Троен сблъсък в НС заради ДПС: Мачкане, клюкарене и страх!

БСП поискаха оставки сред Патриотите заради обиди към движението
Обновена: 13 окт 2017 18:57 | 13 окт 2017 18:15, Камелия Цветанова
43
 Троен сблъсък в НС заради ДПС: Мачкане, клюкарене и страх!
Снимка: архив "Булфото"

Парламентът се е превърнал в махленска клюкарница, депутати отправяли откровени закани за насилие, езикът на омразата бил станал стандарт. Такива остри упреци си отправиха от парламентарната трибуна от ДПС, БСП и Обединени патриоти.

Повод за поредната свада между управляващи и опозиция станаха думите на Валентин Касабов от Обединени патриоти към ДПС, след като от движението намекнаха, че вицето Валери Симеонов трябва да подаде оставка.

"Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред. Моето предупреждение е да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби /бел. ред. дървеници/ щъкат нагоре-надолу и много миришат. И да внимават, защото можем да ги смачкаме", закани се вчера Касабов.

Заради това червеният депутат Антон Кутев днес директно поиска патриотът да напусне мястото си в парламента и призова съпартийците му да измислят как да стане това – или той сам да си подаде оставката, или те да го изключат.

Според Кутев думите на Касабов са заплаха, която подтиква към насилие.

"Чухме отношение не като към хора, а към хлебарки, които могат да бъдат смачкани, за нас в това безочливо изказване, има нарушаване на човешки права, а подобна риторика е недопустима и на най- долно улично ниво", отсече той.

Соцдепутатът попита след депутатите от ДПС на кого идва ред – на техните кметове, на симпатизантите им.

"Къде е границата като можем да си позволим да мачкаме, ако почнем оттук докъде стигаме, хомосексуалните, комунистите и тях ли ще ги мачкаме?!", възмути се Антон Кутев.

Още по темата

Според него няма парламент в света, в който депутат да си позволи такива силни думи и да остане народен избраник.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пък призова премиера Бойко Борисов да предприеме решителни действия, а президентът Румен Радев да изпълни ролята си на обединител на нацията.

"Вчера се чу националистическият език в най - ярката му форма, в която пряко се призовава към насилие, за този език говорим от доста време, това е езикът на разделянето на българи, турци, цигани, евреи, език на противопоставяне, който поражда конфликти", коментира Карадайъ.

Според него отдавна е ясно, че националистите търсят политическа и личността легитимация чрез конфликти на цялото обществото и на държавата.

Лидерът на ДПС обаче е убеден, че отговорността за тази ситуация е на ГЕРБ, защото партията е решила да управлява в коалиция с Обединени патриоти.

Карадайъ също цитира думите на Касабов, че патриотите можели "да смачкат ДПС"и допълни: "и Тодор Живков искаше да ни смачка, но нас не ни спряха и дулата на автоматите".

 


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Не знам дали пишман-патриотите го разбират, но с приказки, като тези на Валери Симеонов и тоя Валентин Касабов сами си копаят гроба. Разумните хора ще им обърнат гръб, а останалите са електорат на Бойко.
40
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
нищо не е станало отвличат ни вниманието от бедността и мизерията болестите
и здравеопазването мрьсните храни вода и вьздух за 3000 лв на месец се чудят
каква интрига да завьртят и псевдожурналистите да я подемат
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Движение само за права и свободи. Задълженията кога?
38
1
 
0
 
! Отговори
Обичам БСП и ГЕРБ 2 преди 1 година
ГЕРБ -от 9 XI 2010г. Веолия притежава мажоритарен дял (77.11%) във ВиК оператора с частно участие "Софийска вода", 25-годишна концесия (до 2025) за експлоатация и поддръжка на ВиК мрежата на град София чрез ПЧП

БСП НДСВ ДПС - Веолия Енерджи България (предишно име на компанията Далкия) започна дейността си през 2006, след като придоби дял във фирма КЕС АД (Компания за енергоспестяване), която управлява първия договор за енергийна ефективност на Балканите.
Топлоенергия:Банско, Варна, Ихтиман
37
1
 
1
 
! Отговори
Обичам ДПС и БСП преди 1 година
ДПС БСП:
1.Върна 77% акции на Софийска Вода продадени ноември 2009 на Веолия, която позорно е изгонена от Ф-я и Г-я. Филм - Вода за продан.
2. Премахна лимита за направления - българите могат да се разболяват, когато пожелаят.
3. Премахна такса сградна инсталация, сихронизира Директива на ЕС с Наредбата за енергетика в БГ.
4. Премахна 70 фирми на изхода на Козлудуй, и в момента БГ потребител да избира да купува евтин ток от Козлудуй.
5. Върнахме Ю.П. и получаваме полв. милиард транзит за НЗОК
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми какво да искаш от гербери и патриоти. Толкоз си могат. Повечето не знаят коя е столицата на Китай, ние искаме от тях елементарно възпитание.
35
2
 
