Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов

Европа е под натиск от терористи и мигранти, каза премиерът
16 окт 2017 14:35,
242
Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ако се появи очакване за война, страната ще смени приоритетите си.

"Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите", каза той по време на дискусията "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана".

"Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, трябва да преориентираме държавата в такива условия.

Въоръжение, армия, пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко. Ако това е консенсусът, действаме по тази тема. Иначе милиард за това, за онова, доходи, доходи", каза Борисов, цитиран от "Фокус".
Премиерът обясни, че гледа с "прискърбие" на темата за въоръжаването.

Още по темата

"Когато в света започне да се говори за въоръжаване, превъоръжаване, надпревара във въоръжаването нищо добро не е постигнато в историята "каза той.

Министър-председателят обясни, че искаме "да направим мир на Балканите и мир в Европа". "Поколенията са забравили какво е война", каза Бойко Борисов. Той обясни, че в държави, които са готови за война, човешкият фактор е пренебрежимо малък.

"В Европа обаче един войник да загине, е трагедия, ние сме най-хуманните и ценим човешкия живот", каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според Борисов европейската дипломация търпи огромни укори по темата. Той припомни идеята си за колективно членство в НАТО.

"Преди шест месеца в Съвета на ЕС никой не говореше за европейска отбрана, когато аз предложих колективно членство в НАТО. Сега виждаме съюз Китай, Индия, Русия, Иран и Турция", каза той.

Премиерът попита какво ще стане, ако дипломацията не успее да си свърши работата.

Борисов обясни, че Европа е под натиск.

"Нито можем да се справим с тероризма, атакуваха най-силните държави и успяха. Избори в Европа се печелят с анти мигрантска вълна. Тези, които са далеч от границата с Турция твърдят, че тя не била в ЕС. Ок, не е, но защо трябва да скъсаш с всички споразумения. На тях им е лесно, далеч са", допълни той.

Бойко Борисов попита и дали Турция е стабилен фланг на НАТО заради отношенията между Анкара и големите европейски държави.

"Същият ли е южният фланг на НАТО с тези отношения, които имаме между големите европейски държави и Турция? Това стабилен южен фланг ли е? Защо трябваше да се скъсат всички отношения с Турция?", попита министър-председателят, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
27
 
! Отговори
НЕ ТИ ВЯРВАМЕ ! преди 6 години
Време е двамата реално управляващи България Бойко Борисов и Цветанов да докажат своята интелигентност и психическа пригодност:-Защо "Докторските дисертации" на двамата не са достъпни в интернет, което е в противоречие на закона за висшето образвание-Кога Борисов и Цветанов ще преминат тест за интелигентност към независимата международна организация MENSA-Ще опровергае ли Цветанов твърдението, че е учил в помощно училище или т.н. училище за бавноразвиващи се-Защо не владеят чужди езици
115
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната е само в кратуната на Дондуковската старшинка с прякор грипена, и понеже деса-поетеса е изпукала 20-те заплати, шведския комисион вече мираж и фатмакито реши да се включи в лобирането и за другите родове войски и експресното въоражаване, обаче народа не е глупав и като всяка друга гладна червена въшка ще остане с три пръста в гъЗо.
114
2
 
19
 
! Отговори
Малеййй")))))) преди 6 години
Пожарникар , роднина,пожарникар ,роднина...
113
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Бодигард до строителен предприема и военен стратег.....генералисимус само всемогъщия го може
112
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основен приоритет за Борисов е "усвояването". Много се е специализирал в тая насока. Вече уреди и неродените си внуци до десето коляно.
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновено при война се иска да се затягат коланите. Това ли намеква тоя умник? На него вече сигурно му изработват специален колан, че с нормалните не може да се препаше. То не са сланини да се тресат, то не е чудо. Как бяга след топката само той си знае.
110
2
 
27
 
! Отговори
Азз преди 6 години
Война има! И тя е държавата и всички държавни институции/парламент, съд, здравеопазване, МВР.../ срещу собствения си народ, който всяка година намаля с 40-50 000 души...
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 127 ти си тотално НЕ ориентиран
108
2
 
14
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Понякога си мисля, че "демокрацията" е измислена само, за да се вкара разкол в християнския свят. Истинските ценности не се състоят във формата на управление, а във формулирането на самите ценности. Християнството ги формулираше правилно, демокрацията ни вкара в едно тресавище. Мултикултурализъм, отворено общество, интеграция, самоопределяне, сексуални извращения, ръст на престъпността, инвазия и несигурност. Джихадисти ни колят, ние ги крадем. Колко още доктрини ще експериментират върху хората?
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами грешката да издигнеш Цедка струва скъпо. Дойде един фат... който и в най-смелите и розови сънища не е сънувал, че с генерала си ще е президент. Сега ще търпиш за дяволъка си с майката на нацията.
106
3
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Управление чрез страх! Съветски модел остава и да маршируваме.
105
1
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Обществата, които сме исторически възпитавани в прошка, любов и милосърдие, имаме духовна родственост, която е по-силна от причините, които ни разделят. Които са нарочно и несъстоятелно изтъквани от лобита, които не желаят такова обединение на база изконни ценности. Непрестанно на някои от нашите държави се обяснява, че този е лош, а онзи е добър, на база измислена идеология. Лоши стават ту Русия, ту Полша, Великобритания, санкционираме се... но не е сега момента за такива дребнавости.
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкел Пернишки е голям дипломат - най големия
103
7
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Отношението на руснаците към нас е зле тълкувано, защото не се познава историята. Грижата, която България е показвала към тях, е родителска грижа. Родителят те учи на езика и буквите, възпитава те, дава ти ценностите. Подсъзнателно, същинската реакция е на изоставеното дете. Макар толкова огромен народ да не може да си го признае, но от там идва болката им, че точно ние страним от тях. Те са обсебващи, властни, нахални и като нищо могат да ни смажат. Но ние имаме ангажимент да ги възпитаваме.
102
5
 
17
 
! Отговори
Истината за нас преди 6 години
Псуваме го този престъпник на снимката, но той открадна милиарди и дори пак да падне от власт, което е сигурно, ще избяга някъде и ще си харчи на воля. Ние с вас ще останем да му оправяме бакиите и кражбите.
101
4
 
14
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
таз фурнаджийска лопатка иска да се отметне сега пак от увеличението на заплатките ли, че наближава 1-ви януари:-))))0
100
2
 
16
 
! Отговори
Тиквата пак е зле преди 6 години
"Ако искаш мир, готви се за война!"Това дори мутрите от СИК (бивш колеги на Тиквич) го знаеха и си го татуираха по шкембаците! Само той не го е разбрал!
99
2
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ако Русия стане част от нашата общност, политическите различия ще се обсъждат вътре в семейството, макар да има караници, но руснаците, ако не са унизявани така, никога няма да предпочетат военен съюз против Европа. Ако САЩ и Русия спрат да се карат и "християнската" общност остане сплотена, а тя е на няколко континента, сами остават само арабите и комунистите, няма да посмеят да направят нищо. Русия трябва да бъде извадена от сферата на влияние на деструктивните общества.
98
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква война бе на гол тумбак чифте пищофи -Конграчулейшънс
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада искаше Украйна с Крим. Украйна без Крим е безполезна за НАТО. Нито ще ги приемат в ЕС, нито в НАТО. Не можаха да отнемат военноморската база на Русия. От Украйна ще се отделят още 2-3 рускоговорящи области като автономии или независими републики. После ще се присъединят към Руската федерация.