Има ли нормални хора в държавата? Занимаваме се само с глупости!

"Българинът го е яд, не че някой краде, а че той не краде"
145
Има ли нормални хора в държавата? Занимаваме се само с глупости!
Снимка: архив "Булфото"

Останаха ли нормални хора в тази държава. Този въпрос задава спецът по изборни системи проф. Михаил Константинов в интервю за "Труд". Там, коментирайки скандалите от последните дни, той признава, че има усещането, че в България се занимаваме само с глупости.

"Не виждам обективни причини за случващото се в момента, освен, разбира се, естественото желание на опозицията да покаже, че е жива. Обаче това, което прави политическата класа, е, че реже клона, на който седи. Всички много старателно режат този клон, а той е един-единствен. Ако успеят да го отрежат, ще изпопадат като гнили круши. А долу има алигатори, всичките гладни и зъбати", категоричен е професорът.

За роднинските назначения Михаил Константинов смята, че по-важно от това дали някой е назначил роднини, е дали те си вършат работата. И дава "забележителни примери" от историята.

Още по темата

"Докато Джон Кенеди бе президент на САЩ, министър на правосъдието и главен прокурор бе брат му Робърт. Никой нищо лошо не видя в това, защото и двамата бяха на мястото си и си гледаха работата. Днешният американски президент също си е назначил масово родата и това се приема. Навремето любимият на БСП Тодор Живков беше подкарал децата си към властта и даже направи дъщеря си министър и член на Политбюро на БКП. Ще повторя, че в момента в администрацията на САЩ има масово назначаване на роднини. Там няма проблем, ако роднините си гледат работата", отсече професорът.

Той допълва и че има чувството, че в държавата се занимаваме само с глупости.

"Наскоро прочетох с възмущение, че майката на един депутат била назначена за чистачка. Извинете, това е толкова идиотско обвинение, че не мога да разбера в тази държава останаха ли нормални хора! Накрая и Господ ще престане да бъде българин", заключава Константинов.

Той коментира и непрекъснатото говорене, че у нас много се краде.

"Българинът не се възмущава, че някой краде. Българинът се възмущава, че той не краде", казва професорът и допълва: "Говорим, защото ние всъщност чакаме да застанем на по-висок пост и да започнем и ние да крадем". Константинов припомня и разликата между бизнес и далавера - "далаверата е нещо, в което ти не участваш. Ако участваш, е бизнес".

Според професора българинът гледа само да се качи на софрата и да открадне нещо. И така било не само в България, но навсякъде по света.

"Политиците са издигнати, за да свършат нещо полезно за народа. И после да вземат своето. Ако някой си мисли, че заниманието с политика става без пари, лъже се. Няма такова нещо", категоричен е Константинов.

Разликата между нормалните държави и нашата обаче била, че там първо вършиш полезната работа и после вземаш своето.

"При нас е обратното. Първо се награбваш и ако ти остане свободно време, гледаш да свършиш нещо. Трябва да обърнем реда – първо изпълни дълга си и после седни на трапезата", категоричен е изборният спец.


145
Още от
Напиши коментар Коментари
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой знае ли тоя слуга на Суджуците по какво точно е професор.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пъдевски спите ли с подръжката бре докога ще прекъсва тоя виваком
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак пуснаха герберасткият да лае по медиите.
Да не би отново да се задават избори.
40
6
 
6
 
! Отговори
До Татаро-болгар... преди 3 месеца
Пиши си за тюрки, тюркмени, татари в азиатските сайтове! Тая пропаганда от мОсква не минава тук!
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мишо го е фанало яд, че осир анията на ГЕРБ са на дневен ред и се опитва да отклонява вниманието.
38
2
 
14
 
! Отговори
лошо преди 3 месеца
Ама това държава ли е? Няма армия, няма икономика, няма земеделие, здравоопазване, образование, населението с бързи темпове се топи и т-н .....
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Солта шака на Тиквата се показа да замазва нещата.
36
6
 