1
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 1 година
Понеже си тъпо, като всяко демократче, ще ти обясня защо го има ''комунизма'' - заради капитализма, заради космическият закон на дуализма - щом го има едното, ще го има и другото, просвещавай се повече, за да знаеш и да не се излагаш като всеки демократ!
34
3
 
4
 
! Отговори
недраг цирков зрител преди 1 година
ДПС и т.нар. патриоти разиграват пореден цирк. А в парламента гласува като един за компрометирани кадри и недемократични подпомагащи олигархията закони и особено подкрепят преуспелите млад мъж Пеевски. Някой вярва ли все още на този цирк!?
33
4
 
11
 
! Отговори
Уйо преди 1 година
"Мустафата пълзеше из парламента в търсене на келепир. Зад себе си оставяше диря от миризлива мъзга.Застигнаха го спомени за страшният Тодор Живков с картечницата ,които му беше сменил името от Мустафа на Милко .....
32
7
 
5
 
! Отговори
Уйо преди 1 година
Защо ще мачка хлебарките?
Че то както е почнало ще земат да мачкат и хомосексуалистите а после и комунистите!!!
Как не ви е срам !!!
Националисти !!!
Тия хлебарки от Тодор Живков с автомат не се плашат , та от мачкане ли !
Заради такива простаци накрая ще останат само българи в тоя парламент .
31
0
 
7
 
! Отговори
Футуролог преди 1 година
До Spiritus Rector

Не е имало фашизъм във БГ

Преди 1944 сме се управлявали от колониален германско подчинен елит на Кобургите

1 000 англета с помоща на индииския елит са държали в подчинение 700 000 000 души та и немците тъй у нас

Борис Трети до последно се опъвал на Хитлер и татко Фердинанд постоянно му се карал за това нещо а след туй нашият "цар" става лидерът с най-много срещи с фюрера в света

Хитлер в "Моята борба" заявява че цветът на неговия национал-социализъм е ЧЕРВЕНИЯ
ФАКТ
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са социалните служби и гиниколозите, и консултацийте по семейно планиране благодарение на всички тях и малко от времето ни много лесно се избягват подобни ситуаций.Забравих тук всичко се заплаща за такива лиготи пари няма.
29
6
 
7
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 1 година
За деформираната психика на българина е виновен единствено монархо-фашисткия режим на Борис №3. По негово време се изгаряха живи хора и за пари се режеха глави на политически противници. По негово време се разстрелваха поети (Вапцаров), за принадлежност към Антихитлеристката коалиция! Сегашна България не е наследник на НРБ, а е наследник на престъпната царщина!
28
3
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 1 година
До баба Ангела казва

Комунизма и социализма умряха та само капитализма е още жив та затуй е проблем

Не ставай смешен

Средностатистическият западноевропеец по традиция смята че държавата му се управлява от фашисти и затуй е обзет от много протестни бунтарски леви идеи

При източноевропейците е точно обратното
27
6
 
10
 
! Отговори
кво се чудите преди 1 година
И БСП и ДПС не са български партии...
26
8
 
11
 
! Отговори
баба Ангела казва преди 1 година
Още ли не сте вдянали? Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма! И баба Ангела ви го каза!
25
3
 
12
 
! Отговори
пак ли тия бе? преди 1 година
Нищо не става от нас...
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Комунизмът е болест

Правилно!Лустрация му е майкато. Умньо, тия отдавна изчезнаха от България. Остана цацата и слугинажа. И отритнатите от собствената им партия поради престъпност и прекалена тъпоча.
По-важно е да се направи лустрация на придобитото след 10.11.1988 г. и начина на придобиване. Защото много бивши криминдета се писаха пострадали от комунизма, получиха дори и компенсации и станаха демократическите АБПФК с постове, облаги и т.н. ТОВА Е ВАЖНО - кои са ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НИ БОГАТАШИ???
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Комунизмът е болест

Правилно!Лустрация му е майкато. Умньо, тия отдавна изчезнаха от България. Остана цацата и слугинажа. И отритнатите от собствената им партия поради престъпност и прекалена тъпоча.
По-важно е да се направи лустрация на придобитото след 10.11.1988 г. и начина на придобиване. Защото много бивши криминдета се писаха пострадали от комунизма, получиха дори и компенсации и станаха демократическите АБПФК с постове, облаги и т.н. ТОВА Е ВАЖНО - кои са ДЕМОКРАТИЧНИТЕ НИ БОГАТАШИ???
22
9
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Това което иска ДПС, го иска и БСП, двете партии винаги са били дупе и гащи, дори и във властта винаги са били заедно, последната им авантюра беше коалицията на Гея, Бея и Злодея, която ще се запомни с кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС и фалита на една банка, както и с протестите и контрапротестите блокирали цяла София. Рушофили и тюркофили в България винаги са вървели ръка за ръка, време е българите да си вземат държавата, а раССия и Турция да си останат в Азия .... !!!