Радев убеден: Няма нов канал за трафик на бежанци от България

Единични са опитите за незаконно преминаване към Румъния
17
Радев убеден: Няма нов канал за трафик на бежанци от България
Снимка: Reuters, архив

Няма обособен нов маршрут за преминаване на мигранти, нито нов канал за трафик на бежанци от България към Румъния. Така МВР шефът Валентин Радев опроверга австрийския министър на отбраната Ханс-Петер Доскоцил, който заяви преди месец, че на Балканите се появяват нови миграционни маршрути, след като Унгария и Македония "значително засилиха мерките по охраната на външните граници на ЕС".

"Много бежанци се опитват да стигнат до Северна Европа през Словакия, като избират пътя през Румъния или България", отбеляза австрийският министър.

Още по темата

Радев обаче е категоричен, че има само отделни опити за преминаване на мигранти към Румъния.

В писмен отговор на депутатски въпрос той отчита, че 6671 чужденци са опитали да преминат незаконно на територията на България в периода между 1 януари и 30 септември 2017 година.

Сравнението със същия период на миналата година показва значително намаление на миграционния натиск - тогава е имало 36 496 незаконни имигранти, задържани от българските власти.

От началото на годината при опити за незаконно влизане през българо-турската граница са задържани 5896 души, спрямо малко над 35 хил. през 2016 година. 545 чужденци са задържани при опити да влязат в страната извън зоните за задължителен контрол.

На изхода при българо-сръбската граница са предотвратени опитите за незаконно преминаване на 1906 души, спрямо над 9 хил. през 2016 година, а на българо-румънската - на 115 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
20
 
! Отговори
АРТИЛЕРИСТА преди 6 години
мълча като н...н за афера ЕМКО. Всеки ден ги хващат сърбите , а нашите са със широко ЗАТВОРЕНИ очи
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Единични са опитите за незаконно преминаване към Румъния".А законно ли са влезли в страната ни г-н Радев?И защо ги държите насила?А какво стана с предизборните обещания на премиера да екстрадира икономическите мигранти от Авганистан и други страни,незаконно влезли у нас,Или това бяха само предизборни балони.Върнахте стотина души и това беше.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно,влизали по един,двама,а после докато стигнат сръбската и румънска граница вече са се размножили до десетки.Как става тая работа,а г-н министър?
5
0
 
21
 
! Отговори
Маке преди 6 години
Няма нови канали, старите замират каналджийството умира като занаят ще требе да крадеме от другаде.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,Радев,Радев,и ти се научи да лъжеш и да мажеш,не ти отива, като военен трябва да имаш повече войнска чест,ама май министерското кресло замъглява съзнанието,морала и принципите на един военен.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе,верно,нов канал няма.Те си минават по старите изпитани канали.Интересно само като толкова е намалял трафика защо сърбите ни връщят непрекъснато цели тумби мигранти и какво да ги правим,като вече сме ги пуснали да влязат.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Категоричен, убеден ... доста силни думи, които не бих използвал за МВР шефът.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, думите ти единствено значат,че вие политиците насила държите"бежанците" в България което е престъпление спрямо българския народ.Затваряне на заведенията за безплатна издръжка на ислямските нашественици у нас и депортиране по мястото им на произход.