Парламентът реши: Антон Тодоров да опразни стола!

Депутатите приеха оставката на колегата си, който заплаши журналист с уволнение
Обновена: 11 окт 2017 14:09 | 11 окт 2017 10:35, Камелия Цветанова
71
Парламентът реши: Антон Тодоров да опразни стола!
Снимка: "Булфото"

Столът на Антон Тодоров в парламента да остане празен, реши парламентът.

Депутатите приеха оставката на колегата си, който се забърка в скандал с уволнение на журналист.

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви.Тя и тя беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ", бяха репликите, които настроиха журналисти и политици срещу Тодоров.

"За" оставката му гласуваха 153 народни представители, "против" бяха Против нея гласуваха 14 депутатите, предимно от "Воля", имаше и 11 от различни политически сили, които избраха да дадат глас "Въздържал се".

Поредната подадена оставка на депутат от ГЕРБ пак насъска опозиция и управляващи едни срещу други, макар че в крайна сметка и от БСП, и от ГЕРБ да гласуваха "За" напускането на Антон Тодоров от Народното събрание.

Още по темата

Според червените Антон Тодоров се е превърнал в пример за опростачването на политиката, а от ГЕРБ се чу глас, че опозицията иска да свали правителството от власт.

Драгомир Стойнев от БСП отсече, че само за една седмица Антон Тодоров се е превърнал от изключителна личност с перфектна пунктуалност, както го определи шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, когато беше спряган за шеф на Комисията по досиетата, до нежелан в редиците на ГЕРБ.

"Защо така колеги, нима не нарича често опозицията убийци, нима не клевети президента, нима не размахва снимки от трибуната и не убива в зародиш всеки смислен дебат?", отсече червеният депутат по адрес на Тодоров.

"Антон Тодоров не е герой, той демонстрира сила и самочувствие, защото такава е хранителната му среда в ГЕРБ, защото усеща гърба на ГЕРБ зад себе си, думите му са отгледани и нахранени от ГЕРБ, така че не става дума за личността на Антон Тодоров, а за явлението Антон Тодоров, защото това е ГЕРБ", обобщи Стойнев.

Според него по този начин се подрива държавността, а Антон Тодоров се е превърнал в символ на опростачването на политиката и то влязло през парадния вход на парламента.

"Защо тогава да се учудвате, че Народното събрание има толкова ниско доверие, това поведение е на хляб и зрелища, а хлябът става все по-малко, а театърът, който се разиграва е, за да се прикрие корупцията", обвини още той.

Според Йордан Цонев от ДПС езикът на омразата не е от вчера и няма значение към кого е насочен - дали към малцинства, или към политици.

"Вицепремиерът Валери Симеонов не се ли отнесе по същия начин към водещите, той е пионер на този език, защо неговата оставка не е на дневен ред", попита Цонев.

Тома Биков от ГЕРБ пък отсече, че свобода на словото има, защото за първи път депутат подава оставка заради интервю.

"Вие искате да свалите правителството и не го криете, при това в момент, в който увеличаваме пенсиите, обществото се успокои и хората започнаха да харчат пари, когато идва председателството ни на ЕС, искате да свалите правителството, защото не успяхте да спечелите изборите, а това управление до момента изпълнява програмата и ангажиментите, които е поело към избирателите", скочи той.

Според Тома Биков нито Антон Тодоров, нито Валери Симеонов са заплашвали журналист, а и всеки знаел, че това не се прави публично.

