Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов

Европа е под натиск от терористи и мигранти, каза премиерът
16 окт 2017 14:35,
242
Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ако се появи очакване за война, страната ще смени приоритетите си.

"Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите", каза той по време на дискусията "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана".

"Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, трябва да преориентираме държавата в такива условия.

Въоръжение, армия, пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко. Ако това е консенсусът, действаме по тази тема. Иначе милиард за това, за онова, доходи, доходи", каза Борисов, цитиран от "Фокус".
Премиерът обясни, че гледа с "прискърбие" на темата за въоръжаването.

Още по темата

"Когато в света започне да се говори за въоръжаване, превъоръжаване, надпревара във въоръжаването нищо добро не е постигнато в историята "каза той.

Министър-председателят обясни, че искаме "да направим мир на Балканите и мир в Европа". "Поколенията са забравили какво е война", каза Бойко Борисов. Той обясни, че в държави, които са готови за война, човешкият фактор е пренебрежимо малък.

"В Европа обаче един войник да загине, е трагедия, ние сме най-хуманните и ценим човешкия живот", каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според Борисов европейската дипломация търпи огромни укори по темата. Той припомни идеята си за колективно членство в НАТО.

"Преди шест месеца в Съвета на ЕС никой не говореше за европейска отбрана, когато аз предложих колективно членство в НАТО. Сега виждаме съюз Китай, Индия, Русия, Иран и Турция", каза той.

Премиерът попита какво ще стане, ако дипломацията не успее да си свърши работата.

Борисов обясни, че Европа е под натиск.

"Нито можем да се справим с тероризма, атакуваха най-силните държави и успяха. Избори в Европа се печелят с анти мигрантска вълна. Тези, които са далеч от границата с Турция твърдят, че тя не била в ЕС. Ок, не е, но защо трябва да скъсаш с всички споразумения. На тях им е лесно, далеч са", допълни той.

Бойко Борисов попита и дали Турция е стабилен фланг на НАТО заради отношенията между Анкара и големите европейски държави.

"Същият ли е южният фланг на НАТО с тези отношения, които имаме между големите европейски държави и Турция? Това стабилен южен фланг ли е? Защо трябваше да се скъсат всички отношения с Турция?", попита министър-председателят, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА пишеш глупости спри боряшника
175
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България, както винаги е от страната на губещите.Колкото пъти сме били на страната на Германия, все сме губели войните.Даже Симеон Сакс-Кобуртгота го каза:"Винаги с Германия, никога срещу Русия".Неблагодарници сме, забравихме историята, затова ще намаляваме и ще изчезваме, но преди това ще станем роби на западните лицемери.Кое не ви е ясно?
174
4
 
3
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
война рано или късно ще има .... трябва да си много глупав да вярваш 4е последната голяма война която помни твоето поколение ще е найстина ПОСЛЕДНА в историята ... примерно руснаците като Т.Ъ.П.О и ЛЕНИВО племе си вярваха НА СОБСТВЕНИЯ МИТ 4е слет ВСВ са ве4ни победители и живота ще продължи така следващите 999999999999999999 + години
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанските реотани забрават 100 пъти по-бързо от ГЕРБ-ерите.Или сте глупави, или продажни, най-вероятно и двете заедно!
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ли го разбрахте, ГЕРБ-ерите?Албанските реотани заграват по-бързо от вас май, нали?
171
0
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
ПОРАДИ ТОВА УЛТРА - БЪРЗО РАЗВИТИЕ НА ТЕХНОЛОГИЯТА - ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ПРОМЕНИХА ВОЕННАТА СИ КОНЦЕПЦИЯ - ПРОИЗВЕЖДАТ МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА ОРЪЖИЕ - ЗА ТЕСТОВЕ И ОБУЧЕНИЕ - НО ПОДДЪРЖАТ ЗАВОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО С ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ - НАПРИМЕР ТУРЦИЯ ПОДПОМАГА ЗАВОДИ ЗА ТРАКТОРИ - КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ И ТАНКОВЕ, НО ПРИ НУЖДА - ВМЕСТО 100 ТРАКТОРА И 1 ТАНК НА ДЕН, ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА 101 ТАНКА НА ДЕН - НАЙ-НОВ МОДЕЛ :),НЕЗНАМ ДАЛИ МЕ РАЗБИРАТЕ :)
170
1
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
В МОМЕНТА ОРЪЖИЯТА ТОЛКОВА БЪРЗО СЕ РАЗВИВАТ, ЧЕ ОРЪЖИЕ ПРОИЗВРДЕНО ПРЕДИ 3 МЕСЕЦА - ВЕЧЕ Е СТАРО И СЛАБО ЕФЕКТИВНО, РАКЕТИТЕ ОТ БАЛИСТИЧНИ СТАВАТ УМНИ И ВСЕ ПО УМНИ И ВСЕ ПО УМНИ, САМОЛЕТИТЕ СТАВАТ БЕЗПИЛОТНИ И АВТОНОМНИ - РОБОТИ , С ТАНКОВЕТЕ Е СЪЩОТО, С КОРАБИТЕ И ПОДВОДНИЦИТЕ Е СЪЩОТО, ПРЕЗ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДОБАВЯТ НОВА СИСТЕМА , НАПАДАТЕЛНА ИЛИ ОТБРАНИТЕЛНА
169
3
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
АКО ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО СТАТИЯТА , КАКВО Е КАЗАЛ БОЙКО, ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНО НЕЩО :*В ДЪРЖАВИТЕ ГОТОВИ ЗА ВОЙНА, ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР Е НИЩОЖЕН*МОДЕРНА ВОЙНА ЩЕ СТАНЕ С МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ - 1000 ( ХИЛЯДА ) ЧОВЕКА СА ДОСТАТЪЧНИ - ДА НАТИСКАТ КОПЧЕТА НА РАКЕТИ, БЕЗПИЛОТНИ САМОЛЕТИ, ПВО, АВТОНОМНИ СИСТЕМИ,ТОВА Е МОДЕРНА АРМИЯ - МОДЕРНА ТЕХНИКА - УПРАВЛЯВАНА ОТ НЯКОЛКО ДУШИ,ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА ТУРЦИЯ НАВЛЕЗЕ В СИРИЯ - С 2000 ВОЙНИЧЕТА , ЗА НАПРЕД НЯМА ДА ИМА И 1, ЩЕ ВОЮВАТ САМО РОБОТИ :)))
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Генерал - президента Радев към Борисов: "Другите - силна мощ, ние - мека сила ли?"Борисов - държавника: "Когато в света започне да се говори за въоръжаване, превъоръжаване, надпревара във въоръжаването нищо добро не е постигнато в историята"
167
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в българия и без воина умират много повече хора от всякъде другаде от недохранване и болести
166
0
 
