Троен сблъсък в НС заради ДПС: Мачкане, клюкарене и страх!

БСП поискаха оставки сред Патриотите заради обиди към движението
Обновена: 13 окт 2017 18:57 | 13 окт 2017 18:15, Камелия Цветанова
43
 Троен сблъсък в НС заради ДПС: Мачкане, клюкарене и страх!
Снимка: архив "Булфото"

Парламентът се е превърнал в махленска клюкарница, депутати отправяли откровени закани за насилие, езикът на омразата бил станал стандарт. Такива остри упреци си отправиха от парламентарната трибуна от ДПС, БСП и Обединени патриоти.

Повод за поредната свада между управляващи и опозиция станаха думите на Валентин Касабов от Обединени патриоти към ДПС, след като от движението намекнаха, че вицето Валери Симеонов трябва да подаде оставка.

"Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред. Моето предупреждение е да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби /бел. ред. дървеници/ щъкат нагоре-надолу и много миришат. И да внимават, защото можем да ги смачкаме", закани се вчера Касабов.

Заради това червеният депутат Антон Кутев днес директно поиска патриотът да напусне мястото си в парламента и призова съпартийците му да измислят как да стане това – или той сам да си подаде оставката, или те да го изключат.

Според Кутев думите на Касабов са заплаха, която подтиква към насилие.

"Чухме отношение не като към хора, а към хлебарки, които могат да бъдат смачкани, за нас в това безочливо изказване, има нарушаване на човешки права, а подобна риторика е недопустима и на най- долно улично ниво", отсече той.

Соцдепутатът попита след депутатите от ДПС на кого идва ред – на техните кметове, на симпатизантите им.

"Къде е границата като можем да си позволим да мачкаме, ако почнем оттук докъде стигаме, хомосексуалните, комунистите и тях ли ще ги мачкаме?!", възмути се Антон Кутев.

Още по темата

Според него няма парламент в света, в който депутат да си позволи такива силни думи и да остане народен избраник.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пък призова премиера Бойко Борисов да предприеме решителни действия, а президентът Румен Радев да изпълни ролята си на обединител на нацията.

"Вчера се чу националистическият език в най - ярката му форма, в която пряко се призовава към насилие, за този език говорим от доста време, това е езикът на разделянето на българи, турци, цигани, евреи, език на противопоставяне, който поражда конфликти", коментира Карадайъ.

Според него отдавна е ясно, че националистите търсят политическа и личността легитимация чрез конфликти на цялото обществото и на държавата.

Лидерът на ДПС обаче е убеден, че отговорността за тази ситуация е на ГЕРБ, защото партията е решила да управлява в коалиция с Обединени патриоти.

Карадайъ също цитира думите на Касабов, че патриотите можели "да смачкат ДПС"и допълни: "и Тодор Живков искаше да ни смачка, но нас не ни спряха и дулата на автоматите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Не знам дали пишман-патриотите го разбират, но с приказки, като тези на Валери Симеонов и тоя Валентин Касабов сами си копаят гроба. Разумните хора ще им обърнат гръб, а останалите са електорат на Бойко.
38
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нищо не е станало отвличат ни вниманието от бедността и мизерията болеститеи здравеопазването мрьсните храни вода и вьздух за 3000 лв на месец се чудяткаква интрига да завьртят и псевдожурналистите да я подемат
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Движение само за права и свободи. Задълженията кога?
36
1
 
0
 
! Отговори
Обичам БСП и ГЕРБ 2 преди 6 години
ГЕРБ -от 9 XI 2010г. Веолия притежава мажоритарен дял (77.11%) във ВиК оператора с частно участие "Софийска вода", 25-годишна концесия (до 2025) за експлоатация и поддръжка на ВиК мрежата на град София чрез ПЧПБСП НДСВ ДПС - Веолия Енерджи България (предишно име на компанията Далкия) започна дейността си през 2006, след като придоби дял във фирма КЕС АД (Компания за енергоспестяване), която управлява първия договор за енергийна ефективност на Балканите.Топлоенергия:Банско, Варна, Ихтиман
35
1
 
1
 
! Отговори
Обичам ДПС и БСП преди 6 години
ДПС БСП:1.Върна 77% акции на Софийска Вода продадени ноември 2009 на Веолия, която позорно е изгонена от Ф-я и Г-я. Филм - Вода за продан.2. Премахна лимита за направления - българите могат да се разболяват, когато пожелаят.3. Премахна такса сградна инсталация, сихронизира Директива на ЕС с Наредбата за енергетика в БГ.4. Премахна 70 фирми на изхода на Козлудуй, и в момента БГ потребител да избира да купува евтин ток от Козлудуй.5. Върнахме Ю.П. и получаваме полв. милиард транзит за НЗОК
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми какво да искаш от гербери и патриоти. Толкоз си могат. Повечето не знаят коя е столицата на Китай, ние искаме от тях елементарно възпитание.
33
3
 
