Троен сблъсък в НС заради ДПС: Мачкане, клюкарене и страх!

БСП поискаха оставки сред Патриотите заради обиди към движението
Обновена: 13 окт 2017 18:57 | 13 окт 2017 18:15, Камелия Цветанова
43
 Троен сблъсък в НС заради ДПС: Мачкане, клюкарене и страх!
Снимка: архив "Булфото"

Парламентът се е превърнал в махленска клюкарница, депутати отправяли откровени закани за насилие, езикът на омразата бил станал стандарт. Такива остри упреци си отправиха от парламентарната трибуна от ДПС, БСП и Обединени патриоти.

Повод за поредната свада между управляващи и опозиция станаха думите на Валентин Касабов от Обединени патриоти към ДПС, след като от движението намекнаха, че вицето Валери Симеонов трябва да подаде оставка.

"Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред. Моето предупреждение е да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби /бел. ред. дървеници/ щъкат нагоре-надолу и много миришат. И да внимават, защото можем да ги смачкаме", закани се вчера Касабов.

Заради това червеният депутат Антон Кутев днес директно поиска патриотът да напусне мястото си в парламента и призова съпартийците му да измислят как да стане това – или той сам да си подаде оставката, или те да го изключат.

Според Кутев думите на Касабов са заплаха, която подтиква към насилие.

"Чухме отношение не като към хора, а към хлебарки, които могат да бъдат смачкани, за нас в това безочливо изказване, има нарушаване на човешки права, а подобна риторика е недопустима и на най- долно улично ниво", отсече той.

Соцдепутатът попита след депутатите от ДПС на кого идва ред – на техните кметове, на симпатизантите им.

"Къде е границата като можем да си позволим да мачкаме, ако почнем оттук докъде стигаме, хомосексуалните, комунистите и тях ли ще ги мачкаме?!", възмути се Антон Кутев.

Още по темата

Според него няма парламент в света, в който депутат да си позволи такива силни думи и да остане народен избраник.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ пък призова премиера Бойко Борисов да предприеме решителни действия, а президентът Румен Радев да изпълни ролята си на обединител на нацията.

"Вчера се чу националистическият език в най - ярката му форма, в която пряко се призовава към насилие, за този език говорим от доста време, това е езикът на разделянето на българи, турци, цигани, евреи, език на противопоставяне, който поражда конфликти", коментира Карадайъ.

Според него отдавна е ясно, че националистите търсят политическа и личността легитимация чрез конфликти на цялото обществото и на държавата.

Лидерът на ДПС обаче е убеден, че отговорността за тази ситуация е на ГЕРБ, защото партията е решила да управлява в коалиция с Обединени патриоти.

Карадайъ също цитира думите на Касабов, че патриотите можели "да смачкат ДПС"и допълни: "и Тодор Живков искаше да ни смачка, но нас не ни спряха и дулата на автоматите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19 да ти кажа каквото и да сложим се няма да е толкова просто като тахтаби от бкп бсп най малкото ще краде по малко
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се приложи пълната лустрация България ще остане без изпълнителна власт. Тан 99% са тъмно червени.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се проверят биографиите на социалисти и гербери ще се види, че мнозинството от Герб са бивши комунисти или дечица на висшата номенклатура от Бкп. Те и действат и говорят като комунисти, оказа се, че и В. Симеонов е от същото котило. Точно по същия начин бившите комунистически величия заплашваха, защото знаеха, че в тях е и хляба и ножа. И все някой им е виновен.
16
8
 
15
 
! Отговори
Комунизмът е болест преди 6 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.
15
7
 
19
 
! Отговори
БСП е обречена преди 6 години
БСП не са нито социалисти, нито комунисти, просто ръководството и е от децата и внуците на олигарсите от полит-бюро, от ЦК, ДКМС, докато симпатизантите и са от бедния българки народ. Така крадените, бедните и онеправданите се надяват на чудо червените милионери, т.е. техните палачи, да се смилят и да им дадат подаяние. Това няма как да стане никога! Затова тази партия е обречена, поне докато не се пречисти напълно и не стане истински представител на бедните слоеве от населението.
14
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП са 4ервени миризливи тахтаби ( дървеници ) много яко и много то4но
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактите са че от 2001г. до 2009г. ДПС преяждаше с власт, а след 2009г. до днес с власт преяждат измислените патриотари, които неизменно са в управлението и отдавна не са никакви патриоти, а са самозабравили се богаташи и олигарси!Първите които трябва да бъдат изметени от властта са патриотарите
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистите сте си миризливи Дървеници
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антон Кутев пук само на езика на любовта говори каквото е просто пар4е ))) всеки път на СЯ и волгаризми
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в БСП и ДПС и без това са си родово помашко руска мешалка що не се обединят и да си загубят изборите както винаги
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и Аматьорите(Валери и Сидеров) без никакъв опит в Политиката , все някакви *** трябва да има в Парламента
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иде гореща зима,гербери.Този път и държавните служители,и купените роми няма да ви спасят.Не трябваше да се заяждате с Генерал Радев.А патреотете отсега могат да събират сили за сметосъбирането и сметоизвозването,което ги очаква.
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА-ХА-ХА,червените се обидили че само турците и няколкото български мекеренца са наречени"миризливи тахтаби",грешката да се поправи ето аз казвам ЧЕРВЕНИ МИРИЗЛИВИ ДЪРВЕНИЦИ,СЕГА ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ??
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
валери също
5
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога най - после комунистите и турците ще осъзнаят, че загубиха изборите ? Като гледам, това е прекаледно трудна задача за тях !
4
6
 
6
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Майчкайте дпс и дост къде са проклетите съдии които си вдигнаха заплатите със 7 процента за награда че регистрираха дост и не деригистрират дпс. В българия няма съд, само саморазправата е истинско правосъдие
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за оставки, другари са нужни две влакови композиции от Джебел и Видин, обаче без да тичат подире им началниците на влаковете, и един бел автобус, за да пази Кутев с щит Ментата от дулата на бай Тошо
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП СЪЩО!
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС е антиконститинционна партия и няма място в българския парламент,крайно време е да се разпусне.