Има ли нормални хора в държавата? Занимаваме се само с глупости!

"Българинът го е яд, не че някой краде, а че той не краде"
145
Има ли нормални хора в държавата? Занимаваме се само с глупости!
Снимка: архив "Булфото"

Останаха ли нормални хора в тази държава. Този въпрос задава спецът по изборни системи проф. Михаил Константинов в интервю за "Труд". Там, коментирайки скандалите от последните дни, той признава, че има усещането, че в България се занимаваме само с глупости.

"Не виждам обективни причини за случващото се в момента, освен, разбира се, естественото желание на опозицията да покаже, че е жива. Обаче това, което прави политическата класа, е, че реже клона, на който седи. Всички много старателно режат този клон, а той е един-единствен. Ако успеят да го отрежат, ще изпопадат като гнили круши. А долу има алигатори, всичките гладни и зъбати", категоричен е професорът.

За роднинските назначения Михаил Константинов смята, че по-важно от това дали някой е назначил роднини, е дали те си вършат работата. И дава "забележителни примери" от историята.

Още по темата

"Докато Джон Кенеди бе президент на САЩ, министър на правосъдието и главен прокурор бе брат му Робърт. Никой нищо лошо не видя в това, защото и двамата бяха на мястото си и си гледаха работата. Днешният американски президент също си е назначил масово родата и това се приема. Навремето любимият на БСП Тодор Живков беше подкарал децата си към властта и даже направи дъщеря си министър и член на Политбюро на БКП. Ще повторя, че в момента в администрацията на САЩ има масово назначаване на роднини. Там няма проблем, ако роднините си гледат работата", отсече професорът.

Той допълва и че има чувството, че в държавата се занимаваме само с глупости.

"Наскоро прочетох с възмущение, че майката на един депутат била назначена за чистачка. Извинете, това е толкова идиотско обвинение, че не мога да разбера в тази държава останаха ли нормални хора! Накрая и Господ ще престане да бъде българин", заключава Константинов.

Той коментира и непрекъснатото говорене, че у нас много се краде.

"Българинът не се възмущава, че някой краде. Българинът се възмущава, че той не краде", казва професорът и допълва: "Говорим, защото ние всъщност чакаме да застанем на по-висок пост и да започнем и ние да крадем". Константинов припомня и разликата между бизнес и далавера - "далаверата е нещо, в което ти не участваш. Ако участваш, е бизнес".

Според професора българинът гледа само да се качи на софрата и да открадне нещо. И така било не само в България, но навсякъде по света.

"Политиците са издигнати, за да свършат нещо полезно за народа. И после да вземат своето. Ако някой си мисли, че заниманието с политика става без пари, лъже се. Няма такова нещо", категоричен е Константинов.

Разликата между нормалните държави и нашата обаче била, че там първо вършиш полезната работа и после вземаш своето.

"При нас е обратното. Първо се награбваш и ако ти остане свободно време, гледаш да свършиш нещо. Трябва да обърнем реда – първо изпълни дълга си и после седни на трапезата", категоричен е изборният спец.


145
Още от
Напиши коментар Коментари
123
0
 
7
 
! Отговори
фекалист преди 2 месеца
27 години мазало
122
0
 
4
 
! Отговори
от ка чен преди 2 месеца
щом съм още тука ..за ангария..трябва да съм луд!!
121
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 2 месеца
Убеден защитник на ш'уробаджанащината се оказа проф. Михаил Константинов. Няма нужда от конкурси, щом аз преценя че моите роднини са кадърни, това е достатъчно. В записките си Захари Стоянов пише за един турски управник, обяснението на който било "това е по моя кеф" и коментира "И това беше цялата законност" (цитирам по памет). С шуробаджанащината се върви към Ориента, не към цивилизования свят.
120
6
 
4
 
! Отговори
да преди 2 месеца
Ами прав е, колкото и да не ви се харесва...
119
6
 
6
 
! Отговори
Boto преди 2 месеца
Принципно не харесвам този човек, но този път е уцелил 10-ката. Всяка казана дума е права.

Доколкото българите извън България са ценени направо се скъсах от смях. Направи затова неколко държави искат да ни гонят.

Навсякъде се ценят качествените хора дори и тук. Въпроса е, че тук некачествените са мнозинство.

