Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов

Европа е под натиск от терористи и мигранти, каза премиерът
16 окт 2017 14:35,
242
Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ако се появи очакване за война, страната ще смени приоритетите си.

"Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите", каза той по време на дискусията "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана".

"Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, трябва да преориентираме държавата в такива условия.

Въоръжение, армия, пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко. Ако това е консенсусът, действаме по тази тема. Иначе милиард за това, за онова, доходи, доходи", каза Борисов, цитиран от "Фокус".
Премиерът обясни, че гледа с "прискърбие" на темата за въоръжаването.

Още по темата

"Когато в света започне да се говори за въоръжаване, превъоръжаване, надпревара във въоръжаването нищо добро не е постигнато в историята "каза той.

Министър-председателят обясни, че искаме "да направим мир на Балканите и мир в Европа". "Поколенията са забравили какво е война", каза Бойко Борисов. Той обясни, че в държави, които са готови за война, човешкият фактор е пренебрежимо малък.

"В Европа обаче един войник да загине, е трагедия, ние сме най-хуманните и ценим човешкия живот", каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според Борисов европейската дипломация търпи огромни укори по темата. Той припомни идеята си за колективно членство в НАТО.

"Преди шест месеца в Съвета на ЕС никой не говореше за европейска отбрана, когато аз предложих колективно членство в НАТО. Сега виждаме съюз Китай, Индия, Русия, Иран и Турция", каза той.

Премиерът попита какво ще стане, ако дипломацията не успее да си свърши работата.

Борисов обясни, че Европа е под натиск.

"Нито можем да се справим с тероризма, атакуваха най-силните държави и успяха. Избори в Европа се печелят с анти мигрантска вълна. Тези, които са далеч от границата с Турция твърдят, че тя не била в ЕС. Ок, не е, но защо трябва да скъсаш с всички споразумения. На тях им е лесно, далеч са", допълни той.

Бойко Борисов попита и дали Турция е стабилен фланг на НАТО заради отношенията между Анкара и големите европейски държави.

"Същият ли е южният фланг на НАТО с тези отношения, които имаме между големите европейски държави и Турция? Това стабилен южен фланг ли е? Защо трябваше да се скъсат всички отношения с Турция?", попита министър-председателят, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 6 години
*** си е вързал червен конец против "уроки" хаха! Много го харесват затова! Обявявайте БГ за демилитаризирана зона, излизайте от Натуту и никакви военни съюзи повече! Не ви трябва армия и без това нямате пари за нищо!
135
5
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Като гледа писанията ,май трябваше да си останем Кореята на Балканите .И Прасчо си имаме даже не един ,а цяла банда,както и безброй фенове с червени сърца.
134
0
 
18
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Ако започнеш да се въоръжаваш когато замирише на война си безвъзвратно закъснял. Искаш ли мир,готви се за война- прастара мъдрост в политиката.
133
3
 
9
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Когато от Южния ни фланг нахлуят нашите съюзници от Турция да ни пазят ще ги посрещнем с хляб и сол. А Тиквата ще го обявим за върховен император.
132
4
 