11
 
! Отговори
до 33 преди 3 месеца
Прав си и доктори имаше много и учители и детски градини във всяко едно село имаше кино и аптека. A седерасите направиха така, че сега държАвата да е на умирачка да няма професори и генерали и да има само банани и тоалетна хартия.
35
5
 
5
 
! Отговори
Татаро-болгар преди 3 месеца
Българина трябва да разбере че с кражби,измами и далавери до едно време.Всички държави напредват само Бг-то боксува от 681 година.Днес хан Кубрат/Курт/ и Аспарух/Есперих/ ако бяха живи 100% щяха да се срамуват от днешните българи.Старите българи/татари-тюрки-хуни-тюркмени и т.н./ нямат нищо общо с днешните българи.Старите българи от Иран и северен Китай заслужават респект.Новите НЕ заслужавате НИЩО.
34
15
 
14
 
! Отговори
отврът преди 3 месеца
Как въобще го четете този гангренясал старец и дружка на Цвъ?
33
1
 
3
 
! Отговори
именно преди 3 месеца
До Мирослав

За това става дума-силни контролни органи!
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той може да е прав, но защитава статуквото. Много бързо забравихте колко поста за своите роднини на сладки местенца получи професора от Баце Боко.
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Точно така е,истериите на БКП и ДПС И МЕДИИТЕ КОИТО СА ИМ ПОДВЛАСТНИ създават непрекъснато скандали от нищото и когато някой ИМ ОТГОВОРИ СЪС СЪЩИЯ ТОН МЕДИЙЦИТЕ ГО ОКАЧВАТ НА БЕСИЛОТО!!!!ГЕРБ в случая с депутата им Тодоров се проявиха КАТО АБСОЛЮТНИ МИШКИ и пут..ци,обругаха го както комунистите и депесарите,НЕКА ГИ МЛАТИ БКП ЩОМ ИМ ХАРЕСВА!ГЕРБЕРИ,с проруско говорене и действия НЯМА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ЛЕВУНДЕРИТЕ,напротив ще СЕ ОДРЪПНАТ ОТ ВАС И ТИЯ 5,6% които ви донесоха победата!ГЛУПАЦИ ГЕРБЕРИ!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комунистите направиха така, че "НРБ" да е на първо място в Света по брой на "генерали" и "професори" на глава от населението.
Ясно е какви генрали и професори са това.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костов излез от системата
28
4
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 3 месеца
Хубаво че ти си нормален Профи...
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Докато Джон Кенеди бе президент на САЩ, министър на правосъдието и главен прокурор бе брат му Робърт. Никой нищо лошо не видя в това." - Михаил Константинов.

"Бисери от малкия екран". Още славна коментаторна глупостт за архива и поколенията.

Някой е видял нещо лошо, защото и двамата бяха отстранени.
26
5
 
10
 
! Отговори
Пенчо преди 3 месеца
Не става така така професорче не и там където дипломите се продават а конкурсите се нагласят. Когато управляващите спрат продаването на дипломи и конкурсите станат честни и прозрачни тогава и роднините им ще кандидатстват за държавна работа
25
1
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 3 месеца
До 24 : Наречи го както искаш. Гражданското общество трябва да го има за да се интересува и да контролира как и къде се харчат данъците ни! Ние вече 30г показваме, че не ни интересува нищо... Седим и си говорим тук и толкова. Една притча пролет не прави! Трябва всеки да “помага” с нещо! От 1 месец гледам управляващите как си дрънкат глупости докато са на работа и нищо полезно за нас не е свършено... Като няма контрол от наша страна, така ще бъде...
24
4
 
6
 
! Отговори
прав си преди 3 месеца
До Завист и злоба

Българина за всичко обвинява държавата,но не поглежда към себе си!Защото той е тази държава,ама някой друг трябва да му е виновен!!