Клати ли се столът на Корнелия Нинова?

БСП - разделения в партията или сблъсък на интереси?
Обновена: 17 окт 2017 14:01 | 17 окт 2017 09:29, Петя Славова
77
Клати ли се столът на Корнелия Нинова?
Снимка: архив, Булфото

Българската социалистическа партия прие свикването на извънреден конгрес с 54 на 50 гласа.

"Не мисля, че има трагедия по начина, по който се взе решението за пленума. Нормално е да има хора с различно мнение, които да тълкуват приоритетите на партията по различен начин. Едни от основните точки, които ще обсъждаме са алтернативата на БСП като управляващи и алтернативно предложение за "Бюджет 2018 г.", отбеляза членът на Националния съвет на БСП Петър Мутафчиев.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че не може да се говори за разделения в партията, а за сблъсък на интереси.

"БСП е единствената политическа сила, изградена на демократичен принцип и тук няма никакви съмнения. Тежестта идва от Националния съвет на партията. Крайната дума е в него, а не в лидера", посочи социалистът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос къде е сгрешила сегашният лидер на партията Корнелия Нинова, Мутафчиев отбеляза, че тя има проблеми с комуникацията си с Националния съвет на БСП. Въпреки това, той смята, че Нинова все още не е изчерпала ресурса си като председател.

"За борба с корупцията може да се говори, когато партиите съумеят да създадат имунитет, така че да се пречи на политици да приемат закони, които полагат основите на корупцията, иначе изглежда че никой не иска реално да се бори", заяви Петър Мутафчиев.

 


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
ПАНЕВ преди 10 месеца
До Анонимен: КИЛОГРАМИТЕ И СА СОЛИДНИ ЗА ДА НАТИКА *** НА МАЙКА ТИ В УСТАТА СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКА.-ЛИКВИДАТОРСКА.
ДАВАЙ ,НИНОВА , ЕБАВАЙ ИМ МАЙКАТА НА ЛИКВИДАТОРИТЕ ОТ СДС И ГЕРБ СЛЕД 1989 Г. НАРОДЪТ Е С ТЕБ- НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ОТ ИЗМЕННИЦИТЕ В БСП.
62
1
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 10 месеца
Другарката Нинова не може да активизира в своя защита и доаенът на партията майка, бат Ламбо! Поради ниското му либидо, му остава само да се радва (по детски) и да ръкопляска.
61
2
 
6
 
! Отговори
Аз човекът преди 10 месеца
Полицаи продават дрога,ало измами,рекет,корупция по върховете.НАРОДНИ избранници-бандити.ГРАНИЧНИ полицаи-каналджии.ПРЕЗИДЕНТ-продажник.БОЖЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те и на коча се клатят!
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 57 :
"Кой" е за одушавени лица и "Какво" е за неодушавени предмети...😉
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе не мислете за стола на Корнелия,герберопитеци.Мислете за стола на Суджука,че Ленчето сега ще му набие чемберите в съда.
56
6
 
9
 
! Отговори
месара преди 10 месеца
другарката лъжа нинова вече няма стол, толко на сериозно се взе че сама си го бутна. то не бяха лъжи и обещания, то не бяха конгреси и другарски съд, изтрита старите кучета от управлението на бсп и почна да "гради управленска кариера"....... и се згромоляса . а така си вярваше че ше вдига самолета.......... :)
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е съвсем по темата, но е важно. Става дума за грамотността на пишещите (за коментиращите да не говорим), която е мерило за нивото на интелигентност и култура на нацията. Това ниво определя и избора ни на управляващи, и развитието на икономиката, и изобщо начина ни на живот.
Поводът за тези размисли е заглавието на статията "Клати ли се стола на Корнелия Нинова?". Кой се клати? Столът. Подлог, следователно - пълен член.
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В момента наблюдаваме кървав двубой между седесарите в БСП Георги Гергов, който през 2000 година говореше за СДС в първо лице множествено число "Ние от СДС..." и че БСП е нещо минало и Курнелия, която беше дясната ръка на Иван Костов и приватизира 47% от Техноимпекс. По-късно Гергов се сети, че е трето поколение комунист а Курнелия прегърна и осребри лявата идея и дори стана председател на БСП. На всички комунисти да им са честити.
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
54 на 50 тлъсти 4ервени тавтани един от тях е и брата депотат на русенския разбойник
52
7
 
6
 
! Отговори
но преди 10 месеца
До Анонимен
Вече не е за клатене. Столът е стабилен. Общоизвестен е демократизмът на Партията и други подобни по целия свят. Лидерите са дълговечни. Защото ръководните органи, както и всички членове, са твърдо обединени около блестящите си вождове.
51
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Герберски мечти.И Корнелия,и Йончева ще продължават да ви развалят рахатлъка,суджуци вмирисани.ОСТАВКА-3 е въпрос на месеци.
50
6
 
16
 
! Отговори
Душо преди 10 месеца
Когато и да я сменят все ще е късно .
49
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само Решетников подпира стола на Нинова.
48
19
 
7
 
! Отговори
До Анонимника 45 преди 10 месеца
Да! Хората реват за правешкия ”селянин”,защото живяха добре. Ще го търсят и ще съжаляват за него. Сега реват ОТ банкянския селянин,който разби живота на няколко поколения напред и жертва държавата за да бъде на власт. Хората си спомнят с носталгия за правешкия Живков,но ще си спомнят с омерзение за банкянския Борисов.Гарантирано.
47
3
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 10 месеца
Профила на нагаждача и подлеца е широко застъпен в червените редици,най видните представители са в ръководството,ако може да се нарече ръководство шайката престъпни лицемери обсебили властта .
46
1
 
4
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 10 месеца
Ф е с...за твоята болест - лекарства няма открити!
45
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Килограмите и са доста и е нормално да се клати стола и.
44
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безспорно е че прави реформи в БСП.