ДПС - резервният отбор за управлението на Борисов

Ако не са те, според Осман Октай правителството пада
Обновена: 13 окт 2017 11:32 | 13 окт 2017 11:00, Петя Славова
33

В този парламент ДПС е резервният отбор за управлението на Бойко Борисов. Ако днес ДПС не бъде резервен отбор на управлението, много бързо може да падне правителството, заяви политическият анализатор Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.

Вчера ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но според Октай в партията много добре знаят, че това няма как да стане и са го направили единствено, за "да си вдигнат цената пред Борисов".

Бившият зам.-председател на ДПС смята, че когато има дълбоки различия между ГЕРБ и "Обединени патриоти", от ДПС излизат с номера "това го има в нашата програма, затова подкрепяме ГЕРБ" и по този начин правителството оцелява.

Октай е категоричен, че ДПС ще подкрепи ГЕРБ и по време на гласуването на бюджета, като предвиди, че ще наблюдаваме крайни разминавания в коалицията. Според госта в "България сутрин" от ДПС са играли роля срещу националистите пред госта си от евролибералите.

"Две са причините заради които може да падне Бойко Борисов", подчерта Осман Октай. По думите му виждайки, че скандалите в коалицията стават непоносими, самият премиер може отново да се оттегли от властта.

Политическият анализатор е убеден, че ще има сериозни граждански протести по време на европредседателството ни, тъй като според него хората ще направят всичко възможно Европа да ги чуе. Той е на мнение, че това е вторият вариант за оставка на правителството.

Все пак Осман Октай не вярва да се стигне до предсрочни парламентарни избори , тъй като по думите му единствената опозиция на управляващите е недоволството на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ДПСОсман ОктайГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Октай, резервния играч на Ердоган....
32
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не е само това, че не са били желани, може и те самите да не са желали да живеят тук, но са били изпратени от тогавашните власти. Изпратени са били, за да налагат своята култура, а не да приемат чуждата. Тези, които участват в политическите етнически формации, не са се променили в това отношение, за тях България не е място, където искат да се интегрират, възприемайки и уважавайки реда и практиките, езика и културата, а място, което искат да ПРОМЕНЯТ по свой образ. Ще отречеш ли? Едва ли ...
31
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Аз знам само думи, на които смисълът не е инжениран в някоя политическа лаборатория. Знам какво е уважение и благодарност. Това, което повечето малцинства изпитват към народа, където живеят. Защото са отишли с някакви мечти там, заради реда, който е производен на съответната на народа култура и който им осигурява благоденствието и сигурността. Завоеватели няма как да се интегрират, когато като манталитет си остават завоеватели. Това важи за манталитета на политиците, предимно, не на обикновените
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HelleborusКато не са пожелани са съграждани, не пиши за интеграция.Ти и интеграция не знаеш какво е.
29
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Сега ти прочетох постовете. Споменах гърците, защото и те и други малцинства се държат приятелски с този народ, тъй като сами са избрали да живеят сред него и им е ясно, че е редно да покажат уважение първи. Подаваш ръка, получаваш протегната ръка. Разликата с турците е, че те не усещат нещата, че трябва да проявяват уважение към народа, между който живеят, а искат винаги със сила да получават правата си. Това е културна разлика, манталитет на завоеватели. Не може да не предизвика възмущение!
28
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Турците никога не са били пожелани за съграждани, те са тук, тъй като България е принудена да ги остави след войната. Споменавам го не защото не ги харесвам, напротив, но те би трябвало да имат някаква чувствителност за положението си, дошли със сила, оставени със сила! Но приятно ли им е и днес отново със сила да се налагат, чрез чужди лобита и политики? Поощрявайте ги да оценяват народа и културата, където са, да търсят приятелство, а не вражда, българският народ не е враждувал с приятели!
27
0
 
0
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До HelleborusВместо да защитаваш дискриминационната политика на ОП и да наричаш хората малограмотни, се научи първо да пишеш Освобождение с главна буква.За твое сведение, понеже разкриваш готовност да понесеш гръцко робство, щото го чувстваш близко, ще ти кажа едно и го прочети добре, преди да напишеш 5 *** поста- и без робство гърците нямаше да допуснат на Балканите да има сина държава, освен тях. Гърция нямаше да позволи, Бг да дръпне напред. Борис, Симеон и Иван-Асен са били в миналото.
26
1
 
