Костов с предупреждение: ЕС е заплашен от ефекта на доминото!

Има разграничаване на ядро и периферия, смята бившият премиер
15 окт 2017 11:51, Красимир Ангелов
236
Костов с предупреждение: ЕС е заплашен от ефекта на доминото!
Снимка: Булфото

След Brexit и референдума в Каталуния има риск за ЕС от ефекта на доминото, предупреди бившият премиер Иван Кастов.

По думите му шансовете за разпадане на ЕС са 50%.

"Това е много сериозен процент. Става много осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която безспорно сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията", подчерта Костов.

Бившият премиер коментира и войната между институциите, която ескалира в последните дни.

"Не знаем какво точно става зад кадър в този конфликт между институциите, виждаме само външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев", посочи той пред Нова тв.

По думите на Костов ако този конфликт не бъде преодолян преди председателството ни на ЕС, ще "докажем тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от руския свят".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: ЕСBrexitИван Кастов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
4
 
2
 
! Отговори
emiliaaaa преди 6 години
До АнонименКОСТОВ СЕ ОБЛАЖИ И ОСИГУРИ ПРА=-ПРА ВНУЦИТЕ СИ КРАДЕЦ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
171
0
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Народ, в който хората непрестанно се обиждат един друг и са на косъм да се сбият, при това заради манипулаторите си, са вече овладяни. При най-малкото движение някой ще скочи. Това е манталитета на нискокултурните общества. Цялата тази агресия, която показвате един към друг, срива България. Всеки ще може да ни манипулира и да ни води като кукли на конци. Ти ще мразиш брата си, а ще вярваш на кукловодаа си. Ожесточаването между сънародници е предшественик на унижението и завладяването на народа.
170
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Една от причините българският народ да бъде защитен от конфликти, каквито виждаме по света, беше, че хората са миролюбиви. Затова никакви опити да се направят размирици не успяха, а чрез размирици задкулисията си плетат кошниците. Като гледах новините от света, все се чудех, как може да са толкова прости хората, че да се нахвърлят толкова дивашки един на друг, сънародници. Като чета коментарите и тук скоро може да има размирици, троловете, политиците, медиите насъскаха хората, брат против брата.
169
0
 
3
 
! Отговори
Meri преди 6 години
До к.167: Няма да ти обяснявам цели две страници икономика. Чети и се ограмотявай! Това се учи в I курс и в първи (зимния) семестър на II курс. Избираш uncle Google, сетне Wikpedia и четеш няколко дни преди да се пишеш на умник. За правописното ти ниво ще говорим по-нататък. То е направо отвратително.И не се заяждай с колегите си коментиращи - много бъркаш. Тук сме дошли да коментираме и да си казваме СОБСТВЕНИТЕ МНЕНИЯ, а не да се държим като ГЕРБ vs. БСП...
168
0
 
3
 
! Отговори
Мeri преди 6 години
до к.167: ЕС го интересува печалбата: Пр - Рз = Пч и то нетната печалба. Така че тези 8 млрд. евро идват "чисти" - като печалба, иначе реално ВБр дава 11 млрд. евро, а взема обратно 3 млрд. евро. Би следвало да знаеш: членките на ЕС дават вноски и насреща ЕС им отпуска целево суми по отрасли на икономиката . И т.н. и т.н. Най-голям вносител е Германия, сетне Франция и на трето място е ВБр. Ние внасяме около 600 млн.евро годишно. Ама ти икономист ли си или "селкор Димо Казака"?
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СМЪРТ ЗА ЕС !!!ЖЕЛАЯГО ОТ ВСЕ СЪРЦЕ И СЪС ЧИСТА СЪВЕСТ УМ И ДУША!!!СТАНАХМЕ *** НА ЗАПАДА,НЕ НА РУСИЯ !!!РУСИЯ ПРАВЕШЕ В ВСЕКИ ГРАД ПО НЯКОЛКО ЗАВОДА И ФАБРИКИ И ТАКА ИМАХМЕ ИКОНОМИКА!!!АНАЩЕ ПОЛИТИЦИ НИ НАКАРАХА ДА СТАНЕМ *** НА СТАРЦИТЕ НА ЗАПАДА !!!ЗАТОВА ТРЕБВА ДА ЗАПОЧНЕ НЕЗАБАВНО ИЗТРЕБВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ!!!ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВИМ!!!
166
3
 
9
 
! Отговори
Гладна кокошка ... преди 6 години
Тоя подари златото на Бългапия на Дънди.Тоя профука "Мариците"Тоя разтури СДСТоя е руски шпионин от КГБТоя Костов е като гладната кокошка от поговорката, която сънува само просо
165
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zasega niama po-dobro ot ES v cial sviat.Izlezem li ot ES,sme zagubeni i bez lobi i gryb,typaci!Kakvo 6te pravite bez ES?Turska kolonia li 6te stavate?
164
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Костов да не говори за периферии. Тоя е рапона, дето принуди Нефтохим да си плащат данъците не в Бургас, а в София. Какво произвежда лукойл в София? Колко работни места има там? "Централните", влаастимащите райони винаги измъкват парата от периферните региони. И тоя играе в схемата откакто жена му е започнала да работи в Държавна Сигурност. Кво се прави на ударен?
163
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да са разбрали русофилските *** какво им каза Костов. А той им каза пределно ясно, че ако не престанат с евразийското си предателство, капитулантсво и лизачество пред Русия България е обречена на гибел.
162
1
 
12
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До 208В 70 % от България българите ги няма, за това не могат да ти кажат дали са "добре"!
161
3
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
203....po-poleka sus zakanite....,da ne ti se prusne zluckata.P.s.Kitaicite ne posledvaha primera ti i kude sa sega....:))
160
0
 
8
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До АнонименТи не си ходил из тая страна, не я познаваш, не познаваш хората й... А би трябвало!
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
201...Ce ne ceti bre...,giotFFeren...
158
2
 
12
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
До АнонименНе е важно дали го мразя, не е важно дали го мрази един отделен човек! Важни са и имат значение "резултатите" и последствията от неговото управление... ...и ранните и късните последствия!
157
2
 
5
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
198-neobratima e samo smurtta....Za spravka-Narodnia Sud
156
5
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Toz levent kak zivee samo....,pri tolkova prokliatia i narodna omraza....Za po-malkite....TOVA e edin ot grobokopavite na Durzavata ni.Ako imase Durzavnost-triabvase da e izceznal v uranovite mini,a ne kato vushka na celo...
155
3
 
9
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Осъзнавайки бавно и мъчително, този зъл гений и *** създаде т. нар. "лаборатория"... ..В нея е насочена всичката му останала отрова и омраза срещу българския народ, България и всичко българско! Пресъздаде се моделът, насочен срещу нас с ДСБ, с Радан Кънев, с Лозан Панов, с Прокопиев, с грантаджийчетата ***, завладели медиите и т.н. и т.н. Другите, разбира се не са идеални, също са виновни, но не притежават същата разрушителна сила, стихийна омраза и рафинирана жестокост срещу българите...
154
3
 
12
 
! Отговори
кост преди 6 години
защо спря безплатните рецепти за децата ми и прокуди семейството ми в чужбина?
153
3
 
18
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Мавъра е отговорен за най-големия упадък и разгром на българската нация...