Турските инвестиции у нас - ?25 млн. за три месеца

Премиерът разговаря с турския министър на търговията
65
Турските инвестиции у нас - ?25 млн. за три месеца
Снимка: Правителствена пресслужба

Отличните добросъседски отношения между България и Турция са предпоставка за засилване на икономическото сътрудничество в интерес на двете страни.

Това е отбелязал министър-председателят Бойко Борисов по време на разговора си в Министерския съвет с министъра на търговията и митниците на Турция Бюлент Тюфенкчи, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е изтъкнал значителното нарастване на стокообмена от началото на годината. По думите му това говори за наличие на потенциал, който може допълнително да се развива.

Борисов е обърнал внимание и на размера на турските инвестиции у нас, възлизащи на 24.5 млн. евро за първите три месеца на 2017 г., и е акцентирал върху стремежа на правителството да подобрява условията за правене на бизнес в България.

По време на срещата е било обсъдено също сътрудничеството между митническите служби на България и Турция и значението на навременния обмен на информация в тази сфера.

Премиерът Бойко Борисов е изтъкнал и мерките, които страната ни взема за борба с контрабандата и за охрана на границите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за джамии
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако са като гръцките и италианските - халал им вера!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Do 57... trogatelno..ti pisatel lı si? Ne se 6eguvam
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията ви край няма,уважаеми логично мислещи,споделящи мнение, читатели съответно писатели тук в форума. Ще ругаете и обиждате Турция и народа и както по добава. От генерация на генерация с гордост достойна ще предавате тази омраза и на децата си. Когато някой от тях ви попита: Мамо защо така ни учат..да мразим? Със набръчкано лице ще отговаряте: Защото и нас така ни учиха в час по история..но мамо ако не е вярно? Мен не ме вълнува това..аз вярвам на историята. Но мамо...няма но!! България.
49
7
 
2
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Схемата е изпитана. Първо инвестиции, което води до икономическа зависимост, икономическата зависимост се превръща в политическа И накрая... тотално зарбоване !Тъпите ни политици или не го знаят или ги интересуват само РУШВЕТИТЕ !
48
9
 
1
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Нали Русия е враг и не искате да ни купят, е сега турция ще го направят... Един *** пример за простия народ, израел си има сащ за вечен съюзник иначе арабите ще ги смачкат. А ние с кого сме за да не ни смачка турция??????????????? Благодарение на герб с никой!
47
1
 
4
 
! Отговори
Гошко преди 6 години
? 25 млн. - та това нашите "бизнесмени", хората по министерствата, които разперделят парите по европроекти - напр. ДФ "Земеделие" , МРРБ, МИ, МЗ и областните координатори на ГЕРБ, които чрез кметовете на областните градове раздават поръчки за саниране на блокове и ремонт на улици и тези от МРРБ, провеждащи търгове за лотове на АМ, въобще не ги смятат за едри пари. Та това са 50 млн лв! Обърнете внимание - само в Хасково за саниране на блокове са разпределени поръчки за 40 млн.лв!
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските " инвестиции" - големата радост. А къде са инвестициите на европейските ни партньори? нали уж сме в ЕС.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След няколко месеца може да има НЕПРЕДВИДЕНИ избори, мислете добре ЗА КОГО този път , че грешките всички плащаме мн. скъпо.
44
12
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Турците инвестират в България,за да осигурят работа на техните мюсюлмани.В турска фирма няма да видите българин да работи.Един техен депутат беше казал,че икономически ще ни превземат.....
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Бучко лъжите и ментите са всекидневие. Той си е роден и закърмен с лъжи, измами и бандитизъм. Като го знаем какъв е хвалипръцко, колко е страхлив, алчен, лаком, властолюбив, не му вярвам никога. Отдавна се е отделил от нашия живот, живее си във виртуална реалност. Чуди се накъде да се наведе, на кого да слугува, за да се крепи като премиер. Омразата към него и особено към простащината която излъчва е огромна. Страхът му е параноя, ето защо охраната му е огромна. А и с половин прочетена книга,
42
8
 
9
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Господи, какъв грозен ибpикчия на снимката с Баце! Кривоглав, обрязaн, че и мазлюманин! Ооооотврат..
41
9
 
10
 
! Отговори
Додо преди 6 години
"Турските инвестиции у нас - ?25 млн. за три месеца"==============Разбирай: Исляма залива България с джихадистка индоктринация, със скорост 25 милиона евро за три месеца!
40
3
 
12
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Вай вай ! Тез българи големи късметлии.За 3 месеца 25 милиона долара ! Баща на син не го прави този гювеч !
39
2
 
2
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Нещо си се объркал. Не оправдавам деянието ти.
38
5
 
10
 
! Отговори
ОСМАН преди 6 години
Не митлех да пиша нищо.но след тези коментари не издържах.искам да кажа само едно нещо .на света няма по-жалко и нещастно племе от бугарите.щом ние не сме ги направили хора за 500 години и ким чен ун не може.АМИН нещастна *** така наречена българска.щото българите в русия турски говорят.проклятие.......
37
7
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До Анонимен 43Хайде не се ***, после да не почнеш между сълзи и сополи да ми редиш песни като "Даваш ли даваш, балканджи Йово, хубавата Яна на Яcтpeб Агата?", "Море войвода, хвърли още една жълтица и майка си давам на агата!" Марш в *** си, мършяляк!!
36
8
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До Анонимен 35Точно така. Това значи няма защо да се коркате от турската армия! Занаеш че ние турците сме все накадърни леваци, дето с две ръце един наполовина отрязан *** не можем да изправим! :-))) Възможно ли е ние, простосмъртните турци да се сравняваме с божествените българи, дето нижат по пет турски войника на един нож! Постижение, на което дори Чак Норис завижда скришно-скришно и по цяла нощ тренира и той как да постигне нивото на българина! :-)))
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ал гор ли беше оня кюрдски град от 500 човека дето го превземаха 6 месеца?...Превзеха го точно за 48 часа 80 души от спецчастите. 2 месеца чакаха асадистите да подсигурят обсадата от изток. Вътре нямаше кюрди, а имаше 2000 идилци.
34
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продайте и летище София на турски фирми, пък после протестирайте, че искат втора и трета джамия в София.И се чудете , че ще има атентати и терористи!!