БСП кандидатства пред СЕМ за лиценз за телевизия

Обмислят се нови червени сайтове и промени в "Дума"
12 окт 2017 07:44, Анисия Иванова
28
БСП кандидатства пред СЕМ за лиценз за телевизия
Снимка: Булфото, архив

БСП ще кандидатства пред СЕМ за лиценз за телевизия. Това е последният вариант, който се обсъжда на “Позитано” 20 преди червения пленум в събота, който трябва да вземе окончателното решение.

Създаването на червена телевизия е предизборно обещание на соцлидерката Корнелия Нинова и тя даде срок до октомври да бъде изготвен проект. Обсъждани бяха няколко варианта - от интернет телевизия до сътрудничество със съществуваща. В крайна сметка БСП ще си прави своя телевизия.

Създаването ѝ обаче не е целесъобразно спрямо разходите, които ще трябва да се направят за нея, и достъпa до аудиторията, е становището на комисия от червени медийни експерти. Те са подготвили концепция за левите медии, която ще се обсъжда от пленума.

В нея са разписани възможните алтернативи на БСП за медийно присъствие в бъдеще от гледна точка на финанси, въздействие и резултат. Телевизията не е на първо място в тази класация. Има различни форми на въздействие в медиите и при парите, които имаме, телевизията не е на първо място като ефективност, обясниха социалисти.

В концепцията се предлага да се направят промени в сайтовете на “Дума” и БСП, но и да се създадат нови червени сайтове - новинарски и дискусионен.

Червеният пленум в събота трябва да насрочи и заседание на конгреса, на което да се обсъди проектът на БСП за бюджет 2018, както и политиките на партията за европредседателството. Обсъждат се две дати - 28 октомври и 4 ноември, като първата е по-вероятна, защото втората е Архангелова задушница, съобщава "24 часа".

На конгреса категорично няма да стане въпрос за лидерството. Първо, в момента Корнелия Нинова стои стабилно в партията. И второ - този въпрос вече се решава не от конгреса, а от вътрешнопартиен вот, обясниха от “Позитано” 20.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
19
 
! Отговори
Йе преди 6 години
Другарката да я сложат в някой рекламен блок да промотира прах за пране:-)
4
14
 
20
 
! Отговори
Хехе преди 6 години
Все отнякъде трябва да има откъде да бълват жлъч и злоба. А, и пропагандата и опорните точки.
3
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
госпожа лъжа и криминала с куфарчетата долари от сръбската граница
2
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вече съвсем откачиха...
1
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия са пълна пародия