Трябва да се приеме нов закон за отбраната, зове Нинова

Лидерът на БСП постави акцент и върху липсата на кадри
16 окт 2017 19:05,
43
Трябва да се приеме нов закон за отбраната, зове Нинова
Снимка: Архив, БТА

Трябва да се направи преглед на отбраната и да се приеме нов закон за отбраната и нов закон за резерва и така да осъвременим нормативната си база, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дискусия "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана" във Военния клуб в София.

Нинова постави акцент върху човешкия фактор.

Каквато и техника да закупим, ако няма професионалисти, които да я използват, няма смисъл, посочи лидерът на левицата, цитирана от БТА.

По думите й ръководството на ВВС на празника си са споделили тревогата си от демотивацията на личния състав и липсата на кадри.

По въпроса за модернизацията Нинова подчерта, че трябва да се намери балансът, така че да не се натоварва страната и да се лиши правителството от възможността да решава други проблеми. Следва въпросът за индустриалното сътрудничество и ролята на българската отбранителна индустрия, коментира тя.

Според нея имаме умствения потенциал като нация и има възможности да се възползваме от общата европейска политика и да облекчим и националния бюджет.

Възможно е да се намерят тези решения на базата на национално съгласие, убедена е Нинова.

Могат да ни обединят две неща - ако се съгласим всички, че поставяме на първо място националния интерес и националната сигурност на България, желанието ни да няма война, както и да заявим, че сме за единна и силна Европа на една скорост и европейските лидери и народи да намерят общия път това да бъде постигнато, коментира лидерът на БСП.

Според нея, ако има съгласие по тези теми, има шанс и в средствата за постигането им да се търсят общите решения.

Всяка държава има своите национални предизвикателства, но имаме и общи предизвикателства и заплахи пред всички европейски държави - миграционна вълна, тероризъм, кибератаките.

Следователно, организирайки се и оценявайки тази обща опасност, трябва да намерим и общи решения. Общата европейска отбрана е част от това общо решение, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
8
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
въпроса е какво ще правим с руските воено пленици ... и бежанците слет като НАТО прегази ко4ината ... Трябва да им се оделят- Места за лагери бараки бодлива тел ...
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР, прокуратурата и ДАНС не могат да се справят с вътрешната ни отбрана против корупционери и всякакви престъпници, а те мислят за външна отбрана. България няма хора и пари за това. Най-доброто е, ако излезем от НАТО и обявим пълен неутралитет.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Йово с турския и руския флот сме се оправяли напълно успешно при това двукратно А ако имаше и поне малко сувоватка в кухото пространство между ушите ще знаеш 4е НАТОВСКИТЕ кораби са 28 за всеки един руски за ка4ество да не говорим сравни Кузя с Форд
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11 а знаешли защо взима *** като с 400 --щото е не надежна и я одрязаха за Новите Натовски РАЗПОЛОЖИХАГИ В ПОЛША И РОМЪНИЯ що кви4ене от ужас има в Кремал за това ))) самия ти си поредният им квиггггггг А КОЛЕДА Е БЛИЗО
14
3
 
6
 
! Отговори
Йово преди 6 години
Военна реформа със 80 танка Т 55 от СССР , трета ръка F 16 във въздуха от САЩ и близо 50 годишното корабче "Дръски" от Белгия в морето няма да уплашим дори жабите а камо ли Русия или Турция.
13
3
 
