Критики към Нинова на червения пленум, номинация за Станишев за ПЕС

Внасят жалба в Конституционния съд за оставката на Делян Добрев
14 окт 2017 14:20, Александър Попов
76

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Георги Божинов пред журналисти пред зала "Киев" на парк-хотел "Москва", в която тече пленумът на партията.

Пленумът на БСП преминава с изненади и атаки към лидера Корнелия Нинова.

Ако на конгреса на БСП на 28 октомври ръководството не внесе цялостен алтернативен бюджет на държавата, какъвто обещава, трябва да си ходи, призова членът на Националния съвет на БСП Георги Божинов пред журналисти.

"Няма стройна опозиция в БСП, има мислещи хора. Залъгването е изчерпано. Ако няма такъв цялостен бюджет, а само доклад за бюджетната политика на партията, аз ще се произнеса. А ако стане за една седмица, ще се възхитя и ще похваля. В залата няма нито един човек, който да е участвал в писането на бюджета. Къде се пише?", попита Божинов.

Нинова понесе критики и от други опозиционери. Бившият организационен секретар на партията Димитър Дъбов нападна лидерката заради загубите на всички частични местни избори.

Според Кирил Добрев пък трябва да се анализира защото партията на места получава солидно доверие, което обаче спада с индивидуалните кандидатури.

Иначе пленумът на БСП номинира Сергей Станишев за лидер на ПЕС, като нямаше нито един глас срещу номинацията, а двама се въздържаха.

"Провела съм разговори с президента на ПЕС Сергей Станишев за това заседанието на 49-ия конгрес да издигне неговата номинация за още един мандат. Сергей даде своето съгласие и Изпълнителното бюро, щеше да предложи днес, когато обсъждаме конгреса тази номинация да я направим на най-висшия форум на партията, като най-авторитетен, най-силен, който застава зад Сергей Станишев за негов следващ мандат", каза Нинова.

БСП ще внесе жалба в Конституционния съд по повод оставката на Делян Добрев.

"Редица конституционалисти твърдят, че оставка не се гласува, констатира се, само дали е дадена доброволно. Те погазиха Конституцията и закони и оставиха Делян Добрев в парламента, именно да запазят шайката - да не тръгне един, че тръгват и други. Нека Конституционния съд да се произнесе", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: бспКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
17
 
! Отговори
оплискани с кръв преди 6 години
До Циникпленум на кръвопийци
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова понесе критики и от други опозиционери. Бившият организационен секретар на партията Димитър Дъбов нападна лидерката, че не си пере гащите редовно.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия професионални смешници още ли се правят на партия?
24
4
 
22
 
! Отговори
ист преди 6 години
На плренума не казаха нищо за депутат от БСП, и брат престъпник в ареста.Друг престъпник от БСП който купуваше *** гласове за БСП, също е в парламента.Дъфката Делян Добрев не хвана дикиш. Контрабандиста по време на югоенбаргото Кирето, да не се обажда, защото трябва да е на топло в студената сграда.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СтаниШеф си е пес от всякъде.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДИН НЕГРАМОТЕН ЕВРЙСКИ ГЕЙ ЩЕ ЗАТРИЕ ПРЕСТЪПНАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА МАФИЯ. КАКЪВ КЕФ.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това заяви членът на Националния съвет на БСП Георги Божинов пред журналисти пред зала "Киев" на парк-хотел "Москва"Каква е тая зала Киев бе? БСП да не са бандеровци фашисти от десен сектор. Немедлено залата да се прекръсти на името приятелският град Пхенян или на големия стожер на комунизма зала "Ким Чен Ун".
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче как са се омълчале другарете,забелезвате ли,траят като буа у гаще
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале Корнело и у колибарските селища с десет жители губите,много ми е интересно как спечелихте с оня спуснатия Гадев и ОТкъде ви дойдоха тия 20% на изборите март месец,да не би да са много тия които са купували гласове ама са си в парламента или на скрито А КОРНЕЛО??
18
3
 
26
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Само като прочета за др. Станишев и веднага си давам сметка, че все още ни командва същата тази маса от подчовешка шлака, която ни командваше и преди 89г! Отврат!
17
2
 
24
 
! Отговори
червената далавера преди 6 години
Навремето Станишев си купи поста като шеф на ПЕС като даде на Сименс далаверата с отпечатването на паспортите - помните ли? Естествено народа плати за поста на Станишев, тъй като отпечатването струваше милиони левове в повече.
16
7
 
18
 
! Отговори
Свинч преди 6 години
Хаха! Нинова май е номинирана за изгонване?!
15
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно ми е защо не са поканили отбрани представители от гербавите *** всички са отрочета на БКП как биха им паснали на първия ред стрина Цеца,тиквата и плевела все верни кадри на БКП по татово време.
14
3
 
9
 
! Отговори
парламентаренЦинизъм преди 6 години
Свобода за заложника Делян Добрев!
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мая общата в коя стая е ?
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнело,йончевице,лечевице,***..ьо,КОЙ КОГО НАЗНАЧИ,БАНДИТА ПЛАТИ ЗА БРАТ МУ ДА Е ДЕПУТАТ ИЛИ ДЕПУТАТИНА ПЛАЩА ДА НЕ БАРАТ БРАТ МУ???КОЙ СЕГА Е КУМ,КОЙ СВАТ,КОЙ НА БАНДИТА БРАТ???червени дървояди
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гражданин --общото е 4е трябва да лежат в една килия с този брад ) а дълбоко подорирам 4е е най 4есния сред тях
10
15
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Какво общо има депутата от БСП с уличение и арестуван брат в Русе .Същия е пълнолетен и не трябва брат му даноси отговорност за неговите деяния всеки отговаря лично за своите деяния и не трябва да се политизират нещата и действията на полицията .
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
збор на миризливи 4ервени тавхани (дървеници)
8
4
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Колегата duro го каза.....милионер до милионера...пленум на народни изедници!!!