18
 
! Отговори
Честен преди 6 години
"Ще има ли война? Ако да да сменяме приоритетите, обяви Борисов".Че тя войната е ежедневие в България. Вчера арестуваха двама полицаи / дилъри /, за вчера арестуваха шеф на полицията в Пловдив, по-онзи ден арестуваха полицай за рекет, ....... Аз такова ежедневие го охарактеризирам като ВОЕННО!
165
12
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Намерил пред кого да пледира нашият зелен чорап за отмяна на санкциите... - точно пред поляците... - къде ти у фуражка дипломатичност...
164
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саудитска Арабия се договори с Путин руснаците да им построят заводи за руско оръжие и скоро ислямистите ще се снабдяват от там, а не от българските заводи. До 2 години нашите оръжейници пак ще стачкуват.
163
9
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Първоизточникът е ясен за всички /империята на злото/... - и всички действия трябва да бъдат насочени срещу нея - още по-строги санкции и пълна изолация - ще клекнат - няма къде да ходят...
162
2
 
24
 
! Отговори
Съд няма да има за Б преди 6 години
Аз съм един от водещите психиатри в България, имам специализации в Германия и САЩ.Още сега мога да ви кажа какво ще стане след като падне завинаги ГЕРБ от власт. Ще бъдат констатирани кражби за милиарди, но лицата Бойко Борисов и Цветан Цветанов няма да бъдат осъдени защото не могат да отговарят за действията си поради тяхното умствено и психично състояние.
161
15
 
3
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Уж сме с НАТО, а при война ще бъдем с Русия. После пак ще се чудим защо британци, германци и французи ни бомбардират.
160
0
 
14
 
! Отговори
военен. преди 6 години
хах....че то остана ли кой да воюва... казармите са празни и мераклийй няма
159
12
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЗА КАКЪВ МИР ГОВОРИ БОРИСОВ СЛЕД КАТО ИМА ДЪРЖАВИ ,КОИТО АНЕКСИРАТ ТЕРИТОРИИ НА СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ ,ИЗПРАЩАТ ТАМ ВОЕННИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ ,ТАНКОВЕ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ ЗА ДА ДОРАЗРУШАТ СЪСЕДНАТА ДЪРЖАВА ! А И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СА НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ ,ТАКА ГОВОРЯТ СЯКАШ НЕ СА ВИНОВНИ ,ТА ДОРИ СЕ ОБИЖДАТ КОГАТО СА КРИТИКУВАНИ !
158
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 20 години военните ще служат само за да спасяват хора в бедстващи райони заради планетарните промени, вие си мислите, че природата е някакъв майтап, даденост, която няма никакво значение едва ли не :D Тепърва ще става мазало, а войните само ще ускорят процесите на прочистване, вие не разбирате мултиизмерната квантова структура на Космоса, затова на повечето от вас сегашният ви живот ще е последен на Земята.
157
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦРУ се разби да купува оръжие за ислямистите ползвайки Саудитска Арабия за параван, сега бежанци, тероризъм, война, ами нормално изтока да се обедини за да се предпази от интригите на западните еврейски ***, сега всички лъжи предстои да станат достояние пред обществото, маските ще паднат, всички тайни ще се разберат, това е началото на краят на сегашната цивилизация в този си вид, отделно планетата ще полудее, на нея и е писнало най-мн, повечето не осъзнавате що за жив организъм е тя.