9
 
! Отговори
Управленци преди 6 години
Всички партии са виновни. Като се почне от 1 милиард усвоен от Външнотъргонвските дружества. Дивашката приватизация на Костов СДС. НДСВ също, помним скандалите със снимките на яхти и далаверата с брейди облигации. ДПС повече от 60% от земеделската земя принадлежи на турското малцинство. БСП, която има две крила едното с милионери забогатели от ***, картофи, ток и "люляк" - тези хора трябва да бъдат премахнати, но те играят със всички партии.Трябват кардинални промени, или изчезваме като народ
12
2
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Тя липсата на кадри в армията породвна от липсата на мотивация е повсеместна, Г-жо Нинова. И се получи защото и вие социалистите, и ГЕРБ и Атака и всичките сте все едни нехайни за България маскари. Но не се притеснявайте-до 20 години тези ви проблеми с отбраната ще изчезнат точно след като изчезне и България на Българите.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО СТАНЕ НЕЩО ,ПЪРВО ПРОДАЖНАТА *** ЩЕ ГО ОТНЕСЕ,ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ ,ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЩЕ ЩЕ ДОЙДЕМ ВАС ДА ПАЗИМ
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо се погрижете за отбраната на самотните старци по селата. Па и въобще се погрижете за малкото останали българи в България, че иначе скоро време няма да има кого да отбранявате
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова ли управлява държавата, ГЕРБ-ери?Изгонихте 2 милиона българи в чужбина, за да наредите ваште калинки, така ли е?Все някой друг ви е виновен на вас за провалите, нали?
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме съветски С-300.Да закупим нови С400. Обаче ще трябва да се закачим на опашката за това уникално оръжие. Поне след Турция, една от първите в Нато.
7
4
 
9
 
! Отговори
Г-жо Нинова 4 преди 6 години
Скандално е да купувате фрегати за 2 милиарда, самолети за милиарди.При наличие, че хората в БГ умират в нищета и мизерия.Умират от липса на пари за лекарства. Умират от непосилни цени на ток, вода, парно.Умират по пътя към болниците, които Дянков закри. Умират поради отказ на болници да приемат пациенти, защото са надвишили лимата. И Вие ми говорите, че "човешкия фактор е важен"?Отказвате да купувате техника за сметка на живота на българите!Нали заради това влязохме в НАТО, да ни пази?!
6
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Вярвайте на госпожа Лъжа... - тя няма да ви врътне, тя няма да ви подведе, тя няма да ви изпържи, но вие ще поискате да направите точно това с нея...
5
3
 
6
 
! Отговори
Госпожо Нинова 3 преди 6 години
Недопустимо е чрез оградата на границата да се правят далавери. Оградата трябваше да е:Бетон, Тел, Бетон. Оградата пряко касае НСигурност на БГ.2005 - 06 г. правителството на НДСВ, БСП, ДПС, докара скандалната Веолия на БГ пазар.Давате на частна фирма водната инфраструктура на БГ, пряко касае НС.500 милионер имат ошфорни сметки, и те могат да се проследят. Къде изчезна диска от Германия, и защо не стигна до НАП. Кои са тези 750 милионера заграбили 1 милиард от Въшнотърговските дружества?!
4
3
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе защо еНа фирма може да кандидатсва по европрограми които и плащат направените инвестиции.Купуваш 50 автобуса и ЕС плаща 70%от сумата.Що да не искаме 30 ф35 7фрегати 300Абрамса и 2000автомата и да стоварим сметката на Брюксел.Да плащат по европрограма неква там
3
2
 
14
 
! Отговори
Г-жо Нинова 2 преди 6 години
Премахнете 70 - те фирми на изхода на Козлудуй, за да може БГ потребителят да избира евтин ток. Защо не казвате, че още три милиарда лева трябва да платите за съхранение на двата реактора на АЕЦ Белене. Хем платихме за площадки, проучвания и обурудване, хем ви осъдиха. Хем БГ народа няма да получава евтин ток. Страшно е Пирогов да няма линейки и да чакаме с часове да пристигат. Върнете спешна помощ във всяка болница и купете линейки, достойни заплати в Спешна помощ. Ремонт на Пирогов.Позор!
2
3
 
12
 
! Отговори
Бре! преди 6 години
Тази разбирала и от военно дело!
1
1
 
10
 
! Отговори
Г-жо Нинова! преди 6 години
Национална сигурност, на първо място е Здравеопазването!Днес закриха болницата в Поморие.Премахнете лимитите за направления в болниците.Сихронизирайте Директива на ЕС с Наредбата за енергитика, да не се заплаща сградна инсталация и индивидуален отказ от парно.Върнете ЮПоток, само от транзитни такси 500 милиона на година, можехме да лекуваме деца в чужбина .Намалете цената на водата, 77% продадохте на Веолия 2010, позорно изгонена от Франция и Германия за корупционни практики.