10
 
! Отговори
Готови за войната! преди 6 години
Боце се приготви вече за воина! Квото и да стане - има 4 тона суджук резерва, значи страшно нема!
131
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалностаНа мама умничето! Каква мисъл само! Русия си взе това, което княз Потемкин извоюва за Руската империя при царстването на Екатерина Велика. За тази земя е пролята много руска кръв. Западът опита да я отнеме в Кримската война, но не успя. Хитлер също искаше да има това безценно късче земя. Не успя! САЩ искаха да го вземат чрез киевската хунта убийци-превратаджи, но дойдоха вежливи зелени човечета и американците получиха плесник. Затова е този вой! Мъка-а! А нашите само подлайват!
130
0
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ако има задна мисъл в дрънкането на оръжия, то тя не е само затягане на коланите, но на редиците. Надежда, че хората ще предпочетат супермен пред супергърл, ако има външна опасност. И няма да има сериозни протести.
129
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 139: Къде си видял обръчи от фирми да се смеят в лицето на някого? Интересно природно явление ще да е ако го има. А обръчите от фирми се появиха в политическия речник от думите на Ахмед Доган, че "около всяка партия има обръч от фирми". Има ли около ГЕРБ фирми, които печелят поръчки са саниране например? Със сигурност, защото тези пари ги разпределят управляващите, не някой друг.
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, кво стана с хъба дето се кълнеше, че ще го правиш?
127
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев дигаше пенсиите с по 7,5 % на година,царя с по 10%, Ореха дигна майчинските и свали цената на тока с 5%. Що и Борисов веднъж не постъпи с българите толкова лошо? От него все хубави неща - покачване на цени на тоци, газ, вода, винетки, билети за транспорт. Голема любоф го е обзела към българите вижда се.
126
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Бойко е много замислен, ще роди пак някоя гениална идея. А всъщност това, което иска да каже с тези смени на приоритети е, че повече пари за армията няма да има.
125
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като плювате сега Борисов забравихте ли как доганчо,станишев,овчаров,орешарски ви ***!? Направо ви цепеха! Корупцията тогава беше явна и нагла....обръчи от фирми които ви се смееха в лицето. Сега обаче Бойко лош! Много къса памет имате. Помните ли кой създаде групировките и как те си имаха правителства? Българина е с мноого къса памет. И винаги недоволен. Мрънкач!
124
4
 
17
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Хората дрънкат с оръжия той пак умува, действия трябват който не храни своя армия храни чужда. hяколко ракети и самолета не са навредили на никой, армията трябва да се стегне. Ние сме малка държава и във въоръжаването трябва да се учим от Израел и Швейцария ако нещо стане всеки ще пази себе си първо какви южни флангове. По време на ВСВ ние сменяхме страните и Турция може да покаже един среден пръст на НАТО. Единствен верен съюзник може да ни е само Русия и славянските страни.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно тези които се борят няма да спечелят,ще спечелят други от тези конфликти и ще се радват,че се биете помежду си. Опичайте си акъла и не се вкарвайте в конфликти,нито се поддавайте на емоции или интриги откъм иугоизток!Европа трябва да е единна и да защитава интересите на гражданите си.
122
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На българите скоро, много скоро, ще им писне от този "човек" с психически проблеми
121
3
 
26
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ТАКА ДА ОБИЖДАТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ. АЗ ЛИЧНО МУ ВЯРВАМ И ИСКАМ ДА ЗАЧЕНА ОТ НЕГО, ДА РОДЯ ЗДРАВО, ЕДРО И УМНО МОМЧЕНЦЕ, ДА ГО КРЪСТЯ БОЙКО И ДА ГО КЪРМЯ В МОЛА.
120
4
 
6
 
! Отговори
inatut преди 6 години
При положение, че чергата ни е такава, че трябва да избираме, какво да покрие, ако се каже - война, то тогава - няма пенЦии, няма инфраструктура - купуваме каски, винтовки, грипени и чакаме турците..Както Северна Корея.Реално обаче до нас, около нас и т.н. заплахи НЯМА. Тогава за какво да си хабим и без това оскъдните КИНТИ. Приема се един минимум, който трябва да имаме за Авиация, Сухопътни, Морски и т.н. и се прави план как да се покрие. А не да покриваме на Деса-Поетеса Жобните за трибестана
119
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя пак не е в час, боже пази България! Още от римско време е в сила правилото ако искаш мир готви се за война. Но това не означава че утре отиваш да се биеш както мисли мутрата с неговия *** мозък! Това означава че тези които мислят само за война и анексии ще се замислят като нападат държави членки на НАТО. А не да стоим като сега с изути ***. Но от къде толкова акъл.
118
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Радев и Борисов да проведат един политически дебат на английски език.
117
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, Борисов един ден на гроба ти ще има грамада от камъни като небостъргач. Кой мине ще хвърля.