4
 
! Отговори
недраг цирков зрител преди 6 години
ДПС и т.нар. патриоти разиграват пореден цирк. А в парламента гласува като един за компрометирани кадри и недемократични подпомагащи олигархията закони и особено подкрепят преуспелите млад мъж Пеевски. Някой вярва ли все още на този цирк!?
32
4
 
11
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
"Мустафата пълзеше из парламента в търсене на келепир. Зад себе си оставяше диря от миризлива мъзга.Застигнаха го спомени за страшният Тодор Живков с картечницата ,които му беше сменил името от Мустафа на Милко .....
31
7
 
5
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
Защо ще мачка ***?Че то както е почнало ще земат да мачкат и хомосексуалистите а после и комунистите!!!Как не ви е срам !!!Националисти !!!Тия *** от Тодор Живков с автомат не се плашат , та от мачкане ли !Заради такива простаци накрая ще останат само българи в тоя парламент .
30
0
 
7
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
До Spiritus RectorНе е имало фашизъм във БГПреди 1944 сме се управлявали от колониален германско подчинен елит на Кобургите1 000 англета с помоща на индииския елит са държали в подчинение 700 000 000 души та и немците тъй у насБорис Трети до последно се опъвал на Хитлер и татко Фердинанд постоянно му се карал за това нещо а след туй нашият "цар" става лидерът с най-много срещи с фюрера в светаХитлер в "Моята борба" заявява че цветът на неговия национал-социализъм е ЧЕРВЕНИЯФАКТ
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са социалните служби и гиниколозите, и консултацийте по семейно планиране благодарение на всички тях и малко от времето ни много лесно се избягват подобни ситуаций.Забравих тук всичко се заплаща за такива лиготи пари няма.
28
6
 
7
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
За деформираната психика на българина е виновен единствено монархо-фашисткия режим на Борис 3. По негово време се изгаряха живи хора и за пари се режеха глави на политически противници. По негово време се разстрелваха поети (Вапцаров), за принадлежност към Антихитлеристката коалиция! Сегашна България не е наследник на НРБ, а е наследник на престъпната царщина!
27
3
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
До баба Ангела казваКомунизма и социализма умряха та само капитализма е още жив та затуй е проблемНе ставай смешенСредностатистическият западноевропеец по традиция смята че държавата му се управлява от фашисти и затуй е обзет от много протестни бунтарски леви идеиПри източноевропейците е точно обратното
26
6
 
10
 
! Отговори
кво се чудите преди 6 години
И БСП и ДПС не са български партии...
25
8
 
11
 
! Отговори
баба Ангела казва преди 6 години
Още ли не сте вдянали? Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма! И баба Ангела ви го каза!
24
3
 
12
 
! Отговори
пак ли тия бе? преди 6 години
Нищо не става от нас...
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комунизмът е болестПравилно!Лустрация му е майкато. Умньо, тия отдавна изчезнаха от България. Остана цацата и слугинажа. И отритнатите от собствената им партия поради престъпност и прекалена тъпоча.По-важно е да се направи лустрация на придобитото след 10.11.1988 г. и начина на придобиване. Защото много бивши криминдета се писаха пострадали от комунизма, получиха дори и компенсации и станаха демократическите АБПФК с постове, облаги и т.н. ТОВА Е ВАЖНО - кои са ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НИ БОГАТАШИ???
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комунизмът е болестПравилно!Лустрация му е майкато. Умньо, тия отдавна изчезнаха от България. Остана цацата и слугинажа. И отритнатите от собствената им партия поради престъпност и прекалена тъпоча.По-важно е да се направи лустрация на придобитото след 10.11.1988 г. и начина на придобиване. Защото много бивши криминдета се писаха пострадали от комунизма, получиха дори и компенсации и станаха демократическите АБПФК с постове, облаги и т.н. ТОВА Е ВАЖНО - кои са ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НИ БОГАТАШИ???
21
9
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Това което иска ДПС, го иска и БСП, двете партии винаги са били дупе и ***, дори и във властта винаги са били заедно, последната им авантюра беше коалицията на Гея, Бея и Злодея, която ще се запомни с кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС и фалита на една банка, както и с протестите и контрапротестите блокирали цяла София. *** и тюркофили в България винаги са вървели ръка за ръка, време е българите да си вземат държавата, а раССия и Турция да си останат в Азия .... !!!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19А, не - *** са - всички най-червение моментално станаха сини и боята се смеси до лилава. Има и нюанси- те най-много врещят срещу социализма, за да ги признаят за правоверни либерали, демократи, пазарджии, изобщо *** от хамелеони ни управлява. Но 28 години не можахме да ги разберем и изхвърлим. Защото сме нагаждачи. А те си оправиха живота на фамилиите за 5 века напред. Защото на тепсия им поднесохме всичко изработено за 45 години. А те го отричат за да омаловажат кражбата си.