0
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До HelleborusЕдно си баба знае, едно си бае.Не виждам как някой може да се интегрира примерно с теб, като начинът ти на разсъждение е такъв- тоя е дошъл тук като завоевател преди СТОТИЦИ години, значи мястото му не е тук. Не може да има интеграция с хора с твоето мислене. Много неверни неща си написала в поста си, граничещи с обида. Ти не живееш в смесен район, не общуваш с турци и ро.ми, затова не прави "съчинения по картинка" и се занимавай с твои си женски неша, за друго не си дорасла.
25
0
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ами какво искаш, 23, това население е дошло тук като завоевател и не са си отишли след освобождението. Те не са дошли поради сродна култура, като гърците. Но никой никога не ги е закачал, освен БКП, а носи се слух, че и БКП са имали някакви основания за това, предизвикано от движения в Турция. Това население си остана капсулирано, малограмотно, Стоичков научи каталунски, но турците не научиха български за поколения. За толкова години можеха да са се интегрирали напълно, да са неотличими от нас.
24
0
 
1
 
! Отговори
Ax преди 6 години
TOYA " UMNIYA" FELDSHER PAK SE IZKAZAA BE OBIKALYAY SI SELATA I MERI KRIVNOTO NA BABITE TAM NE SE PRAVI NA POLITIL OT KLASA. DELIORMANSKI SELYAK.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HelleborusТова отношение към турците и ро.мите не е от периода на демократичните промени. Винаги е било така. Последните години напрежението ескалира, не заради ДПС, а заради други формирования, които имат интерес от разделение сред обществото. Спирам да пиша по въпроса.
22
1
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
И последно, борбата за свобода и равенство, не означава някой да ти запише нещо в закона. Защото това морално задължава цялото общество и е забрана на свободната съвест. Записването в закона на проституция, порнография, хазарт, хомосексуализъм, не представляват ли изнасилване на морала на обществото? Но и ДПС искат това, как да говорим, какво да учим, къде... това хищническо отношение към закона ме отвращава. Хайде да спрем да се тормозим взаимно чрез закон и никой на никой няма да пречи.
21
2
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Дори до днес в САЩ има напрежение между черни и бели, макар всички да са християни и културно да нямат различия, само цвета им е проблем. Какво остава да няма проблем у нас, където непрестанно турците контактуват с кораба си майка, получават финансиране и не спират да се третират като жертви, макар българският народ да не е БКП. С това те сами се представят пред обществото като заплаха за него и го настройват. Иначе турците са отлични работници и не знам някой да не ги наема.
20
2
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Точно за това са забранени етническите партии, защото никога това напрежение няма как да бъде спряно. Когато *** в САЩ са изминали пътя от роб до президент, те не са го постигнали с етническа партия. Вероятно защото не са имали африкански кораб-майка, който да ги надъхва и спонсорира. Правозащитните партии са се борили за квоти, днес и един филм не може да снимаш, ако няма *** в него. Те са се стремили да се вградят в самата система. Ако се бяха отцепвали политически, щеше да има война!
19
2
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
18, възможно е турците да са предизвикали някакви реакции срещу себе си, със създаването на етническа партия. А още по-вероятно е, това да се е случило, заради политиката на Ердоган. В случая ДПС и Ердоган правят турците врагове на българите, защото им показват България като враг и потисник, това не интегрира! Те се поддават и настройват, стават враждебни. Отделят се в отделна политическа структура, което води и до отделна икономическа структура, което води до разслоението на етнически принцип.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До HelleborusТакива глупости може да напише само човек, който не живее в смесени райони. Как човек САМ се интегрира като мнозинството не го приема? Колко турци или ро.ми има в ОП? Как човек САМ се интегрира като го прием като второ или трето качество, не го допускат до престижни професии или ръководни длъжности, макар да има образование, способности и потенциал? А му предлагат нискоквалифициран труд или изцяло го игнорират?! Заради 500г тур.ско робство. Интеграцията е двустранен процес.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ГЕРБ се коалират с ДПС са аут от политиката изобщо.
16
2
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Те сами трябва да се интегрират, когато участват във вече сформираните политически структури и следват техните цели, определени от мнозинството. Интеграция е да приемеш тези цели за свои, а не да обявиш война на мнозинството гостоприемник, като сформираш собствени политически партии. Европа разбира ли изобщо нещо от интеграция? Бута децата задължително в едно училище, унифицирайки семейните ценности, а разделя етносите в политиката, като непрестанно говори за малцинствата. Трябва да е обратното.
15
2
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Либералната политика не е правилна по начина, по който се води, защото колкото права защитава, двойно повече нарушава. Може би в Европа все още има привърженици, но лично аз се надявам това да се промени, както и става. Между това да не нарушаваш правата на малцинствата, като ги третираш различно, до задължението да ги третираш различно и специално има разлика. Истинската интеграция се случва само когато малцинствата се подчиняват на закона на народите, между които ДОБРОВОЛНО са се заселили.
14
1
 
5
 
! Отговори
едно си баба бай преди 6 години
бившият Октай и за опорната точка "Бостан" тъй, че инак философстваше, обаче Местан сега и той бивш, та на ред Карадай, макар че накрая ДПС са все с БСП в коалиция и един позлатен глас за цвят