Йотова: У нас липсва воля за антикорупционен закон!

До края на европредседателството няма да има предсрочен вот, прогнозира тя
Обновена: 16 окт 2017 08:53 | 15 окт 2017 21:33, Анисия Иванова
54

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че проваленият КСНС е бойкот и демонстрация. "Това е несериозно отношение. Общестеният отзвук беше показателен. Във вторник се надявам да не се получи същият сценарий",  допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя отправи и призив към политическите партии: "Този път спазете закона"!

В България липсва политическа воля за антикорупционен закон, смята тя. Според нея има война между управляващата партия и президентството.

Трябва антикорупционният орган да действа обективно, за да не се превърне в политическа бухалка, каквито съмнения има. Има противоречие в начина, кой и как да го управлява, каза още Йотова.

"Правя една прогноза пред вас: Да не се получи нелоялна конкуренция, от която да страдат самите решения. В парламента е необходимо да се зададе въпроса за НДК - гейт. Колко и как са изхарчени парите?", запита тя.

Тя е убедена, че с президента Радев свирят в една тоналност.

"Той не беше разбран правилно за проектозакона за уседналостта. Бяха изкривени думите му. Ние се борим за правата на всеки един български гражданин. До края на европредседателството няма да има предсрочни избори. Но, ако продължим по този начин, пътят е: Наникъде!", прогнозира вицепрезидентът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен4 Суджуците ? В ГЕРБ Гарантирано ! И кашкавалец хапват . Яко!
4
1
 
14
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
И ще продължава да липсва, докато от ГЕРБ го бойкотираме.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам Вица-та и Корни , веднага се сещам къде са отишли суджуците.
2
0
 
24
 
! Отговори
xaxaxa преди 6 години
Добро утро... Кой луд ще иска да се лиши от това ,което е свикнал да взема , за да се помръдне и да си/не си свърши работата. А и да има закон толкова и ще се прилага. Това е по-големия проблем - закони има,но за едни важат, за други не, за трети им измислят и приемат,променят,отменят закон-според случая,нуждата и плащането...
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми как да има воля като тия дето трябва да го приемат са най-корумпирани. Залепили са се като пиявици за властта и смучат. И идва Президента и иска да приемат антикорупционен закон. Все едно да иска да спрат да дишат. Нали затова са я взели тая власт.