Червеният Стоилов нямал общо с действията на брат си

В БСП нямали причина да се съмняват в думите му
Обновена: 17 окт 2017 15:54 | 17 окт 2017 15:44,
45
Червеният Стоилов нямал общо с действията на брат си
Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Георги Стоилов е заявил, че няма никакво отношение към действията на своя брат. Това каза пред журналисти в Народното събрание соцдепутатът Драгомир Стойнев.

Братът на Георги Стоилов - Илия Стоилов, е сочен за организатор на престъпната група, която бе разбита при спецакция в Русе.

"Пред Изпълнителното бюро Георги Стоилов заяви, че няма никакво отношение към действията на своя брат. Той бе категоричен, че никога не са имали и бизнес отношения и техният живот се е развивал по различни пътища. Не можем да упрекваме някого какво е правил брат му", заключи Стойнев.

Още по темата

Той допълни, че към този момент от партията нямат причина да се съмняват в думите на Стоилов. Ако обаче се окаже, че има и съмнение за връзки на Стоилов с действията на брат му, той ще понесе политическата отговорност.

Самият Георги Стоилов заяви, че не се срамува от нито едно свое действие и се надява проверките на ГДБОП в Русе да не са политическа поръчка.

Драгомир Стойнев бе категоричен, че не може да се прави паралел между този случай и скандалите с роднински назначения в ГЕРБ и разкри нов пример за шуробаджанащина.

"Тук няма нищо общо това. Тук не става въпрос за държавни постове, не става дума за разпределение на държавни пари и шуробаджанащина. Едното няма нищо общо с другото, отмина времето, когато някой трябваше да носи отговорност за постъпките на свой роднина", настоя Стойнев.

Соцдепутатът се аргументира и с още един пример за роднинско назначение в ГЕРБ.

"Давам ви пример как в едно семейство се разпределят държавни пари - кметът на община Раднево - г-н Тенев назначава жена си за кметски наместник в село Рисиманово. Как ви звучи това кметът и кметският наместник да си пият кафето и да разпределят държавни пари", попита Стойнев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари