенери увреждат трайно за броени секунди жертвите.Експерти могат да видят он лайн как чрез скенерите инсталирани в поликлиники,болници и училища буквално се нарязват на късове жертвите вкл лекари и учители.След посещение на поликлиника вече седми ден боледувам от атака срещу главен мозък .Вижда се отлично на инфраред камери..Всички в поликлиниката лекари и сестри развиват ракови маркери
3
2
 
2
 
! Отговори
Вземете мерки преди 6 години
МИлиони деца се малтретират нагло с все по жестока видео терористична и педофилска техника.Стотици хиляди са жертви на тн ДИГИТАЛИЗАЦИЯ..Може да видите обсебени чрез ДИГИТАЛИЗАЦИЯ момчета с цел пасивни гейове..Извънземния негодник с е вижда в края на обема ползван за обсебване и увреждане на децата снимани с педофилски камери в училища и градини.Очите на облъчваните плават
2
1
 
2
 
! Отговори
Няма ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ преди 6 години
У нас медицинската мафия взе власта и провежда все по нагли античовешки меропрития.Милиони БЪлгари вкл лекари се тровят съзнателно чрез нагло вредни бойни отровни хлор токсични и канцерогенни вещества подавани вместо питейна вода по водопроводите..Отровени са всички лекари вкл министри..Създаден е силен материален интерес от масово отравяне и разболяване на милиони вкл чрез нагло престъпни съоръжения вградени в лични карти и здравно осигурителни книжки.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма некачествен български лекар...." Наистина няма, тези които могат аргументирано да възразят срещу това твърдение се намират в гробищата.