Павлова и Фандъкова садиха цветя за председателството

Цветната мозайка пред НДК ще изобразява логото ни
24

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Мозайка от цветя, изобразяваща логото на Българското председателство на Съвета на ЕС, бе направена пред входа на Зала 6 на НДК.

В представянето й участваха ресорният министър Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и холандският посланик Яп Вернер.

Мозайката се реализира по идея на посолството с подкрепата на Столичната община и е израз на приятелството на Холандия и България в рамките на ЕС.

Министър Лиляна Павлова посочи, че тази холандска инициатива за нас е много важен знак за подкрепа не само за подготовката, а и за доброто и красиво посрещане на нашите гости, предаде БТА.

Това означава и подкрепа за усилията, които българското правителство заяви като ясна и категорична воля да бъде един активен и добре работещ председателстващ на Съвета на ЕС, каза още Павлова. По думите й това препотвърждава партньорството между България и Холандия.

Кметът Йорданка Фандъкова каза, че общинската администрация на Амстердам е помогнала много на Столичната община с екипи и експерти, за да може да се подготви добре за председателството. Тази придобивка има огромно занчение освен за гостите ни, но и за софиянци, посочи тя.

Посланик Вернер отбеляза, че това е един от начините, по които Холандия подкрепя българското председателство на ЕС. Той посочи още, че са спомогнали на около 300 български експерти от различни министерства да се подготвят за председателството в Холандия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Маги преди 6 години
Аман с тази фукня за пред "гостите"! В София тротуарите ,особено около Пирогов са в плачевно състояние. Днес една млада майка с бебе така лошо се спъна в шантавия бордюр и падна чак мен ми призля. Първо оправете тези неща в голяма част от улиците в големия център на София за да е безопасно движението по тях, а после разкрасявайте не за представителни нужди, а за самите софиянци!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 6 години
ЗАРАДИ ВАС ПСЕВДО ПОЛИТИЦИ ПСЕВДОПАТРИОТИ ПРОДАЖНИЦИ ПОЛИТИЦИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ОГРАБВАТЕ ДЪРЖАВАТА И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ БГ ПАСПОРТ .
20
1
 
1
 
! Отговори
Агент Пуек преди 6 години
Червените другарки смениха одеждите си от комунистически на ПРО-ЕВРОПЕЙСКИ хахах смях на парцали ! Ска*ани хамелеони бате ... жалко ,че правителството преди 1944 не си свърши работата до края с *** и днес нямаше да имаме никакви проблеми и нямаше да се налага да напускаме България за да преживяване и оцеляваме !!! :( Комунист и да го биеш и да го шамариш той няма да се оплаче понеже знае ,че си го заслужава или заради негови дела или заради родителите си комсомолци вярни на РУСИЯ !
19
0
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
еххх, колко хубаво беше тези няколко месеца, докато дебелото се беше покрило. тук от два-три дни пак се изхлузи от *** и зае медийното пространство с габаритите си. бойко, направи поне едно добро - разкарай тази лой. непоносимо неприятна женица.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам са и подходящо облечени за градинарската дейност. Шишенцето на кой ли си е оставила чантето за 20 бона докато боде китките?
17
0
 
3
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
DA SE PODMIAT I DA POSRESHTNAT GOSTITE KAKTO PODOBAVA>>>SAS SADENE NA CVETIA CELI NE SE POSTIGAT>>>SAMO SAS DOBRE POCHISTEN ANYS
16
0
 
15
 
! Отговори
подигравка и гавра преди 6 години
тея си живеят в някоя друга държава -цветя усмивки чанти лечение милиони - идилия !изобщо не ги интересува бг народа - Изобщо ! в ухото да им го изкрещиш няма да чуят ! така са се самозабравили ,че се мислят за божества недосегаеми и уникални отвратителна гавра
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех как се садят цветя,но като видях тия две чаши и ми стана ясно,браво на журнала
14
0
 
11
 
! Отговори
Рънте преди 6 години
И когато настъпиш плочка,те подмие или ти изпере чорапите-не се оплаквай. Евро интеграция. Тази придобика е от огромно значение за НАС.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха отишли на дондуков да нередят няколко павета, щеше да има по-голяма полза.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само остава да научите Европейците ,че София е в ...България !
11
1
 
11
 
! Отговори
G преди 6 години
Лили!!! Искам те цялата!Ако не мога поне половината :)
10
0
 
13
 
! Отговори
Коце кофата преди 6 години
Тия ако засадят себе си, демек се заровят, ще направят щастливи всички българи. За свинетка обаче ще трябва помощ с багер.
9
0
 
18
 
! Отговори
ОТ ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО преди 6 години
СВИНЕТКА ЛИ Е .....ИЗРОВИЛА ТАКА ЛУКОВИЦИТЕ ??????????
8
0
 
15
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
С едната ръка садят цветя с другата подписват за небостъргачи защото било законно!!!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не дойдете пред нас да засадите цвете. Ами на това място разрешавате поредната огромна сграда да се стгрои. Не остана тревичка селяни.
6
1
 
10
 
! Отговори
Бостанджиев преди 6 години
Дъл ша станат до тогава че да минат малцинствата и да живнат като ги продадат на пазара
5
1
 
18
 
! Отговори
малиии преди 6 години
Лилето как е успяло да се сгъне?!
4
1
 
18
 
! Отговори
явявяв преди 6 години
Айде да се отчетеме вече, а? Та колко излезна тази леха? Просто ми е интерсно, че се говори за някакъв милион за озеленяването....
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия двете само за това стават.