Трябва да се приеме нов закон за отбраната, зове Нинова

Лидерът на БСП постави акцент и върху липсата на кадри
16 окт 2017 19:05, Василия Пейчева
43
Трябва да се приеме нов закон за отбраната, зове Нинова
Снимка: Архив, БТА

Трябва да се направи преглед на отбраната и да се приеме нов закон за отбраната и нов закон за резерва и така да осъвременим нормативната си база, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дискусия "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана" във Военния клуб в София.

Нинова постави акцент върху човешкия фактор.

Каквато и техника да закупим, ако няма професионалисти, които да я използват, няма смисъл, посочи лидерът на левицата, цитирана от БТА.

По думите й ръководството на ВВС на празника си са споделили тревогата си от демотивацията на личния състав и липсата на кадри.

По въпроса за модернизацията Нинова подчерта, че трябва да се намери балансът, така че да не се натоварва страната и да се лиши правителството от възможността да решава други проблеми. Следва въпросът за индустриалното сътрудничество и ролята на българската отбранителна индустрия, коментира тя.

Според нея имаме умствения потенциал като нация и има възможности да се възползваме от общата европейска политика и да облекчим и националния бюджет.

Възможно е да се намерят тези решения на базата на национално съгласие, убедена е Нинова.

Могат да ни обединят две неща - ако се съгласим всички, че поставяме на първо място националния интерес и националната сигурност на България, желанието ни да няма война, както и да заявим, че сме за единна и силна Европа на една скорост и европейските лидери и народи да намерят общия път това да бъде постигнато, коментира лидерът на БСП.

Според нея, ако има съгласие по тези теми, има шанс и в средствата за постигането им да се търсят общите решения.

Всяка държава има своите национални предизвикателства, но имаме и общи предизвикателства и заплахи пред всички европейски държави - миграционна вълна, тероризъм, кибератаките.

Следователно, организирайки се и оценявайки тази обща опасност, трябва да намерим и общи решения. Общата европейска отбрана е част от това общо решение, отбеляза тя.


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 1 година
До Трябва
Но държавата е тяхна! Как ще стане?
38
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До абсурд
Лесна плячка сме, особено изчезвайки от територията. Последната ще се наследи от някои...
37
0
 
0
 
! Отговори
йесмен преди 1 година
Може да се приемат всички тези на Лъжнинова като куриоз! Защото преповтаря препоръките на ментора шеф на ПЕС. Но приказките за национално единство са далеч от реалните действия на политческите дейци и организации, разглеждани в тяхната цялост.
Обединяването на българите зад някаква кауза е невъзможна задача, особено днес, когато едни са дърпани в една посока, други в друга от външни сили. Трети и ен-ти са на други вълни и пр. Така е било открай време и всички български държави са били проваляни.
36
1
 
0
 
! Отговори
абсурд преди 1 година
До смях в залата

На някому к.ра ли ще отбраняваме? Народа ни замина за чужбина!
Кой ще посегне на една ограбена страна?
35
2
 
9
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 1 година
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и в ЕС и това трябва да се използва оптимално.
34
2
 
4
 
! Отговори
Акъллия преди 1 година
До Йово

Да плашим Русия и Турция ли?
Тези две имена са в женски род. Ние да не би да сме плаши..пу..тарници? Не, не сме!
33
2
 
10
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 1 година
Курнелия каза: „Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех.“ Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжа…Кого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярват…Колкото повече си я търпите Курнелия, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
32
1
 
7
 
! Отговори
акуд преди 1 година
магьосницата с вятърните мелници иска да се бие :) :) :) курнелия с осем самолета две оръдия и малко калашника само срещу малцинствата който създадохте може да водиш битки. комунистите пак вменяват глупави диверсии
31
5
 
7
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 1 година
Курнелия Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Гуцанов, Мерджанов, Янаки Стоилов,В.Лечева, Красимир Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
30
2
 
7
 
! Отговори
смях в залата преди 1 година
Ама то всеки политик е загрижен за България, за съжаление само на думи и преди да вземе властта! Стига лицемерие! Каква отбрана, какви 5 лева? Отдавна нашите политици ни продадоха държавата за жълти стотинки. ДУПЕДАВЦИ!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама точно на бедна пенсионерка е заприличала!
28
0
 
9
 
! Отговори
Така де преди 1 година
На всички ни е ясно, че ние отбрана нямаме в момента, с писането на думи върху хартия във вид на закон това няма да се промени. И тази година от мандата ще мине като миналата, по-миналата и още по-миналите - "трябва това да направи, трябва онова да направим. Вече няколко десетилетия слушаме какво трябва да се направи. Колко още ще минат, за да се направи нещо смислено?
27
12
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Корнелия Нинова е много права за всичко което става в нашата държава . Това единствения политик на който аз лично харесвам . Но българина предпочете на 26 март да не отиде до урните за гласуване а предпочете да не отиде . Но бсп мислят за българина как живее .
26
0
 
13
 
! Отговори
Не усуквай, Корни! преди 1 година
Всички чакаме да видим кой ще има доблестта и куража да въведе образователния ценз като критерий за въвеждане на редовна военна служба - който няма завършено средно образование, а е навършил 18 г., отива да служи ТРИ ГОДИНИ във възстановените Строителни войски.
Всички знаете, че това е необходимо, но ви е страх да не загубите онзи електорат, който продава гласа си за 5 лева.
Който възстанови Строителните войски и вкара там малограмотните, за него ще гласуваме!
Стига лицемерие!
25
4
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
И добре,че не управлява! Само се мъчи да съботира управлението,но и за това се иска акъл! При нея това май го няма никак!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом като Курнелия Нинова или г-жа Лъжа дава акъл по всички въпроси на Държавата много ама много сме го закъсали.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога и тя започна да разбира от военни дела!? Ама да - тя другарката знае всичко и за всичко има мнение! Заради такива като нея сме на този хал и скоро едва ли ще се оправим!
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ни включите в състава на НАТО и да ходим да се бием за краварите и изкукалия Тръмп и защо да го правим? Който ни и е вкарал в НАТО той да ходи да воювa.Плевнелиев, Костов, Паси и подобни да заминават да освобождават СК.
21
3
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 1 година
Нямало кадри.
Ами ,
госпожо ЛЪЖА,
защо не записа твоите деца във българско военно училище,
ами ми ги докара в Америка, на мен сега да ми висят на главата :))
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от празни приказки !!