"Журналистите се заплашват скрито, собствениците на медиите могат да ограничат свободата на словото, но не съм чул собственик на медия да се оплаче от политически натиск", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
12
 
14
 
! Отговори
77 преди 6 години
Сега като водещ на политическо предаване Тодоров ще е много по-опасен за продажните политици и журналисти.
46
4
 
24
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Герберски цъвултянин!
45
1
 
5
 
! Отговори
шайка 3 2 1 0 преди 6 години
До Анонименнадей се, няколко "медии" с голяма аудитория телезрители предложили на седмичния бестселър "Мумията" часове за "хуморна" алабалистика между рекламите на сапунките.останалите теме.рути и та.пири да драпат по-бавно по стълбичката на детската си мечта, че горните много лошо настъпват по пръстите
44
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Така се прави - съблазняваш непокорните, купуваш ги, пускаш ги да вършат глупости, изстискваш ги, окарикатуряваш ги и ги изхвърляш на бунището. Защото ако не са продажници, можеха да бъдат герои...Алчността и глупостта са затрили много хора, много народи...
43
3
 
12
 
! Отговори
Швед преди 6 години
Аааахоахоахоа ххоа хоа хоа хоахххххх! Бай гъзар го изсухлиха!
42
7
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Сега ще изритат и Виктор Николаев и този миш.к ще седне на неговото място като ТВ журналист и ще продължава да трови ефира, даже и с по-голяма заплата, бас държа !
41
2
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Вие да не сте решили да искате за своите депутати публичен вот за доверие? Делянчо премина, А.Тодоров го изгонихте; сега е ред на В.Симеонов. Забравихте обаче вашите ценни кадри Л.Влайков от Септември, екскмета Г.Георгиев и сина му Дитко и депутата М.Тинчев от Ботевград, областните координатори на София област и Плевен. Цецо, това се твои ценни кадри, а някои от тях и твои близки приятели.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
https://youtu.be/nC4clxWBPtQ
39
1
 
14
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
Сега вече няма имунитетдупе да му е якоче го скъса ме
38
0
 
17
 
! Отговори
смях преди 6 години
Биха му шута. Точка !
37
3
 
16
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
СЛЕДВАЩИТЕ СА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВДЕСИСЛАВА СТОЯНОВТОМА БИКОВПАРЛАМЕНТА ЩЕ РАБОТИ НОРМАЛНО - тизи нямат морал всеки сам си взема становище за тях
36
3
 
22
 
! Отговори
ТОМА преди 6 години
Всички от ГЕРБ разбрали какво е казал Химлера, само Тома Биков го "усетил" различно.Май му държи дръжката чадъра....
35
0
 
23
 
! Отговори
Answer преди 6 години
"Вие искате да свалите правителството и не го криете, при това в момент, в който увеличаваме пенсиите, обществото се успокои и хората започнаха да харчат пари, когато идва председателството ни на ЕС", реагира завършилият за театрален актьор в ЮЗУ-Благоевград Т.Биков. Не бе, човек, но вдигането на пенсиите беше само за *** и чистачките и то само 20 лв, а вашите gate-ове ни омръзнаха и потресоха. Вие се държите като ОПГ, бронирало властта завинаги. IV Райх ли смятате да правите?
34
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една мумия по-малко, един хубав ден за българската демокрация. Дано не се връща повече, с такива символи на опростачването на политиката не ни чака нищо добро.
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болния колко глупости направи и нищо. Тоя каза две думи на журналист и край.Явно само журналистите са хора в тази държава и известните. Ако някой депутат заплаши обикновен човек нищо не се случва.По това приличаме на Русия, за пореден път.
32
0
 
29
 
! Отговори
Драйвър преди 6 години
Завръщането на мумията не се състоя. Да се готви Симеонов...
31
0
 
33
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До колкото разбрах сутринта, щели да му намерят друг държавен пост. Друго си е да имаш някой зад гърба, особено управляващ. Схемите продължават. ОСТАВКА!!!
30
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
и марешки до сега гласува винаги с герб защо ли
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той точно си го каза, но те нещата се изопачиха както е угодно. Много ясно, че той го предупреди това за други хора, но както и да е.
28
2
 
35
 
! Отговори
ами преди 6 години
Тия от ГРОБ са толкова...............че на черното казват бяло......не бил заплашвал,а какво бяха думите му,комплименти???......