Клати ли се столът на Корнелия Нинова?

БСП - разделения в партията или сблъсък на интереси?
Обновена: 17 окт 2017 14:01 | 17 окт 2017 09:29, Петя Славова
77
Клати ли се столът на Корнелия Нинова?
Снимка: архив, Булфото

Българската социалистическа партия прие свикването на извънреден конгрес с 54 на 50 гласа.

"Не мисля, че има трагедия по начина, по който се взе решението за пленума. Нормално е да има хора с различно мнение, които да тълкуват приоритетите на партията по различен начин. Едни от основните точки, които ще обсъждаме са алтернативата на БСП като управляващи и алтернативно предложение за "Бюджет 2018 г.", отбеляза членът на Националния съвет на БСП Петър Мутафчиев.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че не може да се говори за разделения в партията, а за сблъсък на интереси.

"БСП е единствената политическа сила, изградена на демократичен принцип и тук няма никакви съмнения. Тежестта идва от Националния съвет на партията. Крайната дума е в него, а не в лидера", посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос къде е сгрешила сегашният лидер на партията Корнелия Нинова, Мутафчиев отбеляза, че тя има проблеми с комуникацията си с Националния съвет на БСП. Въпреки това, той смята, че Нинова все още не е изчерпала ресурса си като председател.

"За борба с корупцията може да се говори, когато партиите съумеят да създадат имунитет, така че да се пречи на политици да приемат закони, които полагат основите на корупцията, иначе изглежда че никой не иска реално да се бори", заяви Петър Мутафчиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
0
 
! Отговори
ПАНЕВ преди 6 години
До Анонимен: КИЛОГРАМИТЕ И СА СОЛИДНИ ЗА ДА НАТИКА *** НА *** В УСТАТА СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКА.-ЛИКВИДАТОРСКА.ДАВАЙ ,НИНОВА , *** ИМ МАЙКАТА НА ЛИКВИДАТОРИТЕ ОТ СДС И ГЕРБ СЛЕД 1989 Г. НАРОДЪТ Е С ТЕБ- НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ОТ ИЗМЕННИЦИТЕ В БСП.
60
1
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Другарката Нинова не може да активизира в своя защита и доаенът на партията майка, бат Ламбо! Поради ниското му либидо, му остава само да се радва (по детски) и да ръкопляска.
59
2
 
6
 
! Отговори
Аз човекът преди 6 години
Полицаи продават дрога,ало измами,рекет,корупция по върховете.НАРОДНИ избранници-бандити.ГРАНИЧНИ полицаи-каналджии.ПРЕЗИДЕНТ-продажник.БОЖЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и на коча се клатят!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 57 :"Кой" е за одушавени лица и "Какво" е за неодушавени предмети...😉
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре
55
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не мислете за стола на Корнелия,герберопитеци.Мислете за стола на Суджука,че Ленчето сега ще му набие чемберите в съда.
54
6
 
9
 
! Отговори
месара преди 6 години
другарката лъжа нинова вече няма стол, толко на сериозно се взе че сама си го бутна. то не бяха лъжи и обещания, то не бяха конгреси и другарски съд, изтрита старите кучета от управлението на бсп и почна да "гради управленска кариера"....... и се згромоляса . а така си вярваше че ше вдига самолета.......... :)
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е съвсем по темата, но е важно. Става дума за грамотността на пишещите (за коментиращите да не говорим), която е мерило за нивото на интелигентност и култура на нацията. Това ниво определя и избора ни на управляващи, и развитието на икономиката, и изобщо начина ни на живот.Поводът за тези размисли е заглавието на статията "Клати ли се стола на Корнелия Нинова?". Кой се клати? Столът. Подлог, следователно - пълен член.
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента наблюдаваме кървав двубой между седесарите в БСП Георги Гергов, който през 2000 година говореше за СДС в първо лице множествено число "Ние от СДС..." и че БСП е нещо минало и ***, която беше дясната ръка на Иван Костов и приватизира 47% от Техноимпекс. По-късно Гергов се сети, че е трето поколение комунист а *** прегърна и осребри лявата идея и дори стана председател на БСП. На всички комунисти да им са честити.
51
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54 на 50 тлъсти 4ервени тавтани един от тях е и брата депотат на русенския разбойник
50
7
 
6
 
! Отговори
но преди 6 години
До АнонименВече не е за клатене. Столът е стабилен. Общоизвестен е демократизмът на Партията и други подобни по целия свят. Лидерите са дълговечни. Защото ръководните органи, както и всички членове, са твърдо обединени около блестящите си вождове.
49
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберски мечти.И Корнелия,и Йончева ще продължават да ви развалят рахатлъка,суджуци ***.ОСТАВКА-3 е въпрос на месеци.
48
6
 
16
 
! Отговори
Душо преди 6 години
Когато и да я сменят все ще е късно .
47
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Решетников подпира стола на Нинова.
46
19
 
7
 
! Отговори
До Анонимника 45 преди 6 години
Да! Хората реват за правешкия селянин,защото живяха добре. Ще го търсят и ще съжаляват за него. Сега реват ОТ банкянския селянин,който разби живота на няколко поколения напред и жертва държавата за да бъде на власт. Хората си спомнят с носталгия за правешкия Живков,но ще си спомнят с омерзение за банкянския Борисов.Гарантирано.
45
3
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Профила на нагаждача и подлеца е широко застъпен в червените редици,най видните представители са в ръководството,ако може да се нарече ръководство шайката престъпни лицемери обсебили властта .
44
1
 
4
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 6 години
Ф е с...за твоята болест - лекарства няма открити!
43
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Килограмите и са доста и е нормално да се клати стола и.
42
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безспорно е че прави реформи в БСП.