Политиката по доходите няма да е на калпак, имаме приоритети!

Тази година ще произведем близо 100 млрд БВП
Обновена: 13 окт 2017 23:28 | 13 окт 2017 23:25,
47
Политиката по доходите няма да е на калпак, имаме приоритети!
Снимка: БНТ

Политиката по доходи няма да е на калпак, тъй като имат нужда от целенасочено инвестиране в определени сектори, заяви пред БНТ финансовият министър Владислав Горанов.

"Работата на финансовия министър е да разпределя това, което обществото произвежда в полза на същото общество. Икономиката дава възможност през следващата година да покажем реалното ниво на държавата. Нашето общество показва възможност да се развива. От една страна, ние берем плодовете на икономическия цикъл, но от друга - ние сме от отличниците в Европа. Тази година ще произведем близо 100 млрд БВП. Вече имаме перспектива, а хората имат нужда от справедливост", каза още Горанов.

Той допълни, че там, където има проблем, там ще е най-високо увеличението. 

"Ние влязохме в този мандат след една кампания, в която търсихме приоритети. Осъзнахме, че сме изостанали, че сме изгубили време, осъзнахме, че талантливите българи ни напускат. Решихме да инвестираме много в образованието. Най-много ще отиде в обикновения човек, в детето", подчерта още той. 

Горанов изтъкна това, че ако ГЕРБ не са постлали предвидимост, нямаше да има ръст на потреблението и връщане на доверието на европейските ни партньори. Той също така сравни брутния вътрешен продукт от 1997-1998 г., когато той е 20-22 млрд, а сега се очаква да произведем близо 100 млрд.

"Вече имаме перспектива, хората имат нужда от това", каза Владислав Горанов.

Според него ГЕРБ е единствената партия, в която се случват оставки, когато има грешки. 

"Може би затова и от 10 г. насам си говорим само за управлението на ГЕРБ", каза още Владислав Горанов и допълни, че партията вече управлява толкова дълго, че "вече всичко може да се пише на наша сметка".

Весела Лечева от БСП го контрира с тезата, че сме в последните места по доходи, след 10 години управление на ГЕРБ.

"Ниските доходи са проблемът на хората", настоя тя.

По отношение на медиите и свободата на словото Владислав Горанов заяви, че когато собствеността в медиите е дефинирана по странен начин, тогава идва проблемът.

"Една авторитарна власт никога не може да иска свободна журналистика, нашата не е такава. Субективното възприятие за свобода може да се прехвърли към свободата на медиите, на словото. Проблемът на журналистиката, на свободата на словото, не е в политиците. Те са функция във времето, за радост на обществото. Проблемът е в техните собственици. Информацията и медиите са власт, на нас властта ни дава народът. Всички тези, които бяха на протеста, трябва да си отговарят на въпроса дали са излекувани от общата болест. Политиците са жертва на амбиция и на отношението на хората към тях", коментира министърът на финансите. 

Той също така заяви, че е уволнил съпругата си, защото това е регламентирано от закона. 

"Уволних жена си, защото такъв е законът. Сърдеше се в началото, но намери сили да ме подкрепи, оправихме се. Борисов разбра за това от нея", поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ,,много вожд, малко индианец" . - Ко ще се яде, оле боже.
43
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Хубаво е,че имате някакви приоритети,лошото е,че са все за едни и същи.За едни заплата от 1500лв,а за други-само 500лв,макар,че работят не по-малко.А бизнеса не иска и толкова да даде.Ако си честен и средната заплата стане 1500лв,мин. трябва да е 1000лв.
42
1
 
5
 
! Отговори
запасняк преди 6 години
Господин гОРАНОВ мф-Не е на калпак атова какво е .Ведомство с най голям бюджет в случая визирам МВР И ВЪПРЕКИ ТОВА СЕ ПРЕДВИЖДА Т допълнително 55 млн. за увеличение на заплатете през 2018год .от о1.01Въпреки това продължават да протестират.Недопустимо е в МВР да пребивават млади пенсионери които взимат пенсия и заплата по средата на пределната въздраст .
41
0
 
2
 
! Отговори
ASAN преди 6 години
URA BRAVO BRAKQ PROIZVEDETE TAMAN SCHE IMA I ZA AISCHETO I CHAVETATA RABOTETE BRAKQ
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От трийсет години насам няма комунисти в България - всеки се изписа някакъв, а някои смениха и по 5-6 партии- и всички накуп реват, че са демокраДи.При комунизма имаше работа за всички, безплатно здравеопазване за всички, безполатно образование за всички и евтини държавни (социални) жилища за всички. Сега пак има, но не за всички - а за политици, мафиоти и мутри.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви ги дъвчеш - концесията "Софийска вода" беше сключена по времето на Софиянски
38
0
 
10
 
! Отговори
Мери преди 6 години
За приоритетите: Да се разбира, че о повишение на РЗ се дава първо на министрите, сетне на областните координатори на ГЕРБ, на депутатите и на онези с черните и червените престилки от съдебната власт. Следват униформените от МВР и МО и чак тогава се разпределя на останалите. Само че преди това се заделят пари за саниране и строеж на лотове на магистрали, та да се запълни от печалбата касата на ГЕРБ. Така че за останалите остават по 5 до 10%. А пенсионерите да искат помощ от децата и внуците.
37
0
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Мин. Горанов твърди, че в България животът е отличен, хората трябва само да си повярват. Както казва проф.Вучков "Гледам и не вярвам на ушите си!" На част от пенсионерите не дадоха повишение на пенсията. Мин.Петков твърди - на 5 хил. души, ама май ще се окажат 10 пъти повече. От МОН обещаха 30% повишение на заплатите на учителите, но вчера Кр.Велчев каза, че то ще бъде средно 5-6%. На тези с пагоните от МО и МВР повишението на РЗ ще бъде около 10%. Мин.Горанов, защо ни излъга? Не ти вярваме.
36
1
 
12
 
! Отговори
62001 преди 6 години
Приоитетите на ГЕРБ всички ги знаят - по-висока заплата и повишение за членове и симпатизанти, които носят пари, гласове и ползи и които ДОнасят сещу врагове, саботьори и инакомислещи.
35
1
 
8
 
! Отговори
СТрашно преди 6 години
Както се чу Поения с зомби ограбващи спец напитки Борисов щедро дава на партиино подставени комапании над 3 000 000 000 за тнСАНИРАНЕ и още над 660 000 000 за нагло вредна античовешка и педофилска техника за монтаж в училищата..НЕ Е РЕДНО ..НЯма вече неповредени от камери и скенери дец а в ясли,градини и Училища подава БОГ ТАНГРА ужасен от террористи на власт.
34
0
 
14
 
! Отговори
НЕМА ДОХОДИ ЗА ЦЯР преди 6 години
NAd 5 000 000 Българи НЯМАМЕ ДОХОДИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ.НАд 2950 000 нямаме никакви доходи..Нагли престъпници ползващи корупция и ДМК ограбват десетки милиарди от народ а годишно само за корупционни обекти неносещи нито лев доходи .КОрупционните обекти са насочени само към партиино подставени компаниики.Застрашен с ликвидация е БЪлгарския народ/един от най старите в света.
33
1
 
13
 
! Отговори
гост преди 6 години
При този сериозен отлив на инвестиции от чужбина, той къде вижда напредък не ми е ясно. От месеци статии как се разчита на парите от българите в чужбина, а това пзначава, че ситуацията става все по зле. Няма да се учудя ако вземе поредния кредит на наш гръб.
32
9
 
2
 
! Отговори
Браво смело преди 6 години
Досега НАГЛИ *** на власт след 1947 година ограбваха зверски БЪлгарския народв началото за нагло престъпни репарации , после с огромни разходи за ненужни инвестиционни проекти..КЪм 1989 година обема на незавършеното строителство е за над 179 000 000 000 долара/данни на МИнситерски съвет/Същите нагли *** ограбват зверски народа след 1989 година но вече за ЯКО НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ вкл ВИЛИ И ПАЛАТИ ЗА Привърженици на ДПС по списъци/вижте програма за развитието на селските региони
31
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 6 години
Слава на любимата партия! Отличници! И за това два милиона млади българи напуснаха от хубав живот.
30
7
 
6
 
! Отговори
Адам Смит преди 6 години
Долу повишението на заплатите! То поначало е вредно за здравето. И какво се Хвали Горанов? Та това повишение ли е?Я по времето на Жан Виденов какво беше!За малко да станем милионери.
29
5
 
15
 
! Отговори
НА ОРУЖИЕ, БРАТЯ преди 6 години
УМНИТЕ ХОРА ЗНАЕМ,ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ В БЕЛИТЕ СТРАНИ,КЪДЕТО НЕ УПРАВЛЯВАТ ТЪ ПИ МУТРИ СА ВИСОКИ, ЗАЩОТО ИМАТ РАБОТЕЩА ВИСОКОРАЗВИТА ИКОНОМИКА,НЕ НА ПРИКАЗКИ,А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. КАКВИТО И ПРОСТОТИИ И ЛЪЖИ ДА ГОВОРЯТ ВЛАД ДРАКУЛА,БОКО И ПОДОПЕЧНИТЕ ИМ ***, ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ЗА БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ И ЗА РЪСТА НА РАЗВИТИЕ ОТ 3,6 %. АКО Е ТАКА, ЗАЩО СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕС.КАКТО КАЗВАШЕ ПРЕМИЕРЪТ НА УНГАРИЯ ДЬОРЧАНИ,"ЛЪЖЕХМЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР",САМО ЧЕ ТИЯ ГЕРБАДЖИИ ЛЪЖАТ И КАТО СПЯТ,ГОРКО НИ. НАРОДЕ???
28
3
 
10
 
! Отговори
Партизан комунис преди 6 години
Аз грабвам манлихерата и утивам на паветата на 8 нуември.*** шъ си зема и едно шише ръкия оти ни съ сигурен дъл шъ имъ и други ора там.Ако нема сам шъ зема властъ ръииишшшш ли.
27
6
 
22
 
! Отговори
Топор преди 6 години
На 8 ноември полицейски протести и не само, всички недоволни атака на паветата! Лъжлива ***!
26
5
 
37
 
! Отговори
Суджукларев преди 6 години
Не се тревожи, стига му заплатата на Горанов, че и палат-сарай строи вече няколко години. Оправи се той, над битовизмите е вече.
25
5
 
41
 
! Отговори
ВЛАД ГОРАНОВ-ДРАКУЛА преди 6 години
ПОЛИТИКАТА ПО ДОХОДИТЕ НЯМА ДА Е НА КАЛПАК, ИМАМЕ П Р И Я Т Е Л И! ТЕ СА НИ ПРИОРИТЕТИТЕ, ИНАЧЕ КАК ЩЕ "ПЕЧЕЛИМ" ИЗБОРИТЕ.ТОВА Е ПОРЕДНОТО ЛЪЖЛИВО И НАГЛО ГЕРБЕРСКО ЛАЙ О. И КАЛИНКА, СЪЩО ТАКА