Критики към Нинова на червения пленум, номинация за Станишев за ПЕС

Внасят жалба в Конституционния съд за оставката на Делян Добрев
14 окт 2017 14:20, Александър Попов
76

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Георги Божинов пред журналисти пред зала "Киев" на парк-хотел "Москва", в която тече пленумът на партията.

Пленумът на БСП преминава с изненади и атаки към лидера Корнелия Нинова.

Ако на конгреса на БСП на 28 октомври ръководството не внесе цялостен алтернативен бюджет на държавата, какъвто обещава, трябва да си ходи, призова членът на Националния съвет на БСП Георги Божинов пред журналисти.

"Няма стройна опозиция в БСП, има мислещи хора. Залъгването е изчерпано. Ако няма такъв цялостен бюджет, а само доклад за бюджетната политика на партията, аз ще се произнеса. А ако стане за една седмица, ще се възхитя и ще похваля. В залата няма нито един човек, който да е участвал в писането на бюджета. Къде се пише?", попита Божинов.

Нинова понесе критики и от други опозиционери. Бившият организационен секретар на партията Димитър Дъбов нападна лидерката заради загубите на всички частични местни избори.

Според Кирил Добрев пък трябва да се анализира защото партията на места получава солидно доверие, което обаче спада с индивидуалните кандидатури.

Иначе пленумът на БСП номинира Сергей Станишев за лидер на ПЕС, като нямаше нито един глас срещу номинацията, а двама се въздържаха.

"Провела съм разговори с президента на ПЕС Сергей Станишев за това заседанието на 49-ия конгрес да издигне неговата номинация за още един мандат. Сергей даде своето съгласие и Изпълнителното бюро, щеше да предложи днес, когато обсъждаме конгреса тази номинация да я направим на най-висшия форум на партията, като най-авторитетен, най-силен, който застава зад Сергей Станишев за негов следващ мандат", каза Нинова.

БСП ще внесе жалба в Конституционния съд по повод оставката на Делян Добрев.

"Редица конституционалисти твърдят, че оставка не се гласува, констатира се, само дали е дадена доброволно. Те погазиха Конституцията и закони и оставиха Делян Добрев в парламента, именно да запазят шайката - да не тръгне един, че тръгват и други. Нека Конституционния съд да се произнесе", заяви Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До УУУУУУУУ... 48 Корделка още не е доказала че е умна , а дали е можеща , никой не знае , докато не се издъни.
66
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Ха,ха,хаааааааа 59 Свинаря си купи и ЦУМ за без пари.Само за 8 мл. евро, а сега е кепен някакъв МОЛ за няколко стотин милиона евро. Ами сега?*** тогава на власт бе БСП.
65
2
 
14
 
! Отговори
РАФАЕЛ РАФАИЛОВ преди 6 години
Маме на кое казваш:"Шайка"?Та това правителство е излъчено от парламента, а там изборите спечели ГЕРБ, а не насраната и опикана столетница БСП-и какво вечно се хилиш, взехме и в найзагубените селца да губим избори...Довечера ще звънна на татк да ти тегли едно конско да знаеш...Моите състуденти ме съсипаха от подигравки..викат ми на "На мама комунистчето...?!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не само на БСП, а на цялата държава е липсата на правилно подбрани и подготвени опитни кадри,които с личен пример да са завоювали морален авторитет и доверие на обществото...От трийсетина години ни управляват пълни некадърници и мамини отр.епки,чиито най-висши европейски ценности са продажничеството, предателството, кражбите,престъпленията, дъвките,дънките,бананите,наркотиците, алкохола,антибългарщината и пед.ерастията.От простотия дори едно порно списание не можаха да направят!
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев да каже какъв е? Християнин , юдеист или масон-сатанист?Станишев не става за нашата действителност. Това е положението.Нищо против евреите и фарисеите. Нека не забравяме, че техните деди се отрекоха от всички свои пророци и ги убиха. Накрая убиха и Христос, защото не се съгласи да стане техен военен лидер срещу РИМ.Властта на Станишев е като властта на американо-евреите. Днес си мислят, че ще победят Света, а утре идва Катрина и срива техните амбиции.Всичко в този Свят има цикл
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"пред зала "Киев" на парк-хотел "Москва" !!!Пародийно словосъчетание на социалистическото недоносче от преди "Перестройката"
61
0
 
10
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 6 години
Престъпника и наркотрафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
60
1
 
9
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
59
1
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ако не махнат компроментираната вече Нинова, БСП ще, започнат да дълбаят!
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червени суджуци,сини суджуци.Всички са от един дол дренки.
57
2
 
12
 
! Отговори
Стар партиен член преди 6 години
Браво на Нинова - откога чакаме да се върне Стани - ШЕФ та съвсем да я затрие,сиреч закрие, тази партия за чиито идеи нашите родители - работници си давах живота,а сегаш ните мафиоти-лапачи забравиха и чест и достоинство и единственото,което правят е да се обогатяват под лозунга :"За благото на народа!" Вече знаем Сергейчо какви попари дроби, но отсега-нататък да си ги сърба сам!!!
56
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
добрев, нинова, всичката останала *** има едно - да гепи под мустака на гоце трипера и руен пикльото+ония *** - дори няма да му споменавам жалкото име - баш калфино-педераста и компания - да им вземат кокала, в бсп имаше само двама да стават за нещо и Стойнев и Стоилов / янаки си беше нищожество- не ставаше за лидер, не, че беше лош; Стойнев застана по най-добрият начин зад бг бизнеса, след като стана обикновен педа; продължи - много е добър като политик - ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН Е, за разлика от...
55
3
 
20
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
КАК СЕ ПРИВАТИЗИРА "ТЕХНОИМПЕКС" или "ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР" , за ЖЪЛТИ СТОТИНКИ....?!!!!ТОВА АКО НЕ Е "КОРУПЦИЯ" ....КВО Е ТОГАВА....??!!!
54
3
 
16
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
...бивша Р. Овчева, бивша Костова, бивша обща...
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kornelua skoro schte e dvoika s boiko zurka e sa pristite gerberi. Dr e jasno mutrite milioneri i agentite s dodietata sa ok tiva e bg. Pensionerite nai unijeni i islagani ot gerb simionov siderov zetko veliki i komunisti ot bkp sega v gerb evala brato bb
52
0
 
22
 
! Отговори
,,Партията майка преди 6 години
А защо не си казва за приватизацията на ,,Техноимпекс'' и как Станишко я уволни като зам. министър???????
51
14
 
15
 
! Отговори
Нинова е ОК преди 6 години
Нинова подкара старите *** около Свинаря Гергов и няма начин да не понесе "критики". А и най-големите мишки в БСП са за съюз със мафиота Боко Мутрака, те също не я харесват.
50
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерили се критикари! Божинов, Дъбов и сие да си посипят главите с пепел, защото провалите на БСП са свързани с дълголетието им в парламента и ръководството на БСП. С подобни изкопаеми шансът е нулев и на следващите избори.
49
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целата гробарска тролска дружина усилино си заработва надника. Гербкп плаща яко за плюене. Дерзайте тъмночервени, другаре. Бат Бойко и *Цвъки ще оцени старанието!
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак нареждат Станишев на топло местенце шеф На някакъв ПЕС. Е за това вече нема да глясувам за БСП - и то. Та таз човек разби левото у България. Сигя и левото стана десно другари.