А за краденето то си е манталитет и се залага в семейните ценности.
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
95% от населението ни е с интелектуалното ниво на 12 годишно крадливо мекере ...
117
6
 
11
 
! Отговори
долен лакей ГЕРБера преди 2 месеца
Така ли бе, лакей ГЕРБерастки, дето нещо се правиш на математик! Може, нищожество слузесто, може чудовищната корупция, чудовищните грабежи на частни фирми и стотици милиони от държавни поръчки, както и чудовищната шуробаджанащина на ГЕРБерастките престъпници, корумпирани и полуграмотни простаци, може за теб тези неща да са "глупости, но за нещастния ни народ, паднал толкова ниско, та го управляват кръгли ***, не са глупости! И скоро този народ ще ги изрита, както и лакеите като теб покрай тя
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КАСКЕТИИИИ,ОЩЕ ПРЕДИ 30 И КУСУР ГОДИНИ ТОДОР КОЛЕВ/ЛЕКА МУ ПРЪСТ/ВИ ГО КАЗА-РОДНИНА-МИЛИЦИОНЕР-РОДНИНА-МИЛИЦИОНЕР.СГОДИХМЕ СЕ.СГО-ДИХ-МЕ-СЕ С ДЕ-ПЕ-СЕ...,МАРШ ОТ ТУКА!!!
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** държава,и в прекия,и в буквалния смисъл.
114
11
 
9
 
! Отговори
Изумителни скандали преди 2 месеца
създават БСП и ДПС, точно в момента на предстоящото българско европредседателство! Чудят се всеки ден Нинова, Йончева, Карадаййь какви "трогателни" сценки, режисури да измислят:червена тв, сега очаквам да плачат за руска,турска( нищо, че ГИ има"но искат да са техни..).Те трябва да се спрат, да помислят, да вземат валериан и да кажат; КАКВО по-добро ще направя, ако АЗ съм на мястото на Борисов и правителство? Знаем ВИ от няколко правителства и 45 години от властването на БКП.Имаме спомени на роди
113
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този господин е сигурно много добър статистик и математик, но е жалко че се оставя да го използват като циркова мечка
112
9
 
20
 
! Отговори
158 преди 2 месеца
Ааа герберското гуру се изказа, че няма нищо лошо в шуробаджанащината.
111
10
 
28
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 2 месеца
Смаян съм от глупостите, които дръна този комунистически "математик" "професор":
1. В САЩ назначават роднините си на ПОЛИТИЧЕСКИ длъжности (което е съвсем ок), не на експертни и чрез търговия с влияние
2. Наистина ли Тодор Живков и неговите роднини са подходящ пример ?
3. Каква е тези мистична сила, която би накарала един по душа корупционер да се въздържи да краде изестно време и "първо да свърши полезна работа", а едва после да започне да краде, както било ставало в "нормалните държави" ?
110
11
 
14
 
! Отговори
пенко преди 2 месеца
Само една забележка към "КОСПОДИН УМЕН "/СПОРЕД ЖУРНАЛИСТИТЕ/ : НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА ОЦЕНЯВАШ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД -НАКУП !!! ТИ МАТЕМАТЛЬО ДОРИ НЕ СИ ХОДИЛ НА СЕЛСКОСТОПАНСКА БРИГАДА ! НИЩО МАТЕРИАЛНО НЕ СИ ДОПРИНЕСЪЛ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ ! НЕМАТЕРИАЛНОТО ,КОЕТО СИ ДОПРИНЕСЪЛ Е СТАТИСТИКА -БЕЗ КОЯТО ЩЯХМЕ ДА СЕ СПРАВИМ И ПО-ДОБРЕ -НИЕ БЪЛГАРИТЕ !!!
109
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато българите казаха на "Мамата на народа", да гледа пилци в Драгана, Боко я тапоса са МинистЕр на Правосъдието!
Е! Няма такава Държава!
108
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"При нас е обратното. Първо се награбваш и ако ти остане свободно време, гледаш да свършиш нещо.
....................
Това е точното правило за днешната власт. Само че те рядко свършват нещо, нямат свободно време от грабенето.
107
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Комунистите ограбиха


Сега граби комунистът Борисов и неговите съучастници

Но казват, че коледата им е близо.
106
2
 
17
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 2 месеца
ЩОМ ТОДОР ЖИВКОВ МОЖЕ, И БОЙКО МОЖЕ.
НАЛИ СА ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ, МАСАЖИРАХА СИ УШИТЕ ЕДНО ВРЕМЕ.
105
0
 
16
 
! Отговори
?! преди 2 месеца
Има ли нещо нормално в нашата държава?
104
0
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 2 месеца
До Комунистите ограбиха

Комунистите /от висшият ешалон на власта преди 89та / сдадоха властта и започна голямото грабене /от нисшият ешалон тех, т.с обслужващ персонал, неспециалистите/, не че преди нямаше такова , но не и в такива мащаби!